Facebook Pixel Πλώρη για πλέι οφ με Άντερσον!
| 2011-02-26 20:00:00

Πλώρη για πλέι οφ με Άντερσον!

Πλώρη για πλέι οφ με Άντερσον!

Ο Πανιώνιος, χάρη σε δύο τρίποντα του Ζερμέιν Αντερσον στο τελευταίο λεπτό, κατέβαλε την αντίσταση του μαχητικού Ηλυσιακού (82-77) στη Ν. Σμύρνη.

Η εκμετάλλευση του Κόβιλ ήταν το πρώτο μέλημα των παικτών του Πανιωνίου στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αλλά οι φιλοξενούμενοι με αιχμή του δόρατος τον Μπάξτερ έβρισκαν τους τρόπους να μένουν κοντά στ σκορ (13-14, 6’).

Η πολύ καλή άμυνα των «κυανέρυθρων» και η αποτελεσματική κυκλοφορία της μπάλας έφερε το 9-0 σερί που έδωσε προβάδισμα +8 (22-14, 9’) στους γηπεδούχους. Ο Μπάξτερ συνέχιζε να είναι σημείο αναφοράς των παικτών του Κώστα Φλεβαράκη στην επίθεση, αλλά χωρίς να έχει συμπαραστάτες οι Νεοσμυρνιώτες διατηρούσαν υπέρ τους προβάδισμα 8 πόντων (40-32, 18’).

Ο, τι δεν μπορούσε να καταφέρει από την επίθεση, το πέτυχε με την άμυνα ο Ηλυσιακός. Ο Φλεβαράκης έδωσε εντολή για άμυνα ζώνης στους παίκτες του και έτσι κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τη δράση των γηπεδούχων μέσα στη ρακέτα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν σερί 11-2 για το 42-43 του ημιχρόνου που έφερε και πάλι τον Ηλυσιακό σε ρόλο οδηγού στο σκορ.

Με μεγάλο όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ και τις παραπάνω επιθέσεις που απέρρεαν από αυτά, αλλά και το γεγονός ότι ο Άλεξιτς πέρασε σε θέση πλέι μέικερ αντί του Άντερσον, ο Πανιώνιος πήρε σύντομα ξανά τον έλεγχο του αγώνα. Οι «κυανέρυθροι» έτρεξαν 14-0 σερί μετατρέποντας το 48-50 του 23’ σε 62-50 στο 28’ δείχνοντας ότι ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι.

Ο Μπάξτερ ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με προσωπικό του κρεσέντο μέσα από φάσεις που δημιουργούσε ο ίδιος απειλούσε συνεχώς τον Πανιώνιο που έμοιαζε να μένει εφησυχασμένος από το μικρό προβάδισμα που διατηρούσε.

Ο Αμερικάνος φόργουορντ του Ηλυσιακού έφθασε τους 29 πόντους και ο Καρύδας μείωσε σε 75-73 ένα λεπτό πριν τη λήξη προσθέτοντας άγχος στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ζερμέιν Άντερσον όμως, έδωσε τη λύση. Σηκώθηκε σε δυο συνεχόμενες επιθέσεις από τα 6,75 μέτρα και με ισάριθμα τρίποντα έδωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη στον Πανιώνιο.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 42-43, 64-56, 82-77

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags