Facebook Pixel Από καλούπι ήθους και μαχητικότητας που δεν αντιγράφεται: Ο Ρενέ Χένρικσεν δεν έπαιξε ποτέ για την ισοπαλία
| 2023-04-07 22:45:00

Από καλούπι ήθους και μαχητικότητας που δεν αντιγράφεται: Ο Ρενέ Χένρικσεν δεν έπαιξε ποτέ για την ισοπαλία

Sportdog Team
Από καλούπι ήθους και μαχητικότητας που δεν αντιγράφεται: Ο Ρενέ Χένρικσεν δεν έπαιξε ποτέ για την ισοπαλία

Το Γκλόστρουπ είναι μία μικρή πόλη 22.000-23.000 κατοίκων που συγκαταλέγεται στους 29 δήμους της περιφέρειας της Κοπεγχάγης. Εκεί, στις 27 Αυγούστου 1969, είδε το πρώτο φως της ζωής ένα κατάξανθο αγοράκι που τρεις δεκαετίες αργότερα έμελλε να κλέψει τις καρδιές όλων των Ελλήνων φιλάθλων. Τον λένε Ρενέ Χένρικσεν. Και το όνομά του έγινε συνώνυμο του επαγγελματισμού, μα κυρίως του ήθους.

Όταν ήταν πιτσιρικάς, τον αποκαλούσαν «λίλε» που σημαίνει «μικρούλης». Έπαιζε ποδόσφαιρο από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, θαύμαζε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν κατάφερε ο πατέρας του να τον κάνει να αγαπήσει την Τότεναμ.

Λίγο πριν κλείσει τα 20, συγκεκριμένα το 1988, ο νεαρός Ρενέ εντάχθηκε στο δυναμικό της Akademisk Boldklub (ΑΒ), ενός συλλόγου που είχε κατακτήσει 9 πρωταθλήματα Δανίας, εκ των οποίων τα 7 από το 1927-28, όταν και έγινε ένα πιο σεβαστό εγχείρημα για την εδραίωση της διοργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο menshouse.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags