Facebook Pixel Γυμναστική - Τρικέφαλοι Έτσι θα φτιάξετε σιδερένια μπράτσα
| 2018-12-15 12:46:00

Ασκήσεις για γρανιτένιους τρικέφαλους και κολοσσιαία μπράτσα

Sportdog Team
Ασκήσεις για γρανιτένιους τρικέφαλους και κολοσσιαία μπράτσα

Πώς θα διογκώσεις τo πιο ισχυρό ζευγάρι όπλων που κουβαλάς πάνω σου.

Γυμναστική - Τρικέφαλοι Μέσα στο γυμναστήριο μπορεί να δεις πολλές γυναίκες με αρκετά πιο γυμνασμένη κοιλιά, αλλά και στήθος, πλάτη, μέση, γλουτούς ή γάμπες, συγκριτικά με σένα. Αλλά με μυώδη μπράτσα, καμία (άντε, το πολύ, μία).

Το τμήμα του βραχίονα που βρίσκεται μεταξύ αγκώνα και ώμου είναι εκείνο το μυϊκό πεδίο, που το μέγεθός του καταδεικνύει με τον πιο ορατό τρόπο (με ή χωρίς φανελάκι) την απόλυτη αρσενική ισχύ. Αλλά για να φτιάξεις χέρια-βόμβες δεν πρέπει να κολλάς μόνο στα «ποντίκια». Τα μπράτσα αποτελούνται κατά τα 2/3 από τρικεφάλους, άρα η επιμονή σου στην οικοδόμηση αυτής ακριβώς της μυϊκής ομάδας, θα αναδείξει τόσο το σύνολο της μυϊκής υπεροχής χεριών σου όσο και την αρμονικότερη εικόνα των φουσκωμένων δικεφάλων σου.

Το τρικέφαλο τέρας

Ο τρικέφαλος βραχιόνιος μυς βρίσκεται στο πίσω τμήμα του βραχίονα και έχει τρεις κεφαλές οι οποίες ενώνονται και συγκλίνουν σε έναν κοινό τένοντα.

Όπως ορθά επισημαίνουν πολλοί προπονητές, είναι δύσκολο να απομονώσεις κάθε μια από τις τρεις κεφαλές, ωστόσο υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις που πετυχαίνουν το μέγιστο επίπεδο απομόνωσης.

Γαλλικές πιέσεις με στραβόμπρα σε κατακλινή πάγκο

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Journal of Strength & Conditioning Research, η κατακλινής παραλλαγή του skullcrusher προσδίδει κατά 10% περισσότερη μυϊκή υπερτροφία σε σύγκριση με την εκτέλεση της ίδιας άσκησης σε επίπεδο πάγκο.

Εκτάσεις τρικεφάλων με kettlebell από ύπτια θέση

Μια άσκηση που «καρφώνει» τους τρικεφάλους, με τις πολλές, ελαφριές επαναλήψεις να χαρίζουν ταχύτερη αιμάτωση του μυός συγκριτικά με την κλασική παραλλαγή της άσκησης με μπάρα.

Σκυφτές εκτάσεις τρικεφάλων με καλώδιο πάνω και πίσω από το κεφάλι

Μελέτες απέδειξαν ότι οι πιέσεις καλωδίων στην παραλλαγή που βλέπεις στο βίντεο, στοχεύει καλύτερα στην έσω και έξω κεφαλή του τρικεφάλου χωρίς το ρίσκο τραυματισμού στη μέση (συγκριτικά με τις όρθιες εκτάσεις στην τροχαλία).

Πιέσεις στον πάγκο με κοντινή λαβή

Οι λαβές σου πρέπει να απέχουν περίπου 25 εκατοστά μεταξύ τους (χοντρικά, στο ύψος των ώμων). Σύμπτυξε καλά τους αγκώνες ώστε να εστιάσεις το μεγαλύτερο μέρος της έντασης στους τρικεφάλους.

Κάμψεις με κλειστή λαβή

Απαιτεί την ίδια κίνηση που κάνεις στις κλασικές κάμψεις, απλά φέρνεις τις παλάμες αρκετά πιο μέσα από το ύψος των ώμων. Αυτή η παραλλαγή στοχεύει 110% στη διόγκωση των τρικεφάλων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags