Facebook Pixel Η Δεβετζή... αυτοκτόνησε χωρίς λόγο
Άλλα Σπορ
| 2011-03-19 21:03:00

Η Δεβετζή... αυτοκτόνησε χωρίς λόγο

Η Δεβετζή... αυτοκτόνησε χωρίς λόγο

Ο Τάσος Παπαχρήστου γράφει για τον αποκλεισμό της Πηγής Δεβετζή από την IAAF, μία είδηση που συγκλόνισε τον χώρο του στίβου.

Πέντε μετάλλια είχε κατακτήσει συνολικά ο ελληνικός στίβος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Όλα από γυναίκες. Τρεις από τους κατόχους τους βρέθηκαν, δυστυχώς, τα επόμενα χρόνια θετικοί σε ελέγχους ντόπινγκ και η λάμψη, όπως και να έχει, αμαυρώθηκε σε μέγιστο βαθμό.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ο διετής αποκλεισμός της Πηγής Δεβετζή (τριπλούν), όσο ακριβώς ήταν –δηλαδή- και το διάστημα της τιμωρίας της Φανής Χαλκιά (400μ εμπ.) και της Αθανασίας Τσουμελέκα (20χλμ. βάδην).

Με λίγα λόγια, ντοπέ βρέθηκαν αργότερα όσα από τα κορίτσια κατέκτησαν μετάλλια που θεωρήθηκαν ως μεγάλες εκπλήξεις των αγώνων.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισαν η Τασούλα Κελεσίδου (δίσκος) και Μιρέλα Μανιάνι (ακόντιο) που είχαν ήδη στο παλμαρέ τους μετάλλια από ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Το καλοκαίρι του 2008 ανιχνεύθηκε θετικό το δείγμα της Χαλκιά, αρχές φθινοπώρου της Τσουμελέκα σε επανέλεγχο.

Η Δεβετζή βρέθηκε ντοπέ σε μια περίοδο όπου ήξερε πολύ καλά ότι η καριέρα της είχε επάξια ολοκληρωθεί με δύο Ολυμπιακά μετάλλια. Ωστόσο, στο μυαλό της υπήρχαν τα διαφυγόντα κέρδη…

Να κερδίσει, δηλαδή, ό,τι μπορεί, τώρα που ακόμα μπορεί, σε χρήμα, μέχρι και τα οδοιπορικά του ΣΕΓΑΣ, για μια καλύτερη ζωή στο μέλλον, ύστερα –μάλιστα- από έναν αποτυχημένο γάμο που της στοίχισε και οικονομικά.

Η Πηγή, ουσιαστικά, δεν πατούσε στις προπονήσεις. Άλλοτε, έλεγε πώς έχει δηλώσει το «αντίο» της στην Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, άλλες φορές πάλι όχι. Κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς συμβαίνει, πλην της ίδιας και του ΣΕΓΑΣ.

Προτιμούσε τις πρεμιέρες σε θέατρα, τη συμμετοχή της στο «Dancing with the Stars», τις εμφανίσεις της φωτογραφίας της σε όλες τις κοσμικές στήλες, συχνά – πυκνά με τον φίλο της Γιώργο Καπουτζίδη, που μάλιστα είχε «πετάξει» μέχρι το Πεκίνο το 2008 για να την απολαύσει από κοντά σε εκείνο το τελευταίο μετάλλιο της καριέρας της.

Η Δεβετζή… αυτοκτόνησε χωρίς λόγο και αιτία.

Βρέθηκε ντοπέ την εποχή που δεν είχε όνειρα για επιδόσεις και διακρίσεις. Δεν βρέθηκε την ημέρα και ώρα που έπρεπε στην Ουκρανία, όπως η ίδια είχε δηλώσει και χρεώθηκε με άρνηση ελέγχου. Ήταν τότε που την είχε πιάσει η τρέλα να γυμναστεί με ξένο προπονητή στην Ουκρανία ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων.
Τότε που ήθελε να πάρει «σώνει και καλά» τη θέση της Πέρρα στους αγώνες τη Πεσκάρα το 2009.

Αν η Δεβετζή, μετά το Πεκίνο, ανακοίνωνε όμορφα και ωραία το τέλος της καριέρας της, τίποτα από όλα αυτά δεν θα συνέβαινε σήμερα, όπου κινδυνεύει πλέον να χάσει και τη θέση της, ως αξιωματικού στις ένοπλες δυνάμεις.
Η υπόθεση της κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο αστεία υπόθεση ντόπινγκ στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags