Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερός Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στα ημιτελικά!
| 2017-10-20 23:03:00

Φοβερός Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Sportdog Team
Φοβερός Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στα ημιτελικά!

Τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που άλωσε την Αμβέρσα κερδίζοντας τον Νταβίντ Γκοφάν σε έναν αγώνα-θρίλερ, με ανατροπή, στην μεγαλύτερη επιτυχία της επαγγελματικής του πορείας, που τον φέρνει στα ημιτελικά του European Open! 

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε μια πανάξια πρόκριση για τα ημιτελικά της Αμβέρσας, με επική ανατροπή και τελικό σκορ 2-6, 7-6(1), 7-6(4) μέσα σε 2 ώρες και 37 αγωνιστικά λεπτά, δείχνοντας πως η τωρινή του κατάταξη είναι πολύ "φτωχή" για τις πραγματικές του δυνατότητες!

Μπήκε εξαιρετικά στο πρώτο σετ σώζοντας τα πρώτα break points που δημιούργησε ο Γκοφάν και βάζοντας τα στα ίσια με τον σπουδαίο Βέλγο τενίστα.

Με φόρα από τις τέσσερις σερί νίκες του στη διοργάνωση, ο Ελληνας τενίστας φάνηκε να πατά καλά αλλά, δυστυχώς, το ίδιο ίσχυε και για τον Γκοφάν που ήταν φρέσκος, σοβαρός και δεν είχε καμία διάθεση να δυσαρεστήσει το κοινό του.

Ο Βέλγος τιμωρούσε ανελέητα τα δεύτερα σερβίς του Στέφανου όπως και τα ανεβάσματα που επιχείρησε ο 19χρονος τενίστας για να μικρύνει τα ράλι με μερικά καταπληκτικά passing shots.

Ετσι, μοιραία, ήρθε το break από πλευράς Γκοφάν που "έσπασε" αρκετά το ηθικό του Στέφανου που δεν μπόρεσε να κρατήσει ψηλά την απόδοσή του στο υπόλοιπο του σετ.

Στο μοναδικό πραγματικά "κακό" game που έκανε στο πρώτο σετ, υπέστη διπλό break στο 4-2 και αυτό έδωσε και με τη βούλα το σετ στον "επαγγελματία" Γκοφάν που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω.

Παίζοντας τένις κορυφαίου επιπέδου στο, ίσως, καλύτερο σετ που έχει παίξει στην καριέρα του, ο Ελληνας τενίστας όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τον Γκοφάν αλλά τον ξεπέρασε κιόλας κερδίζοντας πανάξια την ισοφάριση του αγώνα!

Με λιγότερο άγχος και πιο επιθετική φιλοσοφία, ο Στεφ έβγαλε όλο το πλούσιο ταλέντο του στο κορτ φτάνοντας το σετ στο tie break.

Εν τω μεταξύ είχε αναγκάσει το κοινό της Αμβέρσας να τον χειροκροτήσει για μερικά καταπληκτικά του χτυπήματα ενώ στρίμωξε τον Γκοφάν σε πάρα πολλά ράλι με τρομερό τένις.

Το αποκορύφωμα ήρθε στο tie break στο οποίο κυριολεκτικά διέλυσε τον Βέλγο τενίστα νικώντας και στο πνευματικό κομμάτι και με το ευρύ 7-1 έκανε το 1-1 που τον άφησε ένα σετ μακριά από τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του!

Και δεν σταμάτησε!

Συνεχίζοντας στον ίδιο τρομερό ρυθμό που είχε πιάσει, "έπνιξε" ακόμα περισσότερο εναν υπνωτισμένο Γκοφάν και του έσπασε το σερβίς παίζοντας τένις πολύ υψηλού επιπέδου για να κάνει το 3-2.

Με το ματς να έχει πάρει φωτιά, ο Γκοφάν έκανε μετά από ώρα ένα τρομερό game για το πάρει με τη μία πίσω αλλά ούτε τότε "μάσησε" ο εκπρόσωπός μας!

Πιστεύοντας πλέον ξεκάθαρα στη νίκη και παίζοντας πάρα πολύ επιθετικά, ξαναέριξε στα σχοινιά τον Γκοφάν με το τρίτο του διαδοχικό break στον αγώνα που τον έβαλε και πάλι σε θέση ισχύος!

Ο Στέφανος έκανε το 4-3, και αν και ο αντίπαλός του κατάφερε και πήρε εκ νέου πίσω το σπάσιμο του σερβίς, ισοφαρίζοντας σε 4-4, ο Έλληνας πρωταθλητής ξαναπέρασε μπροστά με 5-4, και πλέον είχε τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για την σπουδαία νίκη!

Ο ''Στέφ'' δεν τα κατάφερε ούτε τότε να κρατήσει το σερβίς του και να φύγει νικητής με 6-4 στο deciding set του αγώνα, αλλά ο θρίαμβος δεν άργησε να ολοκληρωθεί.

Στο 5-5, ο Γκοφάν δεν βρήκε απαντήσεις στα εξαιρετικά return του Τσιτσιπά, και με κάποια εντυπωσιακά ράλι, ο 19χρονος NextGen έφτασε για ΑΚΟΜΗ μια φορά στο break.

Στο 6-5 υπέρ του, ο Στέφανος σέρβιρε για την νίκη, αλλά ΞΑΝΑ ο Γκοφάν έδειξε την προσωπικότητά του, εκμεταλλεύτηκε την απειρία του Έλληνα, και έστειλε το ματς σε δεύτερο συνεχόμενο tie-break, το οποίο αυτήν την φορά θα έκρινε την νίκη.

Στην ''ρώσικη ρουλέτα'' όμως ο Στέφανος έδειξε πως δεν είχε αδειάσει από δυνάμεις, και με μια ψυχραιμία που έσπαγε κόκκαλα, πρόσεξε πέρα για πέρα το πολύ δυνατό του σημείο, το σερβίς, και παίζοντας τρομερά, πανηγύρισε μια οσκαρική νίκη σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με 7-4 υπέρ του στο tie-break, κόντρα στο Νο1 του ταμπλό.

tennis24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags