Facebook Pixel Ομάδα... Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός - Αγοράζει Όρτα, παίζει ο Καμπράλ
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-21 14:30:00

"Ομάδα... Βαλβέρδε ξανά ο Ολυμπιακός - Αγοράζει τον Όρτα, παίζει ο Καμπράλ - Ακούστηκε για Ποντένσε ότι..."

του Γιώργου Κτενά

Η πρώτη οδηγία του Μεντιλίμπαρ και το 4μηνο συμβόλαιο. Τι άλλαξε μόλις ήρθε στο Λιμάνι ο Ισπανός κόουτς, γιατί θυμίζει το στυλ του Ερνέστο και ποιους παίκτες περιμένουμε να δούμε στα επόμενα παιχνίδια...

Ενθουσιασμένοι είναι όλοι στον Ολυμπιακό με το πρώτο διάστημα της παρουσίας τού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο Λιμάνι, καθώς τόσο στο πρώτο παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος όσο και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, οι Ερυθρόλευκοι τα πήγαν εξαιρετικά.

Τι έχει αλλάξει αγωνιστικά και πνευματικά στην ομάδα, ποιους παίκτες τού Καρβαλιάλ αξιοποιεί στο μέγιστο και τι πρέπει να προσέξουν οι Πειραιώτες μέσα στο επόμενο διάστημα; Το sportdog απευθύνθηκε στον Παναγιώτη Ραμαντάνη, δημοσιογράφο που γνωρίζει καλά το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, προκειμένου να σχολιάσει τι έχει αλλάξει στην ομάδα αυτό το διάστημα.

"Αυτά άλλαξε ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό - Σημαντικό το πρέσινγκ - Χαφ που ξέρουν μπάλα"

"Βλέπω ότι υπάρχει συνοχή ξαφνικά, με το καλημέρα έδειξε τι θέλει να περάσει στον Ολυμπιακό: Ακόμα κι όταν κερδίζει η ομάδα θέλει να πιέζει ψηλά, κάτι που δεν βλέπαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Ειδικά με τον ΠΑΟΚ δεν υπήρχε περίπτωση να ξέφευγε τόσο το σκορ αν δεν ήταν Μεντιλίμπαρ με την πίεση ψηλά", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Αγωνιστικά δεν μπορώ τόσο να το αναλύσω με δύο ματς, αλλά θα σταθώ στο ότι έχει αλλάξει το μεντάλιτι. Είναι σαν να τους έχει πει: Ξέρω ότι μπορείτε να κάνετε 10 πράγματα παραπάνω και θέλω να μου τα δείξετε. Το πρέσινγκ είναι σημαντικό, όπως και οι 3 χαφ που ξέρουν ποδόσφαιρο: Οι δύο από τους τρεις είναι και μεταγραφικές επιλογές του Καρβαλιάλ".

"Εμπιστοσύνη από τους παίκτες - Ο,τι και ο Βαλβέρδε - Εκεί να προσέξει"

Τι έχει αλλάξει πνευματικά στην ομάδα;

"Ο Μεντιλίμπαρ είναι άνθρωπος που, και λόγω ηλικίας, τον εμπιστεύονται οι παίκτες και το παρατήρησε ο Πασχαλάκης στις δηλώσεις του. Είναι σοβαρός και έχει το ισπανικό στιλ που αρέσει στον Ολυμπιακό. Ο,τι είχαμε δει και με τον Βαλβέρδε, πίεση ψηλά από νωρίς κ.λπ.".

Σε αυτό το στιλ, με την πίεση ψηλά από νωρίς, μπορεί να αντεπεξέλθει η ομάδα;

"Δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Ίσως το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι στα πλάγια μπακ. Αριστερά δεν υπάρχει κάποιος για να ξεκουράσει τον Ορτέγκα, που και το καλοκαίρι δεν είχε ξεκουραστεί, οπως και δεξιά ο Ροντινέι. Δεξιά ίσως υπάρχουν κάποιες λύσεις".

"Ο,τι δεν έκανε όλη τη χρονιά ο Ολυμπιακός - Δεν τον ξεγράφω - Για αυτό είναι ανεβασμένος τώρα  ο Ποντένσε"

Μπορεί να συνεχίσει στην ομάδα;

"Για την ώρα δεν έχει βγει κάτι για το συμβόλαιό του, αυτό που εικάζω είναι ότι ο ίδιος (δεδομένου του τι έχει προηγηθεί στον Ολυμπιακό) ζήτησε ένα 4μηνο για να δει το κλίμα κ.λπ., Κι αν δουλέψουν και λειτουργήσουν όλα, να μείνει κι άλλο. Ακόμα και με ρόστερ άλλων προπονητών, που δεν έχει προλάβει να γνωρίσει την ομάδα, παίζει όπως δεν το έκανε όλη τη χρονιά. Αν δουλέψει καιρό με μια ομάδα, πιστεύω ότι μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα".

Τι περιμένεις για τη συνέχεια;

"Για την Ευρώπη θα κριθούν πολλά με Φερεντσβάρος αλλά και με την κλήρωση μετά. Γιατί υπάρχουν ομάδες τύπου Φιορεντίνα, Άστον βίλα κ.α. Στην Ελλάδα σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο Ολυμπιακός, δεν τον βγάζεις έξω. Είδαμε και πέρσι που η ομαδα ήταν σε κακή κατάσταση ότι έξι αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, κυνηγούσε τον τίτλο. Έχει καλό ρόστερ φέτος, δεν τον ξεγράφω".

Ξεχωρίζεις κάποιους παίκτες αυτό το διάστημα;

"Τσικίνιο και Όρτα είναι μέσοι και για του χρόνου, αν και είναι γρήγορο συμπέρασμα. Αλλά ξέρουν ποδόσφαιρο, παίρνουν την μπάλα και γυρίζουν για να βγουν στην επίθεση. Για τον Όρτα θεωρώ ότι θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς. Για τα φτερά θέλω να δω τον Ποντένσε ανεβασμένο, είχαν ακουστεί διάφορα, δεν είχε κάνει και προετοιμασια, το κορμί του ήταν πιο βαρύ, τώρα θα τον δούμε κανονικά. Είναι και ο Μαρτίνς, αν και είναι τραυματίας τώρα μετά από 4 ματς σε 10 μέρες, αλλά και ο Καμπράλ και ο Βέζο. Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να δουλέψει με τα στόπερ που είναι δηλωμένα στην Ευρώπη. Ο Καμπράλ θα πάρει χρόνο συμμετοχής για να δώσει ανάσες".

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ανακοίνωσε" τα άσχημα νέα για Ολυμπιακό ο Κονσεϊσάο - Νέο τρελό σενάριο για διπλή ρήτρα σε Κάρμο!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags