Facebook Pixel Once ...Drazen!!! (BINTEO)
| 2011-06-07 13:10:00

Once ...Drazen!!! (BINTEO)

Once ...Drazen!!! (BINTEO)

Ο Σκόκο πάει Ντουμπάι, το ντέρμπι του μπάσκετ είναι ακόμα αχνιστό, αλλά ο "σκύλος", έχει μάθει να σέβεται. Κάθε χρόνο σαν σήμερα, αδιαφορούμε για τα πάντα.

Διότι στις 7 Ιουνίου 1993, έφυγε από κοντά ο ένας και μοναδικός Μότζαρτ του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Ντράζεν Πέτροβιτς.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε και να γράφουμε... και να γράφουμε. Αλλά όσες λέξεις κι αν χρησιμοποιήσουμε, όσα κολακευτικά σχόλια κι αν του αποδώσουμε ο Ντράζεν δυστυχώς δε θα επιστρέψει ποτέ. Χάθηκε. Εκείνο το καταραμένο πρωινό σε μία γερμανική autoban.

Ο Μότσαρτ ήταν ο μεγαλύτερος, ο καλύτερος, ο κορυφαίος όλων των εποχών. Η απόφασή του να μην επιστρέψει στην Κροατία με την υπόλοιπη αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας του, αλλά να μπει στο αυτοκίνητο της αγαπημένης του, στοίχισε τη ζωή του και προκάλεσε το θρήνο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όχι, δε θα γράψουμε για τον Μότσαρτ. Απλά θα σας καλέσουμε να δείτε με προσοχή το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που έκαναν οι Αμερικάνοι και προβλήθηκε για πρώτη φορά πέρσι.

Ο τίτλος του είναι Once Brothers και αναφέρεται στην συγκλονιστική, την ανατριχιαστική ιστορία της φιλίας του Ντράζεν Πέτροβιτς με τον Βλάντε Ντίβατς, που διακόπηκε ξαφνικά μετά το 1990 μετά από ένα "λάθος" που έκανε ο Σέρβος. Περιγράφει την πρώτη επίσκεψη του Ντίβατς στο Ζάγκρεμπ μετά από 17 χρόνια..

Ο Ντράζεν θα μείνει αιώνια στη μνήμη μας. Δεν έχει υπάρξει ποτέ και τίποτα στην Ευρώπη σαν κι αυτόν. Κι αυτή η πραγματικότητα δε θα πεθάνει ποτέ.

Πάρτε ανάσα και απολαύστε το!

Ο Ντράζεν θα είναι για πάντα ζωντανός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags