Facebook Pixel «Ο τελικός θα γίνει στις 6 Μαρτίου»
Ποδόσφαιρο
| 2011-02-23 00:23:00

«Ο τελικός θα γίνει στις 6 Μαρτίου»

«Ο τελικός θα γίνει στις 6 Μαρτίου»

Ξεκάθαρος ήταν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφορικά με τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Ελληνικό στις 6 Μαρτίου.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ σε δηλώσεις του στον αθλητικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μπροστά στην οργανωμένη αλητεία: «Θα γίνει οριστικά στο Ελληνικό 6 Μαρτίου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής. Είναι θέμα φιλοσοφίας. Φυσικά και παρακολουθούμε και αξιολογούμε τα όσα έγιναν, ωστόσο είναι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μπροστά στην οργανωμένη αλητεία. Δεν θα καθορίσουν οι ανεγκέφαλοι πώς θα κινηθούμε».

Όσον αφορά το θέμα των εισιτηρίων, πρόσθεσε: «Αυτό θα πρέπει αν το αποφασίσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη για την φύλαξη και την δημόσια τάξη. Αύριο θα γίνει μία ευρεία σύσκεψη και εκεί θα καθοριστεί το θέμα σχετικά με τον κόσμο. Αν ήταν στο χέρι μας θα θέλαμε να διοργανώσουμε έναν τελικό είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο ΣΕΦ που είναι τα μεγαλύτερα και να έχει δικαίωμα να έρθει ο κάθε φίλαθλος. Δυστυχώς, αυτό με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν γίνεται».

Σχετικά με τα επεισόδια στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκης τόνισε: «Δυστυχώς τίποτα δεν προχωράει και δεν βελτιώνεται. Το ποδόσφαιρο επηρεάζει όλο το αθλητικό σώμα. Ο τρόπος που πάνε να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις δεν είμαι σίγουρος ότι θα οδηγήσουν στην εκτόνωση. Η δραστική παρέμβαση δεν είναι να μετατρέψουμε το πλημμέλημα σε κακούργημα. Δεν λέει τίποτα για τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτά τα επεισόδια. Χρειάζεται πιο ριζικές αποφάσεις, θάρρος και βούληση που δεν βλέπω να υπάρχει. Υπάρχει ομφάλιος λώρος ανάμεσα σε οργανωμένη αλητεία και ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Ποιοι δίνουν τα εισιτήρια σε αυτούς του αλήτες που πάνε στα γήπεδα και κάνουν όλα αυτά; Πώς περνάνε όλα αυτά τα… πυρομαχικά. Έχουν πλήρη γνώση οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ. Τον οπαδικό Τύπου ποιός τον χρηματοδοτεί;

Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει είναι να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ΠΑΕ, ΚΑΕ και οργανωμένης αλητείας. Αλλά πώς να γίνει αυτό; Εδώ μετέχουνε μέλη οργανωμένων σε διοικητικά συμβούλια ομάδων».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags