Facebook Pixel Ένα «πολυεργαλείο» για τον ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-12-28 13:50:00

Ένα «πολυεργαλείο» για τον ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα «πολυεργαλείο» για τον ΠΑΟΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΠΑΟΚ στρέφεται στον Ολλανδό Χέντβιγκες Μαντούρο, ο οποίος παίζει με την ίδια ευκολία ως κεντρικός αμυντικός και ως αμυντικό χαφ...

H φυσική του θέση είναι αμυντικό χαφ, ωστόσο έχει παίξει για καιρό ως κεντρικός αμυντικός και έχει προσφέρει λύσεις και ως δεξία μπακ! Δυναμικός, γρήγορος για το ύψος του (1.86, με εξαιρετικές τοποθετήσεις και δοκιμασμένος σε υψηλό επίπεδο, ο Μαντούρο δείχνει να καλύπτει τις ανάγκες του Στέφενς για τη θέση του αμυντικού χαφ στον ΠΑΟΚ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την πορεία του!

Ταλέντο της χρονιάς!

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο γεννήθηκε στην Ολλανδία, ωστόσο έχει ρίζες από την Καραϊβική, αφού ο πατέρας του κατάγεται από την Αρούμπα και η μητέρα του από το Κουρακάο. Αποτελεί προϊόν της περίφημης ακαδημίας του Άγιαξ και μάλιστα θεωρούταν και ένα από τα top ταλέντα της! Τη σεζόν 2003/04 ψηφίστηκε ως το ταλέντο με τις μεγαλύτερες προοπτικές στον Άγιαξ και στις 23 Φεβρουαρίου του 2005 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα σε ένα ματς για το Κύπελλο UEFA με την Οσέρ. Την επόμενη χρονιά έπαιξε για πρώτη φορά και με τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας, στην αναμέτρηση των προκριματικών του Μουντιάλ με τη Ρουμανία.

Την επόμενη χρονιά, ήταν στην αποστολή των οράνιε για το Μουντιάλ της Γερμανίας, αφού ο Μάρκο Φαν Μπάστεν τον γνώριζε καλά από τα τμήματα υποδομής του Άγιαξ! Το 2006 βοήθησε τον Άγιαξ να κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ολλανδίας. Βοήθησε τον Άγιαξ να κατακτήσει το Κύπελλο του 2006, ωστόσο έχασε το «θρίλερ» που κρίθηκε στα πέναλτι στον τελικό της επόμενης χρονιάς με την Άλκμααρ λόγω τραυματισμού. Με τον Αίαντα αγωνίστηκε 70 φορές στην Eredivisie, σκοράρωντας και 9 φορές. Κατά καιρούς το όνομά του ακουγόταν στα μεταγραφικά ρεπορτάζ αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags