Facebook Pixel Ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής θα ενώσει ολόκληρο τον κόσμο
Life
| 2023-04-19 18:35:00

Ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής θα ενώσει ολόκληρο τον κόσμο

Sportdog Team
Ο αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής θα ενώσει ολόκληρο τον κόσμο

Πράσινη Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ Ινδίας και Δανίας! 

Ο αγώνας της Ινδίας κατά της κλιματικής αλλαγής θα ενώσει ολόκληρο τον κόσμο, είπε ο πρόεδρος της κάτω βουλής της Ινδίας (Lok Sabha), Ομ Μπίρλα, σε αντιπροσωπεία της Δανίας την Τρίτη (18/4).

Ο Μπίρλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η προτεινόμενη σύνοδος κορυφής «P20» στο εγγύς μέλλον θα έχει ωφέλιμο διάλογο σχετικά με τη συνάφεια της κοινοβουλευτικής διακυβέρνησης και των δημοκρατικών αξιών και θα εξυπηρετήσει ολόκληρο τον κόσμο

Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Δανίας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Νίελς Φλέμινγκ Χάνσεν, κάλεσαν τον Μπίρλα ως κεντρικό ομιλητή στη Βουλή.

Ο Μπίρλα πρότεινε να αναπτυχθεί διαδικασία διαλόγου μεταξύ των Δανίας και Ινδίας, για να διασφαλιστεί ότι και τα δύο κοινοβούλια μπορούν να μάθουν το ένα από το άλλο και να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές.

Σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε από τη Γραμματεία της Lok Sabha, ο Μπίρλα αναφέρθηκε στην Πράσινη Στρατηγική Συνεργασία μεταξύ Ινδίας και Δανίας που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, σημειώνοντας ότι έχει βελτιώσει τον συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ομιλητής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι η Ινδία ανέλαβε την προεδρία των G20 με το σύνθημα «Μία Γη, Μία Οικογένεια, Ένα Μέλλον» και ο αγώνας της κατά της κλιματικής αλλαγής θα ενώσει ολόκληρο τον κόσμο ως μια οικογένεια.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η δέσμευση της Δανίας και της Ινδίας στις δημοκρατικές αξίες θα οδηγήσει σε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση στα διεθνή φόρα.

Ο Μπίρλα είπε ότι η Ινδία θα διοργανώσει επίσης τη σύνοδο κορυφής των «P20» στο εγγύς μέλλον στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G20, στην οποία θα συμμετάσχουν οι προεδρεύοντες των κοινοβουλίων άλλων προσκεκλημένων εθνών, εκτός από τις χώρες της G20.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι στη σύνοδο κορυφής θα υπάρξει εύστοχος διάλογος σχετικά με τη συνάφεια της κοινοβουλευτικής διακυβέρνησης και των δημοκρατικών αξιών, που θα ωφελήσει ολόκληρο τον κόσμο. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags