Facebook Pixel "Η υποκρισία της διεθνούς κοινότητας στη Λιβύη"
Life
| 2011-03-22 16:29:00

"Η υποκρισία της διεθνούς κοινότητας στη Λιβύη"

"Η υποκρισία της διεθνούς κοινότητας στη Λιβύη"

Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου γράφει στο σημερινό "Goal" για τις συμμαχικές επιθέσεις στη Λιβύη και την υποκρισία που παραμένει πάντα η ίδια

Μνήμες περασμένων ετών και δεκαετιών επέστρεψαν με τις συμμαχικές επιθέσεις στη Λιβύη, η οποία σφυροκοπείται εδώ και λίγες ημέρες. Στόχος η ανατροπή του ηγέτη της και η «απελευθέρωση» της χώρας από το καθεστώς του δικτάτορα Καντάφι, που ονειρευόταν να γίνει μέχρι και χαλίφης, ο θρησκευτικός, δηλαδή, ηγέτης των μουσουλμάνων.

Παλαιότερα θυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ, οι σύμμαχοί τους και ο ΟΗΕ είχαν επιτεθεί και αργότερα εισβάλει και σε άλλα κράτη για να τα απελευθερώσουν. Θυμίζουμε το Ιράκ και το Αφγανιστάν, στο οποίο οι Δυτικοί και έχουν ηττηθεί και δεν μπορούν να απεμπλακούν εύκολα.

Η περίπτωση της Λιβύης, βέβαια, ίσως να είναι λίγο διαφορετική, αλλά η υποκρισία παραμένει πάντα η ίδια. Θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι ο Καντάφι είναι πράγματι δικτάτορας, αλλά και ότι οι Δυτικοί παλαιότερα τον είχαν αποκαλέσει και τρομοκράτη.

Ο τίτλος αυτός αφαιρέθηκε και εξαγνίστηκε τα τελευταία χρόνια όταν δυτικές εταιρείες άρχισαν να εκμεταλλεύονται τα πετρέλαια της Λιβύης και να αποκομίζουν τεράστια κέρδη. Ετσι, οι πόρτες της διεθνούς κοινότητας άνοιξαν για τον Καντάφι, που, όμως, ενθυμούμενος το παλιό του πρόσωπο, άρχισε να σφάζει τους υπηκόους του που είχαν αντίθετες απόψεις από τον ίδιο.

Η πάντα δίκαια στην κρίση της και τις επιλογές της διεθνής κοινότητα δεν μπόρεσε να το αντέξει αυτό και ως τιμωρός επενέβη στη Λιβύη, όπου οι σφαγές του τέως συνομιλητή Καντάφι συνεχιζόντουσαν και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Και αυτήν τη φορά όμως η υποκρισία περισσεύει. Λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω από τη Λιβύη βρίσκεται η Ρουάντα, την οποία η διεθνής κοινότητα προφανώς είχε ξεχάσει στη δική της σφαγή, στο δικό της τρομερό εμφύλιο πόλεμο.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω από τη Λιβύη βρίσκεται η Κύπρος, μέρος του εδάφους της οποίας η Τουρκία κατέχει παρανόμως 37 χρόνια τώρα. Η διεθνής κοινότητα το έχει ξεχάσει και αυτό, αλλά βεβαίως δεν μπορεί να μην παρέμβει για τα πετρέλαια της Λιβύης και όχι τόσο για τον εδώ και 42 χρόνια δικτάτορα Καντάφι, όπως είχε παρέμβει και για τα πετρέλαια του Ιράκ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags