Facebook Pixel ΟΟΣΑ: Πεινάει το 17,9% των Ελλήνων
Life
| 2014-03-18 16:41:00

ΟΟΣΑ: Πεινάει το 17,9% των Ελλήνων

ΟΟΣΑ: Πεινάει το 17,9% των Ελλήνων

Την σκληρή και σοκαριστική εικόνα της πραγματικότητας που έχει διαμορφώσει η κρίση φανερώνει η έκθεση του ΟΟΣΑ "Society at a Glance 2014" για την φτώχεια στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 17,9% των Ελλήνων (πάνω από 1 στους 6, δηλαδή) δεν έχει χρήματα για να αγοράσει τρόφιμα, ποσοστό που είναι διπλάσιο από τα επίπεδα προ κρίσης!

Η απώλεια του εισοδήματος από το 2007 προκαλεί δέος: ανέρχεται σε 4.400 ευρώ, με τη μείωση να είναι 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των άλλων χωρών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα έχει πλέον χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα από τη Βραζιλία και την Κίνα, κάτι που οφείλεται τόσο στην έκρηξη της ανεργίας αλλά και το αναποτελεσματικό σύστημα κοινωνικών παροχών που απορροφούσε δαπάνες χωρίς να τις διοχετεύει εκεί που πραγματικά έπρεπε.

Μάλιστα, η έκθεση υπογραμμίζει το γεγονός ότι μόνο η Ιταλία και η Ελλάδα από τις χώρες του ΟΟΣΑ δεν είχαν πρόβλεψη για Εθνικό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Τέλος, σοκαριστικά είναι και τα στοιχεία για την απασχόληση, με τον ΟΟΣΑ να καλεί τις ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για τους ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα φτωχά νοικοκυριά, επισημαίνοντας ότι 1 στους 5 ενήλικους στην Ελλάδα ζει σε νοικοκυριό που κανείς δεν εργάζεται.

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags