Facebook Pixel Έσπασε κανάλι του Μόρνου - «Πνίγηκε» στη λάσπη η περιοχή
Life
| 2011-03-29 18:33:00

Έσπασε κανάλι του Μόρνου - «Πνίγηκε» στη λάσπη η περιοχή

Έσπασε κανάλι του Μόρνου - «Πνίγηκε» στη λάσπη η περιοχή

Έσπασε νωρίς το απόγευμα ο αγωγός, που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στην περιοχή Σαράντη στο ύψος του Διστόμου, με το ρήγμα να εκτείνεται σε εξήντα μέτρα μήκος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα και αγνοούμενους, ενώ οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση από την ΕΥΔΑΠ, διακόπηκε η παροχή νερού από τον Μόρνο και απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, με το νερό να φτάνει τους 10-20 πόντους στο κέντρο του χωριού. Τα ορμητικά νερά μπήκαν με μεγάλη ταχύτητα σε σπίτια του χωριού, ενώ παρέσυραν βράχια και δέντρα προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πυροσβεστικά οχήματα που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή Σαράντι της Βοιωτίας, παραμένουν ακινητοποιημένα, καθώς η περιοχή έχει «πνιγεί» στη λάσπη, και οχήματα, ακόμη και πεζοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν.

Όπως είπε ο κ. Γιάννης Οικονομίδης, γγ Δημοσίων Έργων, στο σημείο της ζημιάς του αγωγού υπήρξε κατολίσθηση σε μήκος εξήντα μέτρων και οφείλεται είτε στις βροχοπτώσεις, είτε σε διαρροή του ίδιου του καναλιού. Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν κινδύνευσαν άνθρωποι στο χωριό, αλλά ωστόσο φαίνεται να έχουν κατακλυστεί από τα νερά, γεωργικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ, θα παρουσιαστούν ανωμαλίες στην υδροδότηση περιοχών της Αθήνας, λόγω της αποκατάστασης της βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό από τον Μόρνο..

Συγκεκριμένα ανακοινώνεται ότι θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπη, Μηλαδέζα του δήμου Βάρης, καθώς και των περιοχών Σκάρπιζα, Κίτσι και Βουρβάτσι του δήμου Κορωπίου.

Ο γγ Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης, διαβεβαίωσε πάντως, ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την υδροδότηση της Αθήνας, αφού, μόλις διυληθεί το νερό, που υπάρχει στο κανάλι, από το σημείο της ζημιάς μέχρι την Αθήνα, η ΕΥΔΑΠ θα θέσει σε εφαρμογή τα συστήματα απάντλησης νερού από Υλίκη και Μαραθώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ για το συμβάν

Από την ΕΥΔΑΠ ανακοινώνεται ότι σήμερα, λόγω των βροχοπτώσεων, σημειώθηκε υποχώρηση σε τμήμα του τοιχίου του καναλιού μεταφοράς νερού από τον ταμιευτήρα του Μόρνου και συγκεκριμένα στην περιοχή Σαράντι (ανάντι του οικισμού Προδρόμου) του νομού Βοιωτίας.

Από την κατάρρευση του τοιχίου και τη διαρροή του νερού δεν δημιουργούνται προβλήματα στην ασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής. Οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κατά το δυνατόν ταχεία αποκατάσταση της ζημιάς.

Επίσης, έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την εναλλακτική τροφοδοσία των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού (διυλιστήρια) από τους άλλους ταμιευτήρες (Υλίκη και Μαραθώνας), ώστε να είναι αδιάλειπτη η παροχή νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα της Πρωτεύουσας.

ΠΗΓΗ: www.newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags