Facebook Pixel Sportdog.gr | Ανατροπή: Ποια εταιρεία ξεπέρασε σε αξία την Apple; Θα το βρεις;
Life
| 2018-11-28 22:02:00

Ανατροπή: Ποια εταιρεία ξεπέρασε σε αξία την Apple; Θα το βρεις;

Ανατροπή: Ποια εταιρεία ξεπέρασε σε αξία την Apple; Θα το βρεις;

Αισιοδοξία για τη ζήτηση υπηρεσιών cloud.

 

Με τις πωλήσεις κινητών να επιβραδύνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, η Apple είδε την Πέμπτη τη χρηματιστηριακή αξία της να βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα της Microsoft, η οποία κερδίζει το ενδιαφέρον των επενδυτών λόγω της αισιοδοξίας για την ζήτηση υπηρεσιών cloud.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αξία της μετοχής της Microsoft ανέβηκε την Τετάρτη κατά το θεαματικό ποσοστό του 3,0%, ανεβάζοντας την αξία της εταιρείας στα 848 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η μετοχή της Apple επίσης ανέβηκε αλλά λιγότερο, κατά 2,17%, διαμορφώνοντας την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 845 δισ. δολάρια, 3 δισ. χαμηλότερα από της Microsoft.

Μόλις πριν από τρεις μήνες, η αξία της Apple ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Η Apple έχει χάσει 19% από την 1η Νοεμβρίου, όταν προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις κινητών στην αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων θα κυμανθεί κάτω από τις προσδοκίες της Γουόλ Στριτ.

Η Apple ξεπέρασε για πρώτη φορά τη Microsoft σε χρηματιστηριακή αξία το 2010, όταν η εταιρεία των Windows επλήγη από πτώση στις πωλήσεις υπολογιστών, εν μέρει λόγω της εκρηκτικής ζήτησης για το iPhone της Apple.

Από το 2014, όμως, υπό την ηγεσία του διευθύνοντος συμβούλου Σάτια Ναντέλα, η Microsoft περιόρισε την εξάρτησή της από τα Windows και τη σουίτα Office για να επικεντρωθεί στις υπηρεσίες cloud.

Σήμερα είναι ο μεγαλύτερος παίκτης της αγοράς cloud μετά την Amazon.

Τους τελευταίους μήνες οι μετοχές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας εμφανίζουν μεγάλη πτώση λόγω των ανησυχιών για άνοδο των επιτοκίων και για παρενέργειες του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

Την Τετάρτη οι εταιρείες υπηρεσιών cloud είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τριμήνου της Salesforce.com, η οποία ενίσχυσε τις προσδοκίες των επενδυτών για μια αγορά που ολοένα και μεγαλώνει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags