Facebook Pixel Ευρωλίγκα: 12 ελεύθεροι πόιντ γκαρντ
Μπάσκετ
| 2019-07-14 21:51:00

Ελεύθεροι και ωραίοι - Μία ντουζίνα πόιντ γκαρντ για όλα τα γούστα!

Sportdog Team
Ελεύθεροι και ωραίοι - Μία ντουζίνα πόιντ γκαρντ για όλα τα γούστα!

Χωράνε σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας.

Ευρωλίγκα: 12 ελεύθεροι πόιντ γκαρντ

Πολλές ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη ψάχνουν για κάποιον ηγέτη στην περιφέρεια, μια από τις οποίες είναι και ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να προσθέσουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη από το “πάνω ράφι”, κάτι που έχει δείξει και η προσπάθειά τους να φέρουν στον Πειραιά έναν εκ των Κώστα Σλούκα και Μίλος Τεόντοσιτς, περιπτώσεις όμως που δεν καρποφόρησαν.

Η ανάγκη απόκτησης ενός γκαρντ υψηλού επιπέδου μετά την επικείμενη φυγή του Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος ανάγεται σε επιτακτική, ενώ δεν αποκλείεται πλέον οι ξένοι γκαρντ που θα αποκτηθούν να είναι δυο.

Ιδού λοιπόν μια λίστα με ελεύθερους πλέι μέικερ για τους οποίους αναμένεται να ενδιαφερθούν όλες οι ομάδες που έχουν παρόμοια “θέλω” με αυτά του Ολυμπιακού.

1 Ντάριους Άνταμς

Αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν: Xinjiang Flying Tigers (Κίνα)
Στατιστικά την περυσινή σεζόν: 45 αγώνες
36,6 πόντοι
8,3 ασίστ
7,5 ριμπάουντ
Εμπειρία από Ευρωλίγκα: Μπασκόνια (2014-2016)

Ο Ντάριους Άνταμς που έγινε γνωστός στο ευρωπαϊκό μπασκετικό κοινό από το διετές πέρασμα του στην Μπασκόνια με την οποία μάλιστα έφτασε ως το Final Four του 2016 με συμπαίκτες τους Γιάννη Μπουρούση και Μάικ Τζέιμς είναι ένα από τα πιο “καυτά” ονόματα που κυκλοφορούν στην αγορά των ελεύθερων παικτών.

Την τελευταία τριετία βγάζει το “ψωμί” του στην Κίνα αμειβόμενος αδρά και έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικές σεζόν. Αξίζει να αναφέρουμε πως την περυσινή αγωνιστική περίοδο αναδείχθηκε MVP του Κινεζικού πρωταθλήματος, όσον αφορά τους διεθνείς καλαθοσφαιριστές της λίγκας, ενώ την σεζόν 2017-2018 βγήκε πρώτος σκόρερ με 40,1 πόντους μέσο όρο (!) και το 2017 κατέκτησε το πρωτάθλημα.

2 Μάλκολμ Ντιλέινι

Αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν: Guangdong Southern Tigers
Στατιστικά την περυσινή σεζόν: 37 αγωνες
19,4 πόντοι
5,6 ασίστ
6,1 ριμπάουντ
Εμπειρία από Ευρωλίγκα: Μπάγερν Μονάχου (2013-2014)
Λοκομοτίβ Κουμπάν (2015-2016)

Έχει ακουστεί πολλά καλοκαίρια ως στόχος του Ολυμπιακού. Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει από τότε που στους “ερυθρόλευκους” ήταν προπονητής ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο σπουδαίος πόιντ γκαρντ έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην Ευρωλίγκα από τις σεζόν του σε Μπάγερν Μονάχου και Λοκομοτίβ Κουμπάν. Μάλιστα με την δεύτερη είχε φτάσει μέχρι το Final Four του 2016.

Όπως και ο Ντάριους Άνταμς, την περυσινή αγωνιστική περίοδο έπαιξε στην Κίνα, ενώ την προηγούμενη διετία ήταν παίκτης των Ατλάντα Χοκς. Έχει προτεραιότητα το NBA, αλλά αν δεν προκύψει κάτι καλό από εκεί, τότε θα κοιτάξει την Ευρώπη, όπου ήδη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του πρόσφερε συμβόλαιο συνεργασίας!

3 Νόρις Κόουλ

Αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν: Μπουντούτσνοστ
Στατιστικά την περυσινή σεζόν: 15 αγώνες (Ευρωλίγκα)
16,6 πόντοι
4,6 ασίστ
2,7 ριμπάουντ
Εμπειρία από Ευρωλίγκα: Μακάμπι Τελ Αβίβ (2017-2018)
Μπουντούτσνοστ (2018-2019)

Δυο φορές πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ δίπλα στους Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ, ήρθε στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2017 για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ στα μέσα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου έπαιξε ξανά στην Ευρωλίγκα με την Μπουντούτσνοστ.

Είναι μέσα στους πολύ καλούς ελεύθερους πόιντ γκαρντ και μπορεί να δώσει λύσεις με την εμπειρία του σε οποιαδήποτε ομάδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

4 Τόνι Ντάγκλας

Αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν: Νταρουσάφακα
Στατιστικά την περυσινή σεζόν: 14 αγώνες (Ευρωλίγκα)
7,9 πόντοι
2 ασίστ
2,1 ριμπάουντ
Εμπειρία από Ευρωλίγκα: Εφές (2017-2018)
Νταρουσάφακα (2018-2019)

Αν και είναι 33 ετών, οι δυο χρονιές του στην Ευρωλίγκα με Εφές και ιδίως με Νταρουσάφακα έδειξαν πως μπορεί να δώσει σπουδαίες λύσεις σε ομάδα της διοργάνωσης. Πολύ καλός επιθετικά τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στην δημιουργία, ενώ την ίδια στιγμή έχει τα προσόντα να παίξει ικανοποιητική άμυνα.

Επίσης οι 409 αγώνες του στο NBA δείχνουν πως μόνο τυχαίος παίκτης δεν είναι. Βέβαια δεν αναφερόμαστε σε καλαθοσφαιριστή που μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας κορυφαίου επιπέδου θεσμού, όμως μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό ρολίστα που θα προσφέρει εμπειρία και ποιότητα σε ένα σύνολο της Ευρωλίγκας.

5 Στέφαν Γιόβιτς

Αγωνίστηκε την περυσινή σεζόν: Μπάγερν Μονάχου
Στατιστικά την περυσινή σεζόν: 23 αγώνες (Ευρωλίγκα)
8,3 πόντοι
4,6 ασίστ
2,4 ριμπάουντ
Εμπειρία από Ευρωλίγκα: Ερυθρός Αστέρας (2014-2017)
Μπάγερν Μονάχου (2018-2019)

Είχε βρεθεί πολύ κοντά στον Ολυμπιακό την προπέρσινη καλοκαιρινή περίοδο, όμως τελικά κατέληξε στην Μπάγερν Μονάχου. Ένας εκπληκτικός πασέρ που κατέχει και το ρεκόρ περισσοτέρων ασίστ σε έναν αγώνα Ευρωλίγκας με 19! Ψηλό κορμί για πόιντ γκαρντ, αλλά με εμφανής αδυναμία στο μακρινό σουτ. Έχει παίξει και στον Ερυθρό Αστέρα για τρεις σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, ενώ είναι διεθνής και με την Εθνική Σερβίας.

ΠΗΓΗ: eurohoops.net

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags