Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό - Πέρασε στους «8» της Ευρώπης!
Άλλα Σπορ
| 2019-01-17 20:48:00

Μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό - Πέρασε στους «8» της Ευρώπης!

Sportdog Team
Μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό - Πέρασε στους «8» της Ευρώπης!

Έτοιμος για διάκριση στην Ευρώπη είναι και φέτος ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 3-1 σετ της Μπουγιούκσεχιρ και προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση του CEV Cup.

Η ομάδα του Μουνιόθ έχασε το πρώτο σετ, ωστόσο στη συνέχεια παρουσιάστηκε σοβαρή, πήρε τα δύο σετ που έπρεπε και «σφράγισε» την πρόκριση με ακόμη μία νίκη. Ο Ολυμπιακός στην προημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει την Μπουργκάς από τη Βουλγαρία που απέκλεισε τη Βίκινγκ.

Πολύ μεγάλο ματς έκανε επιθετικά ο Αλεξίεφ που σημείωσε 24 πόντους. Ο Βούλγαρος ακραίος ήταν αρνητικός στην υποδοχή ωστόσο είχε πάνω από 50% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ο Γκάβιν Σμιτ σημείωσε 12 πόντους, ενώ 11 πρόσθεσε ο Μπέμε. 

Για τους Τούρκους 20 πόντους σημείωσε ο Τόι και 14 ο Γκιουνγκόρ. Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα (21/1, 17:30) στο κλειστό του Ρέντη.

Οι Τούρκοι μπήκαν στο παιχνίδι με πολύ καλό μπλοκ και προηγήθηκαν με 3-8 με άσο του Γκογκόζ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, πίεσε στο σερβίς και με τον Πετρέα μείωσε σε 8-10 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο σετ. Ο Ολυμπιακός με τους δύο ακραίους να παίρνουν μεγάλο κομμάτι των επιθέσεων ισοφάρισε σε 17-17 με άσο του Πετρέα όμως δεν κατάφερε να προσπεράσει στο υπόλοιπο σετ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 19-22 με άσο του Τόι και έφτασαν στα τρία σετ μπολ (21-24) μετά από χαμένο σερβίς του Σμιτ. Ο Πετρέας διατήρησε τον Ολυμπιακό στο σετ όμως η διπλή αλλαγή του Μουνιόθ (Ζουπάνη αντί Τερβαπόρτι και Στιβαχτής αντί Σμιτ) δε βοήθησαν τον Ολυμπιακό που έχασε τελικά το πρώτο σετ με 22-25.

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 6-2 μετά από άσο του Μπέμε και κόκκινη κάρτα στον Γκογκόζ. Από εκείνο το σημείο οι Τούρκοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο σερβίς και μείωσαν στον πόντο (9-8) με τον Τόι. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πλησιάσουν και πάλι μετά το προβάδισμα του Ολυμπιακού με 15-11 και μείωσαν σε 19-18 με τον Τόι. Οι γηπεδούχοι έχασαν ένα σετ μπολ προτού Μπέμε και Σμιτ δώσουν το σετ με 26-24 στον Ολυμπιακό.

Το ξεκίνημα του τρίτου σετ έμοιαζε με αυτό του πρώτου Οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 7-10 με τον Γκιουντόρ με τον Ολυμπιακό να μειώνει στον πόντο (13-14) με τον Αλεξίεφ. Οι Τούρκοι διατηρούσαν το προβάδισμά τους κι ενώ το σετ όδευε προς την τελική του ευθεία. Σε τρεις σερί φάσεις η ομάδα του Πειραιά διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση του πρώτου διαιτητή όπου έδωσε αντίστοιχους πόντους στους Τούρκους.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 20-19 με τον Σμιτ με τους Τούρκους να ισοφαρίζουν σε 20-20. Ο Πετρέας με εντυπωσιακό μπλοκ έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα του Πειραιά για το 24-21 παίρνοντας τελικά το σετ με 25-22 και την πρόκριση αφού κατέκτησε το τρίτο σετ.

Το τέταρτο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και οι παίκτες χαλάρωσαν. Ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη με 3-1 σετ όπως και στο πρώτο παιχνίδι.

Τα σετ 3-1 (22-25, 26-24, 25-22, 25-19)

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags