Facebook Pixel Βρε τον Αντεμπαγιόρ...
Ποδόσφαιρο
| 2013-12-22 18:46:00

Βρε τον Αντεμπαγιόρ...

Βρε τον Αντεμπαγιόρ...

Ο ξεχασμένος από τον Αντρέ Βίλας-Μπόας, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, οδήγησε την Τότεναμ σε μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Σαουθάμπτον με 3-2 και την έστειλε στην 7η θέση και τους 30 βαθμούς.

Με τη συμπλήρωση 12 λεπτών αγώνα ο Λαλάνα έκανε ωραία κίνηση εκτός περιοχής και με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του Γιορίς έκανε το 1-0. Στο 24’ ο Ροντρίγκες έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του σχεδόν από την αριστερή γωνία της περιοχής της Τότεναμ πέρασε ελάχιστα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Αντεμπαγιόρ κατέβασε τη μπάλα στο μισό της Σαουθάμπτον, «έσπασε» με ωραία πάσα στο ανοιχτό γήπεδο για τον Σολδάδο, εκείνος έκανε γλυκιά σέντρα στην περιοχή της γηπεδούχου και ο Τογκολέζος επιθετικός βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να κάνει το 1-1 με υπέροχο γυριστό, εναέριο σουτ. Στο 34’ η μπάλα έφτασε κατά… τύχη στον Σίγκουρντσον, ο οποίος δοκίμασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά παρενεβλήθη το πόδι του Σιμόν Ντειβις και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, μόνο που οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Στο 55’ η Τότεναμ ανέβασε ταχύτητα θέλοντας να απειλήσει τη Σαουθάμπτον, αλλά εν τέλει αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «Αγίων» ήταν ένας δικός τους παίκτης, ο Τζος Χόιβελντ, από ενέργεια του Ρόουζ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Λαλάνα κράτησε σωστά τη μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή και την έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον αμαρκάριστο Ρίκι Λάμπερτ, ο οποίος έκανε το 2-2 προ κενής εστίας.

Όμως ο Αντεμπαγιόρ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στο 64’ επωφελήθηκε ολιγωρίας της άμυνας των γηπεδούχων και με δυνατό συρτό σουτ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του. Ελάχιστα λεπτά αργότερα ο Σολδάδο βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γκασανίγα, αλλά έκανε κάκιστο σουτ και δεν… τελείωσε το παιχνίδι. Η ευκαιρία για να το κάνει ωστόσο, του δόθηκε και στο 68’, αλλά έδειξε πως το απόγευμα της Κυριακής ήταν ένα από τα πολλά κακά του στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού αστόχησε από κοντινή απόσταση. Στο 77’ ο Λαλάνα συνέχισε να απασχολεί την άμυνα της Τότεναμ, την οποία άφησε… πίσω του, αλλά ο Γιορίς βγήκε ωραία με τα πόδια και μπλόκαρε τη μπάλα πριν ο Άγγλος γίνει επιπλέον επικίνδυνος. Στο 78’ ο νεαρός Γκάλαγκερ πέρασε στο παιχνίδι και στο 82’ έκανε την πρώτη του τελική στην Πρέμιερ, αλλά ο Γιορίς του αρνήθηκε και το πρώτο του γκολ στη λίγκα.

Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags