Facebook Pixel Θρύλος και στην Καβάλα!
Μπάσκετ
| 2015-11-29 20:03:00

Θρύλος και στην Καβάλα!

Θρύλος και στην Καβάλα!

Ο ελλιπέστατος Ολυμπιακός (δεν έπαιξαν Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπαπέτρου) έπαιξε όσο χρειαζόταν και πήρε τη νίκη στην Καβάλα με 57-71 με κορυφαίους Τσαϊρέλη και Χάντερ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα δίποντο του Ματ Λοτζέσκι μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ενάμισι λεπτό αργότερα η αναμέτρηση διεκόπη για λίγα λεπτά, καθώς ο διαιτητής της αναμέτρησης Ευφραιμίδης υπέστη θλάση και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει.

Την θέση του πήρε ο κύριος Ξενικάκης, ο οποίος ήταν στο διαιτητικό τρίο του χθεσινού αγώνα ανάμεσα σε Τρίκαλα και Κολοσσό. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο πως ο κόουτς του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης,είχε έντονα παράπονα από τις αποφάσεις των διαιτητών προς την ομάδα του. Η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στους “ερυθρόλευκους” οι οποίοι σφυροκοπούσαν ανελέητα το καλάθι των γηπεδούχων. Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό οι, σε αυτό το πρώτο δεκάλεπτο, ήταν οι Τσαϊρέλης και Λοτζέσκι με 6 πόντους έκαστος. H περίοδος ολοκληρώθηκε με ένα δίποντο του Οθέλο Χάντερ και την διαφορά στο +13 για τους φιλοξενούμενους (11-24).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. O Ματ Λοτζέσκι σημείωσε τους πρώτους πόντους του Ολυμπιακού, έξω από την γραμμή του τριπόντου αυτή την φορά. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τρίποντο του Γιαννακίδη 38 δευτερόλεπτα αργότερα. Η Καβάλα έδειξε πως θέλει να αντιδράσει και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Ταπούτο έφτασε δειλά, δειλά τους 19 πόντους, όμως η διαφορά δεν μειώθηκε, αφού όσο προσπαθούσε επιθετικά τόσο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έβρισκαν διαδρόμους κάνοντας μεγάλη ζημιά. Βέβαια, ενάμιση λεπτό πριν την ολοκλήρωση της περιόδου δύο απανωτά τρίποντα του Κοστόφ και ένα του Ταπούτου έφεραν την διαφορά στους 6 (32-38). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο εύστοχες βολές του Ντάνιελ Χάκετ μετά από φάουλ του Λίβα (32-40).

Με την έναρξη του ημιχρόνου το ζήτημα ήταν αν θα δούμε περίπατο του πρωταθλητή Ολυμπιακού ή αν η Καβάλα είχε κάποιον άσσο κρυμμένο στο μανίκι της. Ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη και ο Μάντζαρης ευστόχησε από την περιφέρεια (32-43). Η διαφορά σταθεροποιήθηκε στους 8-12 πόντους. Σε κάθε επιθετική “νίκη” των γηπεδούχων είχαν μία ανάλογη οι φιλοξενούμενοι. Βασικό στοιχείο της τρίτης περιόδου αποτέλεσε η προσπάθεια του Ολυμπιακού να ακουμπήσει την μπάλα στους ψηλούς του (Χάντερ – Τσαϊρέλης), καταφέρνοντας το, μάλιστα, σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Η Καβάλα συνέχισε να προσπαθεί. Πήρε αρκετές βοήθειες από τους Κοστόφ και Ρόμπινσον, ενώ ο Ταπούτος, έχοντας λιγότερο χρόνο συμμετοχής σε αυτό το δεκάλεπτο, συνέχισε να κάνει το κομμάτι του. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με μία εύστοχη βολή του Αθηναίου και την διαφορά στους 12 πόντους (46-58).

Στην τέταρτη περίοδο τα πράγματα χειροτέρεψαν για τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός μπήκε αγριεμένος και η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει. Πρώτος πόντος για την Καβάλα στο 2ο λεπτό του δεκαλέπτου με μία εύστοχη βολή του Ταπούτου. Ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι και 4 λεπτά πριν το τέλος η διαφορά έφτασε ως και τους 21 πόντους μετά από εύστοχο δίποντο του Χάντερ. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 1/2 βολές του Κεμπ, για λογαριασμό της Καβάλας και τους “ερυθρόλευκους” να παίρνουν νίκη με 14 πόντους διαφορά (57-71). 

Τα δεκάλεπτα: 11-24, 32-40, 46-58, 57-71

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags