Facebook Pixel Ινδία και Δανία αντάλλαξαν απόψεις για την προεδρία των G20
Life
| 2023-04-04 15:00:00

Ινδία και Δανία αντάλλαξαν απόψεις για την προεδρία των G20

Sportdog Team
Ινδία και Δανία αντάλλαξαν απόψεις για την προεδρία των G20

Οι διαβουλεύσεις του Υπουργείου Εξωτερικών Ινδίας-Δανίας διεξήχθησαν σε φιλική και θερμή ατμόσφαιρα. Συμφωνήθηκε να διεξάγονται πολιτικές διαβουλεύσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ινδία και Δανία το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 για πολυμερή, περιφερειακά ζητήματα, όπως η προεδρία της G20, η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Ινδίας-ΕΕ, η Ουκρανία, ο Ινδο-Ειρηνικός, η συνεργασία στον ΟΗΕ και η κλιματική αλλαγή.

Οι δύο πλευρές κατά τη διάρκεια του 7ου γύρου των Διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών Ινδίας-Δανίας (FOC) στην Κοπεγχάγη το Σάββατο, ανέλαβαν μια συνολική ανασκόπηση των διμερών τους σχέσεων, αναγνώρισαν ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν αναπτυχθεί σημαντικά και έχουν ωφεληθεί από την υπογραφή της πρώτης Πράσινης Στρατηγικής Συνεργασίας τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στις διαβουλεύσεις συμπροήδρευσαν ο Ινδός γραμματέας του υπουργείου εξωτερικών Sanjay Verma και ο Υφυπουργός Εξωτερικής Πολιτικής της Δανίας, Jesper Moller Sorensen. Ο τελευταίος γύρος των Διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών Ινδίας-Δανίας C είχε πραγματοποιηθεί το 2009 στο Νέο Δελχί.

Κατά τη διάρκεια των 7ων διαβουλεύσεων με το εξωτερικό, συζητήθηκαν η πρόοδος που σημειώθηκε για την εφαρμογή του Κοινού Σχεδίου Δράσης και η τομεακή συνεργασία στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των Υπεράκτιων Αιολικών, Διαχείρισης Νερών, Έξυπνων Πόλεων, Πράσινης Ναυτιλίας, Υγείας, Γαλακτοκομίας και Κτηνοτροφίας.

Και οι δύο πλευρές σημείωσαν πρόοδο στη δημιουργία έξυπνου εργαστηρίου για το καθαρό νερό του ποταμού στο Βαρανάσι.

Οι δύο χώρες εκτίμησαν ότι το διμερές εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών ξεπέρασε τα 6,64 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 και συμφώνησαν να διαφοροποιήσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις τους. Πάνω από 200 εταιρείες της Δανίας είναι παρούσες στην Ινδία και εργάζονται σε διάφορους τομείς όπως η αιολική ενέργεια, η ναυτιλία, η παροχή συμβουλών, η επεξεργασία τροφίμων και ο τομέας της μηχανικής, ενώ περίπου 60 ινδικές εταιρείες, κυρίως στον τομέα της πληροφορικής, των βιοεπιστημών και της καθαρής τεχνολογίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στους τομείς της μηχανικής, έχουν αυξανόμενη παρουσία στη Δανία.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις πολιτικές ανταλλαγές υψηλού επιπέδου και να διεξαγάγουν τον επόμενο γύρο της Συνόδου της Μικτής Επιτροπής σε επίπεδο Υπουργού Εξωτερικών στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, υπήρξαν αρκετές δεσμεύσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ Ινδίας και Δανίας τα τελευταία χρόνια. Ο πρωθυπουργός Narendra Modi επισκέφθηκε τη Δανία τον Μάιο του 2022.

Ο πρίγκηπας Frederik και η πριγκήπισσα Mary του Βασιλείου της Δανίας επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ινδία από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2023. Ο Πρωθυπουργός Frederiksen πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2021, ως ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης που επισκέφτηκε την Ινδία από την έναρξη της της πανδημίας Covid-19.

Οι διαβουλεύσεις του Υπουργείου Εξωτερικών Ινδίας-Δανίας διεξήχθησαν σε φιλική και θερμή ατμόσφαιρα. Συμφωνήθηκε να διεξάγονται πολιτικές διαβουλεύσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Διμερείς σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Δανίας υπάρχουν από το 1960 και αποτελούνται από κυρίως της αναπτυξιακής βοήθειας της Δανίας που χορηγήθηκε στην Ινδία σε τομείς όπως η γεωργία, η υγεία και το πόσιμο νερό.

To 2020 υπογράφηκε από την Ινδία και τη Δανία συμφωνία Πράσινης Στρατηγικής Συνεργασίας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags