Facebook Pixel Η Βρετανία διέκοψε τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία
Life
| 2014-03-18 19:01:00

Η Βρετανία διέκοψε τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία

Η Βρετανία διέκοψε τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία

Την απόφαση της Βρετανίας να διακόψει τη στρατιωτική συνεργασία της με τη Ρωσία και να επιβάλει απαγόρευση στις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ουίλιαμ Χέιγκ.

"Διακόψαμε κάθε στρατιωτική συνεργασία", είπε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, διευκρινίζοντας ότι το μέτρο αυτό αφορά κυρίως τις εξαγωγές στρατιωτικού υλικού και ειδών "διπλής χρήσης", που μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν τόσο για πολιτικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η απαγόρευση ισχύει για υλικό που "προοριζόταν για μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ή άλλων κρατικών υπηρεσιών που θα μπορούσαν ή έχουν ήδη αναπτυχθεί" στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Χέιγκ ανακοίνωσε, αακόμα, ότι ακυρώνονται και τα προγραμματισμένα ναυτικά γυμνάσια που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή γαλλικών, ρωσικών, αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων.

Κάλεσε, τέλος, τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν ανάλογα μέτρα ενώ προειδοποίησε για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας σε άλλη περιοχή της Ουκρανίας ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags