Facebook Pixel ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα: Ματσάρα στη Φιλαδέλφεια με 6 γκολ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-02-28 20:59:00

Ματσάρα στη Φιλαδέλφεια με 6 γκολ! Πόνσε και Λιούμπισιτς "τέλειωσαν" τον ΠΑΣ για την ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ματσάρα στη Φιλαδέλφεια με 6 γκολ! Πόνσε και Λιούμπισιτς "τέλειωσαν" τον ΠΑΣ για την ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ένωση επικράτησε 4-2 των Ιωαννίνων σε ένα παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα.

Η ΑΕΚ επικράτησε 4-2 του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League, σε μία αναμέτρηση με εναλλαγή συναισθημάτων, γκολ και θέαμα. Η Ένωση προηγήθηκε με τον Σιμάνσκι, οι φιλοξενούμενοι όμως πριν το ημίχρονο κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν το προβάδισμα με γκολ των Σομποτσίνσκι και Τζίμα. Στο δεύτερο μέρος όμως οι «κιτρινόμαυροι» με τις απαραίτητες πινελιές του Αλμέιδα από τον πάγκο, έφεραν το παιχνίδι εκ νέου στα ίσια με γκολ του Πόνσε, πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Λιούμπισιτς και ο Αργεντινός επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Έτσι η ΑΕΚ με μπόλικο σασπένς διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 58 βαθμούς για μία ακόμα αγωνιστική, ενώ ο ΠΑΣ παρέμεινε τελευταίος με 17. Την επόμενη αγωνιστική η Ένωση θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσει τον Άρη, ενώ οι Γιαννιώτες θα φιλοξενήσουν τον Ατρόμητο.

Επιστροφή Λιβάι Γκαρσία και Σιμάνσκι

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολόγιζε τους τραυματίες Γκατσίνοβιτς, Ζίνι, Μουκουντί, Ρότα, αλλά και τον τιμωρημένο Κάλενς. Η έκπληξη πάντως της ενδεκάδας ήταν η επιστροφή του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος είχε να παίξει από το ματς με την Κηφισιά, όπως και του Νταμιάν Σιμάνσκι που τελευταία φορά τον είδαμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Την εστία υπερασπίστηκε ο Στάνκοβιτς, με την άμυνα να αποτελούν από δεξιά προς τα αριστερά οι Σιντιμπέ, Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος. Σιμάνσκι και Πινέδα τοποθετήθηκαν στον άξονα, με Ελίασον και Άμραμπατ να εναλλάσσουν θέσεις δεξιά και αριστερά στις πτέρυγες. Επιθετικό δίδυμο αγωνίστηκαν ο Λιβάι με τον Τσούμπερ. Η είδηση βέβαια της ημέρας αφορούσε τον Σέρχιο Αραούχο. Ο Αργεντινός έμεινε εκτός αποστολής και αποφασίστηκε να αγωνιστεί σε ματς της ΑΕΚ Β’ προκειμένου να πάρει ρυθμό. Σημειωτέον, ότι την Τετάρτη κυκλοφόρησαν σενάρια για το μέλλον του «Τσίνο

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57’ Λιούμπισιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (79’ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57’ Γιόνσον), Πινέδα, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Μάνταλος), Γκαρσία (46’ Πόνσε)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γρηγορίου): Σούλης-Σόρια, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Τσαούσης-Ροσάλες, Τζίνο (84’ Μπενγκάλι), Λιάσος, Ντεμίρ (54’ Τουτού), Τζίμας (75’ Πανάγου), Λεό (84’ Κύρκος)

Έκανε σεφτέ ο Σιμάνσκι

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα στην επίθεση, να πιέσει ψηλά και να εκβιάσει αμυντικά λάθη, προκειμένου να διασπάσει τους… ταμπουρωμένους Γιαννιώτες στην περιοχή τους. Κάπως έτσι προκλήθηκε η πρώτη φάση στην αναμέτρηση, όταν ο Πινέδα έκλεψε τη μπάλα από τον Σομπτσνίνσκι, έδωσε στον Τσούμπερ που εφόρμησε από δεξιά, το σουτ του όμως πέρασε άουτ. Η πίεση της Ένωσης απέφερε καρπούς στο 15’, όταν ύστερα από κούρσα του Άμραμπα από δεξιά, ο Μαροκινός βρήκε τον Σιμάνσκι εντός περιοχής και ο Πολωνός με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα πρώτα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.

Τα πάνω κάτω πριν το ημίχρονο

Οι «κιτρινόμαυροι» έριξαν ρυθμούς στη συνέχεια και άνοιξαν πολύ με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να αρχίσει να ανεβαίνει δειλά δειλά προς την περιοχή του Στάνκοβιτς. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων καρποφόρησαν στο 35’. Μόνο που το 1-1 δεν προήλθε από κάποια οργανωμένη ενέργεια ή αντεπίθεση, αλλά από στατική φάση. Η εκτέλεση ου Τσαούση βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της ΑΕΚ με τον Σομποτσίνσκι να ισοφαρίζει με ωραίο σουτ στο δοκάρι.

Η Ένωση απ’ότι φάνηκε δεν έλαβε το μήνυμα του αντιπάλου της. Γιατί, επιθετικά δεν μπόρεσε να απειλήσει βάζοντας τη μπάλα κάτω και έψαξε να δημιουργήσει κινδύνους από γεμίσματα για το κεφάλι του Γκαρσία που φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ αμυντικά έδειχνε ξανά κάποιες αδυναμίες. Αυτό το πλήρωσε ξανά στο 44’, όταν ο Τσούμπερ έκανε λάθος, με αποτέλεσμα ο Λεό να δώσει στον Τσίμα που είχε πεδίο και με πολύ όμορφο σουτ έκανε το 1-2, πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

«Καθάρισαν» Πόνσε και Λιούμπισιτς

Στο δεύτερο μέρος ο Αλμέιδα έκανε γρήγορα αλλαγές. Έβγαλε άμεσα τον Γκαρσία και πέρασε τον Πόνσε, ενώ στη συνέχεια έβαλε στο ματς Μάνταλο, Λιούμπισιτς και Γιόνσον (αντί Τσούμπερ, Σιντιμπέ και Σιμάνσκι), με τον Πινέδα να οπισθοχωρεί στο δεξί άκρο της άμυνας. Οι κινήσεις του «Πελάδο» απέδωσαν καρπούς.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει εκ νέου το ματς στα ίσια, πρώτα στο 69’ με κεφαλιά του Πόνσε (2-2 από ασίστ Μάνταλου) και στη συνέχεια να επανακτήσει το προβάδισμα με γκολ του Λιούμπισιτς στο 74’ (3-2). Ο ενθουσιασμός του κόσμου ανέβασε και άλλο τους παίκτες του Αλμέιδα, το γήπεδο άρχισε να… κατηφορίζει περισσότερο και στο 79’ ήρθε και τέταρτο τέρμα, ξανά από τον Πόνσε (4-2 πάλι με ασίστ Μάνταλου) που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα σφυρίγματα

Ο Δημήτρης Μαλούτας ορίστηκε να σφυρίξει το παιχνίδι με βοηθούς τους Απτόσογλου-Δ.Βεργέτη και τέταρτον τον Βάτσιο.  Στο VAR βρέθηκε ο Χρήστος Βεργέτης με AVAR τον Χρήστο Σαμοΐλη. Στο 61’ οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι οι παίκτες της ΑΕΚ, ο Μαλούτας περιμένει ενημέρωση από το VAR. Η φάση συνεχίζεται μετά τον σχετικό έλεγχο. Στο 4-2 οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Πόνσε. Η φάση εξετάστηκε στο VAR και το γκολ μέτρησε.

 
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags