Facebook Pixel Θεία λειτουργία με προστασία από... σεκιούριτι
Life
| 2011-02-17 01:05:00

Θεία λειτουργία με προστασία από... σεκιούριτι

Θεία λειτουργία με προστασία από... σεκιούριτι

Όλα τα είχαμε ακούσει, αλλά και διεξαγωγή της Θείας Λειτουργίας με την απαραίτητη παρουσία ιδιωτικών αστυνομικών εταιρείας σεκιούριτι, πρώτη φορά.

Και δεν μιλάμε για μια λειτουργία σε κάποιον ναό που βρίσκεται στη Μέση Ανατολή, όπου υπάρχει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά στην... Κρήτη.

Είναι αλήθεια λοιπόν. Παρουσία σεκιουριτάδων πραγματοποιούνται πλέον τις Κυριακές οι λειτουργίες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, καθώς η προσέγγιση σ' αυτόν έχει γίνει φόβος και τρόμος για τους πιστούς. Αιτία; Η παρουσία στον περίβολο ζητιάνων και λοιπών μικροαπατεώνων, που καραδοκούν για να αρπάξουν τσάντες και πορτοφόλια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν καταγγελθεί φαινόμενα που εμφανίζονται διάφοροι σε γάμους και βαφτίσια, στους οποίους προσποιούνται τους καλεσμένους για να μπουν στην εκκλησία και να αρπάζουν στην συνέχεια τα δώρα και να γίνουν... καπνός. Ακόμα και τις σακούλες με τα... πρόσφορα άρπαξαν πρόσφατα κάποιοι, ώστε να αφαιρέσουν από το εσωτερικό τους τα χρήματα που έχουν βάλει οι πιστοί και μετά, σαν να μην τρέχει τίποτα, τα επέστρεψαν μόνα τους στην εκκλησία.

Κατόπιν όλων αυτών, λοιπόν, και με αφορμή την πρόσφατη κλοπή της τσάντας μιας γυναίκας που την άφησε λίγα δευτερόλεπτα αφύλακτη για να ανάψει ένα κερί, ο εφημέριος του Ναού Πατήρ Μανόλης Σταυρουλάκης αποκάλυψε πως αναγκάζονται τις Κυριακές για να αισθάνονται ασφαλείς οι πιστοί να τοποθετούν security έξω από το Μητροπολιτικό Ναό.

Μέχρι και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Γιάννης Μεσοδιακάκης αναγνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος και επισημαίνει ότι από μέρους της Αστυνομίας γίνεται ότι είναι εφικτό. Αποκάλυψε μάλιστα ότι έχουν συλληφθεί αρκετοί από τους κλέφτες, ωστόσο δένει τα χέρια της Αστυνομίας το γεγονός του ότι τη μια μέρα συλλαμβάνει αυτά τα άτομα και την επόμενη, λόγω νομοθεσίας, είναι υποχρεωμένη να τα αφήσει ελεύθερα.

Τόσο ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής, πάντως, όσο και ο εφημέριος του Αγίου Μηνά συστήνουν στους πιστούς να μην δίνουν χρήματα στους επαίτες γιατί δεν βοηθούν έτσι στο να σταματήσει η δράση τους. Ωστόσο πλέον οι δράση τους έχει επεκταθεί και όποιος δεν καταθέτει τον οβολόν του στους ζητιάνους, αντιμετωπίζει επιθέσεις. Για αυτό και οι σεκιουριτάδες κρίθηκαν ως μοναδική εναπομείνασα εφικτή λύση...


ΠΗΓΗ: www.star.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags