Facebook Pixel Οι μαθητές ...κοκκίνισαν τον πράσινο δάσκαλο!
Μπάσκετ
| 2014-01-04 00:12:00

Οι μαθητές ...κοκκίνισαν τον πράσινο δάσκαλο!

Οι μαθητές ...κοκκίνισαν τον πράσινο δάσκαλο!

Με τους Σπανούλη, Περπέρογλου να ...τρελαίνουν τον πρώην προπονητή τους στον Παναθηναϊκό, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο Ολυμπιακός νίκησε 95-82 τη Φενέρ στο ΣΕΦ, στην πρεμιέρα του Top16 της Ευρωλίγκα. 

Δεν ήταν μόνο οι δύο σερί ήττες από Παναθηναϊκό και Δράμα που ήθελε να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός, αλλά το ματς με την Φενέρμπαχτσε είχε τη δική του ιδιαιτερότητα και λόγω Ομπράντοβιτς.

Το show του αρχηγού

Με το ΣΕΦ γεμάτο για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς και με τον Βασίλη Σπανούλη σε μεγάλα κέφια έκανε τη ζωή δύσκολη στην άμυνα των Τούρκων! Η αστοχία της Φενέρ και οι προσωπικές προσπάθειες του Σπανούλη που μοίραζε, αλλά και έβαζε καλάθια, έδιναν από νωρίς το προβάδισμα στον Ολυμπιακό κλείνοντας την πρώτη περίοδο έχοντας βάλει 27 πόντους έναντι 19 της Ούλκερ.

Και στο δεύτερο δεκάλεπτο η αρχή για τον Ολυμπιακό ήταν εντυπωσιακή, με την διαφορά να φτάνει 5:30 από το τέλος του ημιχρόνου στο +13 (37-24) η οποία ήταν και η μεγαλύτερη. Φυσικά ο «Ζοτς» ήταν έξαλλος με αυτά που έβλεπε από τους παίκτες του και από τη στιγμή που ο Σπανούλης ήταν ασταμάτητος, έπρεπε να βρει άλλη λύση.

Κρατώντας λοιπόν την διαφορά που έχτισε από το πρώτο δεκάλεπτο, ο Πρωταθλητής Ευρώπης πήγε στα αποδυτήρια με το 47-40 και τον Βασίλη Σπανούλη σε 18:11 λεπτά συμμετοχής να έχει σημειώσει 16 πόντους και 5 ασίστ!

Τους έφτασε, αλλά δεν έφτανε

Οι φωνές του Ομπράντοβιτς στο ημίχρονο έπιασαν τόπο, με τους Τούρκους να μαζεύουν την διαφορά στη τρίτη περίοδο και μάλιστα 3λεπτά από το τέλος έφτασαν στο καλάθι (58-56). Ο Σπανούλης ενεργοποιήθηκε ξανά και με... βοηθό τον Περπέρογλου έδωσαν το ψυχολογικό προβάδισμα (62-56) ενόψει του κρίσιμου τελευταίου δεκαλέπτου.

Όλα μέσα!

Τότε που τα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός, τότε και μπήκαν! Η μπάλα έκαιγε, αλλά ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου έβαλαν τα τρίποντα πληγώνοντας τον πρώην προπονητής τους, χαρίζοντας στην ομάδα τους μία τεράστια νίκη στη πρεμιέρα του top-16 με 95-82. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» τελείωσε το ματς με 28 πόντους, ενώ ο Έλληνας φόργουορντ με το ρεσιτάλ στο τέλος έφτασε τους 21.

Tα δεκάλεπτα: 27-19, 47-40, 62-56, 95-82

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags