Facebook Pixel Το πήρε σαν Θρύλος!
Ποδόσφαιρο
| 2014-12-10 00:37:00

Το πήρε σαν Θρύλος!

Το πήρε σαν Θρύλος!

Aγχώθηκε, εκνευρίστηκε, αλλά επειδή είναι Ολυμπιακός με γκολ των Μήτρογλου και Αφελάι στο τέλος νίκησε 4-2 τη σκληροτράχηλη Μάλμε και θα συνεχίσει στο Europa League! Hγετική εμφάνιση και γκολάρα από Τσόρι, το πρώτο ο Φουστέρ

ΟΚ, δύσκολα θα ερχόταν το Γιουβέντους-Ατλέτικο "διπλό" (τελικό 0-0), όμως ο Ολυμπιακός νίκησε 4-2 τη Μάλμε, πιο δύσκολα απ` ότι μαρτυρά το τελικό σκορ, αφού διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά. Οι σκληροτράχηλοι Σουηδοί αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ δις, με τα γκολ των Φουστέρ, Τσόρι ισοφάρισαν, αλλά ο Μήτρογλου έκανε το 3-2 και ο Αφελάι στις καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Οι ερυθρόλευκοι μόνοι τους έβαλαν τους Σουηδούς στο ματς, αλλά στο τέλος νίκησε η καλύτερη, η πιο ποιοτική ομάδα και αυτή που το άξιζε! Μεγάλο ματς ο Τσόρι που σφραγίστηκε με ένα καταπληκτικό γκολ! Και τώρα Europa League o Ολυμπιακός!

Έβαλε ένα, μπορούσε κι άλλο

Με ένα 4-5-1 ουσιαστικά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, με Κασάμι και Τσόρι στα άκρα πίσω από τον Μήτρογλου και οι Σουηδοί κλασικό 4-4-2. Χάρη σε μια "μπούκα" του Τσόρι από δεξιά στο 10` έγινε η πρώτη φάση για τους ερυθρόλευκους με τον Όλσεν να νικάει τον Κασάμι από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 12` η κεφαλιά του Μήτρογλου έφυγε λίγο άουτ, σε φάση πάλι από τα δεξιά, όπου ο Κονατέ είχε προβλήματα.

Η Μάλμε πάντως δεν είχε κλειστεί δίνοντας ευκαιρία στους γηπεδούχους να φεύγουν στην κόντρα, όμως από στημένη φάση στο 19` απείλησε ο Μποτία με κεφαλιά. Μια, δυο, τρεις από ένα πλάγιο (!) τελικά ο Φουστέρ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0 στο 22`! Oι Σουηδοί στο μεταξύ το είχαν ρίξει στο... ξύλο, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ ο Ολυμπιακός πίεζε και στο 30` ο Αντού πρόλαβε στο τσακ τον Μήτρογλου για το 2-0! Απ` το πουθενά πάντως-επίσης από πλάγιο- στο 38` ο Εντινγκά πήγε να βάλει αυτογκόλ με κεφαλιά, στην πρώτη φορά που απείλησε η Μάλμε! Ο Ολυμπιακός έχασε λίγο τη συγκέντρωσή του προς το τέλος, έδωσε χώρο, αλλά τέλος καλό, όλα καλά!

Αγχώθηκε, αλλά το πήρε!

Φορτσάτος μπήκε ο Ολυμπιακός στο β` και στο 46` ο Όλσεν απέτρεψε το 2-0 στην κοντινή προβολή του Μήτρογλου, με τους παίκτες του Μίτσελ να πιέζουν αρκετά την ασταθή άμυνα των Σουηδών. Οι ερυθρόλευκοι δεν το "καθάριζαν" και στο 59` σε μια υποδειγματική κόντρα από δεξιά ο νεοεισελθών Κρόν ισοφάρισε με πλασέ... Ευτυχώς, ο Ολυμπιακός είχε γρήγορα την απάντηση, καθώς ο Τσόρι με φοβερό βολέ έξω από την περιοχή έκανε το 2-1! Οι πρωταθλητές πήραν προβάδισμα σε ένα καίριο χρονικό σημείο, διώχνοντας προσωρινά άγχος και νευρικότητα που είχε δημιουργηθεί από το 1-1.

Ο Μήτρογλου στο 69` δεν μπόρεσε το 3-1, όμως οι γηπεδούχοι ήλεγχαν το ματς, με τον Μίτσελ να βάζει τον Αφελάι αντί του Φουστέρ, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε και αποθεώθηκε! Ο Ολλανδός στο 79` έχασε την ευκαιρία, με το ματς να έχει ανοίξει και ο Ολυμπιακός- αν είναι δυνατόν!-το πλήρωσε με γκολ από τον Ρόζενμπεργκ στο 81`! Κακώς, πολύ κακώς οι ερυθρόλευκοι δεν ηρέμησαν, δεν καθάρισαν το ματς και δέχτηκαν σχεδόν πανομοιότυπο γκολ! Είχε και γκίνια ο Μήτρογλου (νέα χαμένη ευκαιρία στο 83`) κι οι παίκτες του Μίτσελ άφηναν και πάλι χώρους... Επειδή όμως υπάρχει... ποδοσφαιρικός Θεός, ο Μήτρογλου στο 87` ο Μήτρογλου με προβολή πάνω στη γραμμή έκανε το 3-2 και μετά αντικαταστάθηκε! Η νίκη κλείδωσε στο 90` όταν στην κόντρα ο Κασάμι βρήκε τον Αφελάι που πλάσαρε εύστοχα για το 4-2, σφραγίζοντας την ευρωπαϊκή του συνέχεια στο Europa League! Η Μάλμε τέλειωσε με 10 λόγω αποβολής του Αντού. 

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μανιάτης, Εντινγκά, Ντομίνγκες (90' Σιόβας), Κασάμι, Φουστέρ (77' Αφελάι), Μήτρογλου (88' Mπενίτες).

Μάλμε (Άγκε Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Κονάτε (57' Κρουν), Χάλστι, Έρικσον (75' Τερν), Αντού, Φόρσμπεργκ, Ρόσενμπεργκ, Τελίν (80' Τσιμπίτσκι).

Δείτε ΕΔΩ τη live περιγραφή του αγώνα

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags