Facebook Pixel Θα πληρώσουμε και την Πορτογαλία! (BINTEO)
Life
| 2011-04-10 11:56:00

Θα πληρώσουμε και την Πορτογαλία! (BINTEO)

Θα πληρώσουμε και την Πορτογαλία! (BINTEO)

Την συνδρομή της Ελλάδας, αλλά και της Ιρλανδίας προβλέπει το πακέτο για τη διάσωση της Πορτογαλίας. Τον συγκεκριμένο σχεδιασμό χαρακτηρίζει παράλογο ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Daniel Hannan.
 

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που η Ευρώπη βρίθει από δημοσιεύματα αλλά και πολιτικές φωνές που ανοίγουν συνεχώς την κουβέντα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Την στιγμή αυτή λοιπόν καλούμαστε τόσο εμείς όσο και οι Ιρλανδοί, οι οποίοι σημειωτέον είναι στην ίδια αν όχι σε χειρότερη μοίρα από την δική μας, να συμβάλλουμε στη διάσωση της Πορτογαλίας, καταβάλλοντας μάλιστα αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Με ένα άρθρο του παρέμβαση, στη Daily Telegraph, ο Βρετανός ευρωβουλευτής Daniel Hannan επισημαίνει, πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους, σημειώνοντας ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που έχουμε φτάσει σε αυτό το χάλι.

Όσον αφορά τους Ιρλανδούς φορολογούμενος, ο Βρετανός ευρωβουλευτής τονίζει πως η οικονομία τους αρχικά καταστράφηκε από το ευρώ, ενώ εν συνεχεία ανέλαβαν τον έλεγχο της οικονομίας τους οι Βρυξέλλες, αιτώντας αυξήσεις στους φόρους.

Στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, o Daniel Hannan έκανε λόγο για το πακέτο διάσωσης που ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες για την Πορτογαλία , δίνοντας μεγάλη έμφαση στο γεγονός πως τόσο εμείς όσο και οι Ιρλανδοί φορολογούμενοι θα βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, κάτι που κατά την άποψη του, με την οποία και συμφωνούμε, είναι παράλογο.

«Αν τα μέλη της Ευρωζώνης θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το ταμείο που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους, ας το κάνουν. Έμενα μου φαίνεται ηλιθιότητα, αλλά η ηλιθιότητα είναι το προνόμιο κάθε δημοκρατικού κράτους», λέει χαρακτηριστικά.

Κατά την άποψη του είναι εντελώς απαράδεκτο και παράνομο να περιμένουν οποιαδήποτε συνεισφορά από τη Βρετανία πέρα από τη μικρή ευθύνη που φέρει ως μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ότι δεν αποτελεί δικό τους πρόβλημα.

«Η Βρετανία θα πρέπει να αρνηθεί να συμμετάσχει σε αυτό το χάος».

Εντυπωσιακό πάντως, είναι το γεγονός πως κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, σε μία πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον και τη βιωσιμότητα μιας ολόκληρης χώρας, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές έχουν σχηματίσει "πηγαδάκια" ή βολτάρουν, απλά δείτε το βίντεο...

Πηγή: newstoday.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags