Facebook Pixel Sportdog.gr | Πώς θα χτίσεις κοιλιακούς σαν αυθεντικός Βίκινγκ
| 2018-11-21 22:15:00

Πώς θα χτίσεις κοιλιακούς σαν αυθεντικός Βίκινγκ

Sportdog Team
Πώς θα χτίσεις κοιλιακούς σαν αυθεντικός Βίκινγκ

Το πιο στυγνό πρόγραμμα για six-pack εμπνευσμένο από τους θρυλικούς πολεμοχαρείς αρχαίους Σκανδιναβούς.

«Κόλλησες» μαζί τους από τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, τους παρακολουθείς πιστά σε κάθε τηλεοπτική σεζόν με κομμένη την ανάσα (ο 5ος κύκλος στο History Channel ήδη προβάλλεται), τους θαυμάζεις για ένα σωρό λόγους. Γιατί λοιπόν να μην τους μοιάσεις;

> Ενδιαφέρεσαι; Η σειρά Vikings ψάχνει Έλληνες κομπάρσους

Το παρακάτω εικονογραφημένο πρόγραμμα ασκήσεων θα λεηλατήσει τον πυρήνα σου, θα αιματοκυλίσει το λίπος γύρω από την κοιλιά και θα σε κάνει να φτιάξεις σώμα αληθινού -Σκανδιναβού- θεού του πολέμου.

> Το νέο αντρικό fitness trend θα σε γυρίσει στην εποχή των Vikings: Πώς να προπονείσαι ρίχνοντας τσεκούρια

A΄ Κύκλος Προπόνησης

Χρειάζεσαι: μια πετσέτα

Σώμα-πριόνι

Πάρε θέση σανίδας, με δάχτυλα των ποδιών σου να ισορροπούν πάνω σε μια πετσέτα. Διατηρώντας τους βραχίονες σταθερούς, ώθησε το σώμα σου όσο πιο πίσω και μακριά μπορείς σέρνοντας τα δάχτυλα των ποδιών σου (με την πετσέτα για βοήθεια) προς τα πίσω. Επιστρέφεις στην αρχική θέση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης διατήρησε τον πυρήνα σφιχτό και βοήθα την κίνηση μόνο με πίεση στους γλουτούς.

Κοιλιά-σουγιάς

Ξάπλωσε με την πλάτη, τα πόδια ευθεία, γόνατα ενωμένα και τα χέρια εκτεταμένα ευθεία, πάνω από το κεφάλι. Στηρίξου καλά στη μέση και τους γοφούς σφίγγοντας καλά τους κοιλιακούς σου και σήκωσε σε ένα χρόνο πόδια, ώμους και χέρια. Μένεις για 6’’. Επιστρέφεις στην αρχική θέση και επαναλαμβάνεις.

Χέρι-τσεκούρι

Βρίσκεσαι σε κλασική θέση κάμψης. Εκτείνεις το δεξί χέρι προς τα έξω, κάθετα με το σώμα. Μένεις για 10’’. Επιστρέφεις και επαναλαμβάνεις την κίνηση με το αριστερό χέρι.

B΄ Κύκλος Προπόνησης

Εφόρμηση με σπαθί

Βρίσκεσαι σε όρθια στάση και τα πόδια ενωμένα, ωστόσο το δεξί πόδι πατά στην πετσέτα. Τώρα, σέρνεις το δεξί πόδι πίσω μέχρις ότου το δεξί γόνατο ακουμπήσει στο πάτωμα την ώρα που το αριστερό πόδι κάνει προβολή εμπρός. Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης, ο κορμός μένει σταθερός και κάθετος προς το έδαφος. Επιστρέφεις με ταυτόχρονη επαναφορά των ποδιών στην αρχική θέση και εκτελείς την ίδια κίνηση επί 10 φορές. Μετά αλλάζεις κίνηση ποδιών και επαναλαμβάνεις επί άλλες 10.

Ανάποδο έρπειν

Ξαπλώνεις ανάσκελα με τα πόδια ενωμένα και τη μέση ελαφρώς ανασηκωμένη από το έδαφος, στηρίζοντας το σώμα σου στους ώμους και τις φτέρνες, οι οποίες εφάπτονται στην πετσέτα. Φέρε τα πόδια σου προς τα ισχία, σπρώχνοντας την πετσέτα με τις φτέρνες και πιέζοντας τους κοιλιακούς σου, ενώ παράλληλα ανασηκώνεις περισσότερο τους γοφούς μέχρις ότου ευθυγραμμιστεί η σπονδυλική στήλη. Επιστρέφεις στην αρχική θέση και επαναλαμβάνεις.

Ο χορός του πολέμου

Ή αλλιώς, αναπήδηση από ημικάθισμα. Με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά (στο πλάτος των ισχίων), πιέζεις τους γοφούς πίσω και κατεβάζεις το σώμα σου σε θέση ημικαθίσματος -οι μηροί παράλληλοι με το έδαφος. Με μια εκρηκτική κίνηση ωθούμενη από τα πέλματα, τις γάμπες και τους μηρούς, πηδάς προς τα πάνω -κάθετα με το έδαφος. Συνέχισε την κίνηση μέχρι του σημείου εξαντλήσεως.

ΠΗΓΗ: gr.askmen.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags