Facebook Pixel Το δώρο νίκης του Αμπέντ
| 2013-12-23 09:55:00

Το δώρο νίκης του Αμπέντ

Το δώρο νίκης του Αμπέντ

Η χρονιά έκλεισε με τον ιδανικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό, με τον Μεντί Αμπέντ να κάνει δώρο ...γιορτινό στην ομάδα του. Γράφει ο Νίκος Τζουάννης

Ο Γαλλοαλγερινός στο κορυφαίο του παιχνίδι με τα Πράσινα, έκανε εξαιρετική δουλειά στον χώρο του κέντρου, ήταν ουσιαστικός στο παιχνίδι του και αποτελεσματικός στην επίθεση, σκοράροντας και τα δύο γκολ του Τριφυλλιού στην επικράτηση επί της Ξάνθης.

Αναμφίβολα είναι χαρμόσυνο μαντάτο για τον - απόντα λόγω τιμωρίας- Γιάννη Αναστασίου να βλέπει τους χαφ της ομάδας του να σκοράρουν, ενώ στη λίστα των θετικών μπαίνει και η αντίδραση των Πράσινων μετά το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πείσμωσαν, έδωσαν ότι μπορούσαν στο γήπεδο, κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και έφτασαν τελικά στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Και αν ήταν λίγο πιο ...προσεκτικοί - και τυχεροί- στην τελική προσπάθεια, τότε η νίκη θα είχε έρθει πιο άνετα.

Το 4-3-3 που επέλεξε ο Αναστασίου με τους συνεργάτες του για το παιχνίδι με την Ξάνθη δεν λειτούργησε τόσο καλά όσο το 4-4-2 των προηγούμενων αγώνων. Ο Ντίνας δεν είναι επιθετικός κορυφής και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του ...φουνταριστού, ενώ όταν ο Καρέλης βρέθηκε στην κορυφή και ο Ντίνας στα άκρα, τότε άρχισε το Τριφύλλι να αναπτύσσεται καλύτερα στο γήπεδο.

Η νεανική αμυντική γραμμή του Τριφυλλιού δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, με εξαίρεση το δεύτερο μέρος όπου παρουσιάστηκε σημαντικό κενό στη δεξιά πλευρά.

Για άλλο ένα ματς αρκετά τρεξίματα από τον Ζέκα, έξυπνο παιχνίδι από τον Μέντες και πολλή δουλειά από τον Αμπέντ.

Στην επίθεση ο Καρέλης έδωσε πολλές μονομαχίες και ο Κλωναρίδης έκανε δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων του, ωστόσο όταν βρέθηκε φάτσα με το γκολ ... βραχυκύκλωσε και ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά τόσο σημαντικές ευκαιρίες... Πάντως ο νεαρός επιθετικός βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Παρά τις σημαντικές απουσίες, ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, και αποχαιρετά το 2013 με νίκη και θέση... Ευρώπης. Και έχω την εντύπωση πως ακόμα δεν έχουν έρθει τα καλύτερα για τους "μπέμπηδες" του Τριφυλλιού.

Πηγή: novasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags