09/01/11 - 09:32

Επιχείρηση «σκούπα» στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη επιχείρηση «σκούπα» που έγινε ποτέ στο κέντρο της Αθήνας είναι προ των πυλών και θα έχει διάρκεια έως 48 ώρες, με στόχο τη σύλληψη παράνομων μεταναστών και τη διάλυση εγκληματικών ομάδων.  

Επιχείρηση «σκούπα» στην Αθήνα
25.840views 0shares

Το σχέδιο για την επιχείρηση «σκούπα», που για την ώρα βρίσκεται στα συρτάρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπει συντονισμένη δράση φορέων και υπουργείων όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Για να βγει από τα... συρτάρια το σχέδιο χρειάζεται πρώτα να γίνει έλεγχος της νομιμότητας και να τεθούν σε εφαρμογή οι προβλεπόμενες διαδικασίες για κάθε κατηγορία μεταναστών.

Στο σχέδιο προβλέπεται και η αξιοποίηση ενός ειδικού χώρου στο στρατόπεδο της Ριτσώνας, πρόταση που είχε κατατεθεί και παλιότερα, το 2009 συγκεκριμένα, στον τότε αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χροσυχοΐδη, αλλά δεν προχώρησε λόγω των έντονων αντιδράσεων των κατοίκων της περιοχής. Το (ανενεργό) στρατόπεδο της Ριτσώνας είναι μεταξύ εκείνων που θέλει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει για να «φιλοξενήσει» προσωρινά τους λαθρομετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα.

Κατά τους επιτελείς της Αστυνομίας, η χρήση του στρατοπέδου είναι απαραίτητη. Για αυτό και η πρόταση επανήλθε στο προσκήνιο και εξετάζεται.

Η κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει γίνει ανυπόφορη για τους κατοίκους και η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις για τη μείωση της εγκληματικότητας. Την προηγούμενη εβδομάδα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και αποφασίστηκε η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου.

ΠΗΓΗ: Νewsday.gr