Facebook Pixel Sportdog.gr | Τρομερή ανακάλυψη - «Κόλλα» μπορεί να «επισκευάσει» μια τραυματισμένη καρδιά
| 2019-05-19 16:16:00

Τρομερή ανακάλυψη - «Κόλλα» μπορεί να «επισκευάσει» μια τραυματισμένη καρδιά

Sportdog Team
Τρομερή ανακάλυψη - «Κόλλα» μπορεί να «επισκευάσει» μια τραυματισμένη καρδιά

Νέα έρευνα βγαίνει στο προσκήνιο.

Μια ελαφρώς ενεργοποιημένη βιο-κόλλα μπορεί να «επισκευάσει» μια τραυματισμένη καρδιά μετά από χειρουργική επέμβαση ή τραύμα, μειώνοντας την ανεξέλεγκτη αιμορραγία, η οποία αποτελεί επί του παρόντος σημαντική αιτία θανάτου.

Η στεγανοποίηση της καρδιάς και των τραυμάτων της αρτηρίας είναι δύσκολη, διότι η «κόλλα» πρέπει να είναι αρκετά δυνατή, ώστε να αντιστέκεται στην υψηλή αρτηριακή πίεση και στην κίνηση της καρδιάς. Πολύ λίγα μη τοξικά υλικά πληρούν αυτά τα κριτήρια.

Αλλά τώρα μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Zhejiang της Κίνας ανέπτυξε τη νέα «κόλλα», η οποία «φρέναρε» την αιμορραγία σε χοίρους στο εργαστήριο σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα. Η «κόλλα» ενεργοποιείται από μια λάμψη φωτός.

Έτσι τώρα οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στους ανθρώπους.

«Κανένα από τα υπάρχοντα κλινικά προϊόντα δεν μπορεί να σταματήσει τη λειτουργική αιμορραγία της καρδιάς τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Hongwei Ouyang στο περιοδικό New Scientist, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent.

Τι χρησιμοποιούν σήμερα οι χειρουργοί

Σε όλο τον κόσμο εκτελούνται περισσότερες από 234 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις κάθε χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Διαβάστε το θέμα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags