Facebook Pixel Ο Κλάους και οι καλύτεροι του… πελάτες!
| 2011-04-03 20:58:00

Ο Κλάους και οι καλύτεροι του… πελάτες!

Ο Κλάους και οι καλύτεροι του… πελάτες!

Με γκολ του Αθανασιάδη ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την Λάρισα και έκανε ουσιαστικό βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ. Παράλληλα, οι «βυσσινί» δεν έχασαν (μαθηματικά) ακόμα τις ελπίδες τους για παραμονή…

Όσο για τον σκόρερ, έχει πλέον… πελατειακή σχέση με την ΑΕΛ. Ο Κλάους από τα οκτώ γκολ που έχει βάλει συνολικά στην Σούπερ Λιγκ, τα τέσσερα τα έχει βάλει με την ΑΕΛ.

Ο αγώνας στη Τούμπα ήταν από αυτούς που θεωρούνταν δίχως αύριο και για τους δύο, με την ισοπαλία να μην βολεύει κανέναν. Ο ΠΑΟΚ ήθελε το τρίποντο για να φτάσει ακόμα πιο κοντά στα πλέι οφ και η Λάρισα για να παλέψει για την σωτηρία του. Οι βαθμοί πήγαν τελικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι επικράτησαν με 1-0, έχοντας ως σκόρερ τον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο… Κλάους πέτυχε γκολ για ακόμα μία φορά απέναντι στην Λάρισα στέλνοντας την ομάδα του στην πεντάδα και τους «βυσσινί» στην football league, αν και μαθηματικές ελπίδες για σωτηρία υπάρχουν.

Πως κατέβηκαν οι ομάδες

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1.Κάτω από τα δοκάρια ο Χαλκιάς. Το καρέ της αμυντικής διάταξης απαρτίζεται από τους Μαλεζά, Κοντρέρας, Λίνο και Ετό. Στα χαφ βρίσκονται οι Βιτόλο και Γκαρσία ενώ στις πτέρυγες οι Βιερίνια και Ελ Ζαρ. Στον άξονα ο Ίβιτς ενώ στην κορυφή της επίιθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

Από την πλευρά της Λάρισας ο Νίκος Κωστένογλου αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με σχήμα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Αμπάρης, δεξιά ο Ταλ και αριστερά ο Κατσιαρός. Στην άμυνα οι Νταμπίζας και Ταυλαρίδης. Αμυντικά χαφ οι Κόζακ και Ιγκλέσιας, στις πτέρυγες οι Πανκράτ και Τσιμπάμπα. Στον άξονα ο Μεντίν και στην επίθεση ο Κουζέν.

Μετά το κουραστικό πρώτο 10', με τους 22 παίκτες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους, ο ΠΑΟΚ βρήκε ρυθμό και πίεσε την εστία του Αμπάρη. Η Λάρισα έδωσε χώρο περιμένοντας τους Θεσσαλονικείς στο μισό γήπεδο, ελπίζοντας ότι κάπου στο κέντρο θα γίνει το λάθος και θα φύγουν στην αντεπίθεση.

Του αρνήθηκε πέναλτι

Ο «δικέφαλος» ακριβώς στο 15' έφτασε στο γκολ από πλεονεκτική θέση με τον Ίβιτς. Ο Έττο έκανε μια κούρσα από τα δεξιά ο Σέρβος με καθαρό οπτικό πεδίο πετάχτηκε στο ύψος του πέναλτι, όμως το πλασέ του έφυγε ψηλά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα παρότι ο Βοσκάκης ήταν κοντά στην φάση αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μουσλίμοβιτς από τον Ταυλαρίδη. Ο μοναδικός παίκτης που διαμαρτυρήθηκε ήταν ο Βόσνιος επιθετικός.

Ανέβηκε η Λάρισα

Ο ρυθμός το αγώνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έπεσε αισθητά. Ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του είχε μια ατονία στο παιχνίδι του με την Λάρισα να ξεθαρρεύει και να βγαίνει στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα μετά το 30’ είχε 5-6 επισκέψεις στα καρέ του Χαλκιά. Σε μια από αυτές, στο 40’, έφτασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ. Ο Κατσιαρός από αριστερά έβγαλε την σέντρα με τον Κουζέν να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα λίγο άουτ.

Τα χρωματιστά παπούτσια

Οι δύο προπονητές έκριναν πως δεν χρειάζεται να διαφοροποιήσουν τα πλάνα τους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Έτσι ξεκίνησαν με τις ίδιες 11αδα που ολοκλήρωσαν το Α’ ημίχρονο. Σε ατομικό επίπεδο όμως ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς αποφάσισε να αλλάξει παπούτσια καθώς ενώ ξεκίνησε με πορτοκαλί και στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε μπλε.

Οι προωθήσει του Κοντρέρας

Εκτός από την είσοδο το Σαλπιγγίδη στο 58’ στην θέση του Βιτόλο, αλλά και αλλαγή του Αθανασιάδη στην θέση του Μουσλίμοβιτς στο 65ο λεπτό, είχαμε την προώθηση συχνά-πυκνά του Κοντρέρας σε ρόλο δεύτερο επιθετικού. Ο Χιλιανός αμυντικός από την ζώνη ευθύνης του έπαιρνε την μπάλα και ξεκινούσε επέλαση, ενώ στην συνέχεια βρισκόταν δίπλα στο Μουσλίμοβιτς για να διεκδικήσει στο δεύτερο δοκάρι κάποια κεφαλιά.

Απάντησε με Αμπουμπακάρι

Ο Νίκος Κωστένογλου βλέποντας τον ΠΑΟΚ να αλλάζει σχήμα και να γίνεται πιο επιθετικός αποφάσισε να βγάλει τον Κόζακ και να βάλει έναν πιο επιθετικό χαφ στο χώρο του κέντρου, τον Αμπουμπακάρι.

Ο... δήμιος της Λάρισας

Κάποιοι βλέπουν κόκκινα και αφηνιάζουν. Ο Στέφανος Αθανασιάδης όμως βλέπει «βυσσινί» και τρελαίνεται. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ μπήκε στο 65ο λεπτό και τρία λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Μετά το γκολ όλοι τρέξανε στο Μπρούνο Τσιρίλο για να του αφιερώσουν το γκολ μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Όλη η ΑΕΛ μπροστά

Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ το παιχνίδι έγινε πιο ανοιχτό. Με την Λάρισα πλέον να προσπαθεί να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Αν ο Τσιμπάμπα ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο 70ο λεπτό θα είχε πετύχει την ισοφάριση. Ο επιθετικός των «βυσσινί» βρέθηκε  απέναντι από τον Χαλκιά όμως  έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 89' είχαμε δοκάρι για την Λάρισα με τον Κανόμπιο να εκτελεί φάουλ, ο Νταμπίζας να πιάνει την κεφαλιά και τον Χαλκιά να διώχνει στέλνοντας την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά κόρνερ.

Πηγή: Gazzeta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags