Facebook Pixel "Αυτός είναι ο Σάτο, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός"
Μπάσκετ
| 2011-03-25 08:55:00

"Αυτός είναι ο Σάτο, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός"

"Αυτός είναι ο Σάτο, αυτός είναι ο Παναθηναϊκός"

Ο Τόλης Κοτζιάς σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα και πλέκει το εγκώμιο του Σάτο.

Αναλυτικά το άρθρο του:

Μην λέμε πολλά λόγια. Ή μάλλον μην γράφουμε. Τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμη για τον Παναθηναϊκό. Κατήγαγε έπος στην Βαρκελώνη, η αλήθεια είναι αυτή, αλλά ο δρόμος προς την....Βαρκελώνη (για το φάιναλ-φορ αυτή την φορά) είναι μακρύς. Γελιέται όποιος νομίζει ότι όλα τελείωσαν χθες:

"Με τον κόσμο στο ΟΑΚΑ θα τους λιώσουμε" είπαν πολλοί, λίγο μετά το 75-71. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όμως, και πολύ περισσότερο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Και ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Στο ΟΑΚΑ βλέπετε οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να επιτεθούν, να παίξουν πιο ανοιχτό παιχνίδι για να κερδίσουν. Και η Μπαρτσελόνα είναι καλή σε αυτό. Πολύ καλή...

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε τα...καρύδια του χθες το βράδυ, επιβεβαίωσε τους λόγους, που χαρακτηρίζεται η καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα της τελευταίας 15ετίας, φάνηκε δε για μία ακόμη φορά η κλάση του Ομπράντοβιτς. Πέρυσι με Σπανούλη, Πέκοβιτς, Σάρας η ομάδα του δεν πέρασε καν στους "8" της Ευρωλίγκα. Φέτος με φτωχότερο ρόστερ είναι στις οκτώ καλύτερες ομάδες και ακόμη και αν αποκλειστεί, θα έχει κάνει και με το παραπάνω το καθήκον της. Ή κάπως έτσι. Νίκη στην Βαρκελώνη βλέπετε δεν κάνει οποιοσδήποτε. Αφήστε, που δεν ήθελε και πολύ οι νίκες να είναι δύο: το ματς της Τρίτης χάθηκε στο σουτ.

Αυτός, λοιπόν, είναι ο πραγματικός Παναθηναϊκός, αυτή είναι η ομάδα, που έπρεπε να παρουσιαστεί για να μπορέσει να νικήσει την Μπαρτσελόνα. Αυτός είναι και ο πραγματικός Σάτο: ο παίκτης, που όλοι θαύμαζαν μέχρι πέρυσι στη Σιένα, εκείνος, που στις αρχές της χρονιάς στον Παναθηναϊκό είχε αφήσει υποσχέσεις για μεγάλα πράγματα. Για μεγάλο διάστημα ήταν "απόντας". Στο πλέον κατάλληλο σημείο, όμως, φώναξε παρών.

Και βεβαίως δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί στον Καλάθη. Και στα δύο ματς έπαιξε άριστα τον ρόλο του, δεν έκανε τραβηγμένα πράγματα, στα 21 του έδειξε αξιοζήλευτη ωριμότητα και βοήθησε τα μέγιστα για να προκύψει το "πράσινο" ΄έπος.

Για το τέλος, τέλος αφήσαμε την άμυνα: και στα δύο ματς ήταν καταπληκτική. Δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να βρει τον ρυθμό της. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης σε μπόλικα σημεία και των δύο παιχνιδιών βασίστηκε στο ατομικό ταλέντο των παικτών της. Σε ελάχιστα σημεία μπόρεσε να λειτουργήσει ως ομάδα. Ο Ομπράντοβιτς την αποσυντόνισε, έδεσε κόμπο τον Πασκουάλ.

Είπαμε όμως: προσοχή. Τίποτα δεν τελείωσε. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από του Ολυμπιακού μάλλον δεν υπάρχει. Από το +48 βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Αν και κάθε άλλο παρά τελειωμένος είναι, σίγουρα θα ήθελε να πάει στην Σιένα με 2-0. Τα βράδια της Τρίτης και της Πέμπτης θα είναι για γερά νεύρα.

ΠΗΓΗ: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags