Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι θα γίνει η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά
Life
| 2018-06-29 21:43:00

Έτσι θα γίνει η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά

Έτσι θα γίνει η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα πέντε νησιά

Πρόκειται για τη Σάμο, τη Λέσβο, την Κω, τη Χίο και τη Λέρο.

 

Την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ, επ' αόριστον, στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που υφίστανται τη μεγαλύτερη προσφυγική πίεση ανακοίνωσε, από τις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.  Πρόκειται για τη Σάμο, τη Λέσβο, την Κω, τη Χίο, Λέρο

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή σήμερα και η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου σε νόμο που θα αναιρεί την αποφασισμένη το προηγούμενο διάστημα άδικη αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.

Είπε ότι είχε θέσει το ζήτημα στον Ζ. Κ. Γιούνκερ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές.  Ερωτηθείς για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η ρύθμιση, απάντησε για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο είναι εκείνος πρωθυπουργός, σχολιάζοντας μάλιστα ότι θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.

Μετά τις ανακοινώσεις, ο πρωθυπουργός, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου όπου την ενημέρωσε για την απόφασή του. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για την απόφαση διπλασιασμού των διαθέσιμων κονδυλίων για τα πέντε νησιά του Αιγαίου στο προσεχές πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ. 

Από την πλευρά της, η κ. Καλογήρου σημειώνει πως οι ευρωπαϊκοί πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027 θα ανέλθουν σε 660 εκατ. ευρώ. «Μου γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε στο ίδιο πλαίσιο οι ευρωπαϊκοί πόροι για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από 325 εκατομμύρια ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αυξάνονται στο ποσό των 660 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Νέα Δημοκρατία, σχολίασε με αιχμές την ανακοίνωση του πρωθυπουργού:  «Σήμερα απεδείχθη περίτρανα πως όταν η κυβέρνηση υιοθετεί τις προτάσεις της ΝΔ αντί να την… αντιπολιτεύεται, μπορούν να προκύψουν και θετικά αποτελέσματα για την χώρα.  Η ΝΔ χαιρετίζει την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που δοκιμάζονται από το μεταναστευτικό πρόβλημα, κάτι που είχε προτείνει τρεις φορές με τροπολογία στη βουλή και είχε απορρίψει η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags