Facebook Pixel Μολδαβία: Η 6η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης, είναι μία νίκη μακριά από το Euro 2024 (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-11-20 10:43:00

Μην σταματάς να ονειρεύεσαι: Μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης ετοιμάζεται για το EURO 2024 (BINTEO)

Του Γιώργου Βροντάκη

Το «θαύμα» της Μολδαβίας: η έκτη χειρότερη ομάδα της Ευρώπης, είναι μία νίκη μακριά από το Euro 2024.

Η Μολδαβία ταξίδεψε για την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Euro 2024 στην Τσεχία και βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου και στο -2 από τη σημερινή της αντίπαλο και με νίκη απόψε θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι «τρικολόρ» και μόνο πως έχουν φτάσει να διεκδικούν κάτι μέχρι αυτό το χρονικό σημείο είναι ένα τεράστιο επίτευγμα και σήμερα θα μπορούσε να είναι μια μέρα στην ιστορία του μολδαβικού ποδοσφαίρου.

Στην 157η θέση της FIFA

Η Εθνική Μολδαβίας απέχει τρεις βαθμούς από την πρόκριση σε μια μεγάλη ηπειρωτική διοργάνωση παρά το γεγονός ότι καταλαμβάνει μία από τις χαμηλότερες θέσεις της UEFA όσον αφορά την κατάταξη της FIFA: είναι η 157η ομάδα στον κόσμο και στην Ευρώπη είναι μόνο πίσω από την Ανδόρα, τη Μάλτα, το Λιχτενστάιν, το Γιβραλτάρ και το Σαν Μαρίνο σε αυτή τη λίστα. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή έχει την καλύτερη θέση της τα τελευταία έξι χρόνια.

Μπορεί να απέχει μία νίκη μακριά από το EURO 2024, αλλά στο Nations League συμμετέχει στη League D, όπου είναι οι 7 χειρότερες στην Ευρώπη. Θα μπορούσε λοιπόν να συμβεί μια ομάδα με το χειρότερο ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο από κατάταξη όσο και από παγκόσμια θέση στα τελευταία Έθνη (51 στους 54 συμμετέχοντες), να προκριθεί στο μεγαλύτερο τουρνουά της Γηραιάς Ηπείρου.

Ένας παίκτης στα κορυφαία πρωταθλήματα

Το θαύμα της Μολδαβίας γίνεται πραγματικότητα χάρη στο έργο του Σεργκέι Κλεσένκο, του Μολδαβού προπονητή και θρύλου της εθνικής ομάδας στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής (1991-2006), όπου σημείωσε 11 γκολ σε 69 διεθνείς συμμετοχές και κατατάσσεται ως ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της της χώρας.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως από το ρόστερ της Μολδαβίας μόνο ο Νικολαέσκου παίζει σε ομάδα μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τη Χέρενφεν. Η Μολδαβία είναι η ομάδα με το μότο: Μην σταματάς να ονειρεύεσαι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags