Facebook Pixel Η κορύφωση του Θείου δράματος
Life
| 2011-04-22 21:28:00

Η κορύφωση του Θείου δράματος

Η κορύφωση του Θείου δράματος

H πιο ιερή ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι η σημερινή. Η ημέρα αναφέρεται στα Πάθη του Ιησού, τη σταύρωση, την Αποκαθήλωση από το σταυρό και την Ταφή του.

H πιο ιερή ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας είναι η σημερινή. Η ημέρα αναφέρεται στα Πάθη του Ιησού, τη σταύρωση, την Αποκαθήλωση από το σταυρό και την Ταφή του.

Οι Αρχιερείς ήθελαν τον θάνατο Του και έτσι οδηγείται ενώπιον του Ποντίου Πιλάτου, διοικητή στην Ιερουσαλήμ, που ζήτησε από το πλήθος να διαλέξει ανάμεσα στον Θεάνθρωπο και στον Βαραβά για το ποιος θα ήταν αυτός που θα απελευθερωνόταν βάσει του εθίμου. Το πλήθος επιλέγει δια βοής επέλεξε να αφεθεί ελεύθερος ο Βαραβάς και η ώρα της Σταύρωσης έχει πλησιάσει.

Ο Ιησούς με τον Σταυρό οδηγείται προς τον λόφο του Γολγοθά και σταυρώνεται στις 9.00 το πρωί. Στις 3.00 το απόγευμα παρέδωσε το πνεύμα Του, αφού προηγουμένως είχε συγχωρήσει όσους ευθύνονταν για τον θάνατο Του. Επειδή όμως το Σάββατο απαγορεύονταν οι κηδείες, ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία, κρυφός μαθητής του Χριστού, ζήτησε να πάρει το σώμα Του και να το ενταφιάσει. Η άδεια αυτή του δόθηκε και έτσι τυλίγοντας το σώμα του Χριστού σε ένα σεντόνι, τον ενταφίασε σε ένα μνήμα λαξευμένο σε βράχο. Το άνοιγμα του μνήματος, κλείστηκε με μια μεγάλη πέτρα.

Η τελετή της Αποκαθήλωσης έγινε στις εκκλησίες μας το μεσημέρι της μεγάλης Παρασκευής μαζί με την αναπαράσταση της ταφής. Το βράδυ τελείται η περιφορά του Επιταφίου, όπου όλοι οι Χριστιανοί ακολουθούν την περιφορά μέσα σε κλίμα κατάνυξης.

Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα όλη την διάρκεια της ημέρας. Λόγω του πένθους της ημέρας οι νοικοκυρές δεν ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού, αποφεύγοντας ακόμη και το μαγείρεμα.

Πηγή: newstoday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags