Facebook Pixel Φόρμουλα 1: Απίθανος Μπότας και 1-2 για την Mercedes στο Πορτιμάο - Τα έκανε... μαντάρα ο Φερστάπεν
Άλλα Σπορ
| 2021-05-01 18:43:00

Απίθανος Μπότας και 1-2 για την Mercedes στο Πορτιμάο - Τα έκανε... μαντάρα ο Φερστάπεν

Sportdog Team
Απίθανος Μπότας και 1-2 για την Mercedes στο Πορτιμάο - Τα έκανε... μαντάρα ο Φερστάπεν

Περίεργες ήταν οι κατακτήτριες δοκιμές στην Πορτογαλία με τον Φινλανδό πιλότο να είναι αυτός που θα ξεκινήσει από την κορυφή του grid, με τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή πίσω του, όμως όλα θα ήταν διαφορετικά αν ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull δεν έκανε λάθος και χάλαγε έναν γύρο που φαινόταν γρηγορότερος από όλους στην πίστα

Φόρμουλα 1: Συνεχίστηκε και στο Πορτιμάο η μάχη Red Bull και Mercedes, με τους Γερμανούς να κερδίζουν πάλι, όμως λίγο... διαφορετικά. Ο Φερστάπεν έκανε λάθος και πάτησε εκτός πίστας, πράγμα που κατέστρεψε τόσο τον γύρο του όσο και τα ελαστικά του σε έναν γύρι που θα μπορούσε να στείλει τον Ολλανδό στην κορυφή. Στο τέλος του Q2 τα μαύρα μονοθέσια έσπασαν το όριο του 1:18:00, με μέτρια γόμα ελαστικών, χωρίς όμως να έχουν ίδια απόδοση και στο Q3, που όμως δεν χρειάστηκε, μιας και ο Μαξ Φερστάπεν δεν έκανε γρηγορότερους γύρους. 

Ο Μπότας πήρε την pole position με χρόνο που είχε κάνει πριν αλλάξει ελαστικά, ενώ πίσω του παρέμεινε ο Λιούις Χάμιλτον. Τέταρτος ο Σέρχιο Πέρεζ και πέμπτος ο Κάρλος Σάινθ. Ο Οκόν κατάφερε να φτάσει στην έκτη θέση εκκίνησης για την Κυριακή, ενώ Νόρις, Λεκλέρ, Γκασλί και Φέτελ είναι η κατάταξη για το Q3.Απ' την άλλη ο Φέτελ, έκανε για πρώτη φορά καλή εμφάνιση και έφτασε για πρώτη φορά μέχρι το Q3, την ώρα που ο δεύτερος οδηγός της Aston Martin δεν μπήκε ούτε στο Q2 του γκραν πρι της Πορτογαλίας για την Φόρμουλα 1.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags