Facebook Pixel Αγωνία και... χαμόγελα στον ΠΑΟΚ ενόψει Μπριζ
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-19 12:46:00

Αγωνία και... χαμόγελα στον ΠΑΟΚ ενόψει Μπριζ - Οι βασικοί παίκτες που είναι στον... αέρα

Sportdog Team
Αγωνία και... χαμόγελα στον ΠΑΟΚ ενόψει Μπριζ - Οι βασικοί παίκτες που είναι στον... αέρα

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα καθορίσουν την τελική έκβαση της μάχης του ΠΑΟΚ με την Μπριζ στην προημιτελική φάση του Conference League. Μία από αυτές είναι και οι ενδεχόμενες απώλειες παικτών στην ρεβάνς της Τούμπας από κίτρινες κάρτες.

 

ΠΑΟΚ: Υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα καθορίσουν την τελική έκβαση της μάχης του ΠΑΟΚ με την Μπριζ στην προημιτελική φάση του Conference League. Μία από αυτές είναι και οι ενδεχόμενες απώλειες παικτών στην ρεβάνς της Τούμπας από κίτρινες κάρτες.

Με βάση τον κανονισμό της διοργάνωσης, χάνουν από ένα παιχνίδι όσοι παίκτες, από την αρχή της φάσης των ομίλων μέχρι και σήμερα, έχουν συμπληρώσει από τρεις κίτρινες κάρτες και με βάση τα δεδομένα των δύο ομάδων, συνολικά έξι ποδοσφαιριστές (τέσσερις της Μπριζ και δύο του ΠΑΟΚ) βρίσκονται στο όριο και θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα στο πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 11 Απριλίου στο Γιαν Μπρέιντελ.

Κίνδυνος για την κολώνα της άμυνας και τον πρώτο σκόρερ της Μπριζ

Όπως σημειώσαμε και πιο πάνω, συνολικά τέσσερις παίκτες της Μπριζ, με βάση τα στοιχεία από το σάιτ της UEFA, βρίσκονται στο όριο καρτών. Οι δύο εξ αυτών, μάλιστα, είναι κομβικότατοι στην λειτουργία της βελγικής ομάδας. Πρόκειται για τον κεντρικό αμυντικό, Μπράντον Μέχελε που έχει τις περισσότερες συμμετοχές στα ματς του Conference League (13) και τον Ιγκόρ Τιάγκο, πρώτο σκόρερ με 6 γκολ, από τα προκριματικά της διοργάνωσης μέχρι σήμερα. Οι άλλοι δύο είναι ο μέσος, Μαξίμ Ντε Κούιπερ με 14 συμμετοχές και δύο γκολ και ο επιθετικός Φεράν Γιουτγκλά, με 8 συμμετοχές. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο μπορεί να επηρεάσει πιθανή απουσία από το ματς της Τούμπας, κάποιου από τους παραπάνω παίκτες, ειδικά του Τιάγκο ή του Μέχελε.

Κουλιεράκης και Ντεσπόντοφ πρέπει να προσέξουν

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, οι παίκτες που έχουν από δύο κάρτες είναι τρεις. Ο Κώστας Κουλιεράκης (πήρε κάρτες στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αμπερντίν και στη ρεβάνς με την Ντιναμό), ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ (είχε κιτρινιστεί στην πρεμιέρα με την Ελσίνσκι στην Φινλανδία και στο παιχνίδι με την Ντιναμό στο Μάξιμρ) και ο Τροστ Εκόνγκ (πήρε κάρτες με Αμπερντίν εκτός και Ελσίνκι εντός). Ωστόσο, επειδή ο Νιγηριανός είναι νοκ άουτ ως το τέλος της σεζόν, το ενδιαφέρον στρέφεται στον Χανιώτη αμυντικό και τον Βούλγαρο μεσοεπιθετικό που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον αγώνα του «Γιαν Μπρέιντελ».

Χρειάζεται, εξάλλου, να κάνουμε και μία διευκρίνιση. Με βάση τις κάρτες των αγώνων στο σάιτ της UEFA, δύο έχει και ο Μπάμπα, μία στην πρεμιέρα των ομίλων στο Ελσίνκι και μία στο τελευταίο ματς στην Τούμπα με την Ντιναμό. Κάρτα, όμως, στο ματς στη Φινλανδία δεν είχε δοθεί στον Γκανέζο όπως είχε διευκρινιστεί από τους ανθρώπους της UEFA στον ΠΑΟΚ.

Ισχύουν οι τιμωρίες, σβήνονται οι κάρτες στα ημιτελικά

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε και κάτι ακόμη: βάσει του κανονισμού του Conference League, θα σβηστούν οι κάρτες για όλους τους παίκτες των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα ημιτελικά. Ωστόσο, αν κάποιος παίκτης συμπληρώσει τρεις κίτρινες με την ολοκλήρωση της προημιτελικής φάσης, θα χάσει τον πρώτο ημιτελικό. Γι’ αυτό και οι παίκτες του ΠΑΟΚ με μία κίτρινη κάρτα (συνολικά επτά) θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στα παιχνίδια με την Μπριζ.

Πηγή: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο μεταγραφές το καλοκαίρι ο Τζόλης - Βολιδοσκόπηση από μεγάλη ελληνική ομάδα - Ξέφυγε η τιμή του!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags