Facebook Pixel Μπορεί ο Τιμούρ να γίνει ένας νέος Σάντος της ΑΕΚ;
| 2016-07-11 23:18:00

Μπορεί ο Τιμούρ να γίνει ένας νέος Σάντος της ΑΕΚ;

Μπορεί ο Τιμούρ να γίνει ένας νέος Σάντος της ΑΕΚ;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη μεγάλη πίστωση χρόνου που θα πρέπει να δοθεί στον Κετσπάγια και στην ανάγκη να πιστέψει πραγματικά η ΑΕΚ στο πλάνο που θα έχει ο Γεωργιανός προπονητής. 

Οι μέρες προχωράνε, όχι όμως και η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού στους ρυθμούς που θα περίμενε κανείς από πλευράς ΑΕΚ. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πώς ο περιορισμός της διοχέτευσης πληροφοριών γύρω από ονόματα, να σημαίνει πως οι όποιες υποψηφιότητες μεταγραφών, δουλεύονται με μυστικότητα και μεθοδικότητα, ώστε να υπάρξει επιτέλους ένα αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή ωστόσο, όλοι μπορούμε να κρίνουμε με βάση το τι έχει στα χέρια του ο Κετσπάγια, ως υλικό.

Κρίσεις δεν μπορούν να γίνουν στα φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα η ΑΕΚ, λόγω και της δυναμικότητας των αντιπάλων, αλλά κι εξαιτίας της χρονικής περιόδου στην οποία βρισκόμαστε. Η αλήθεια είναι πάντως πως ακόμα κι αν έχουμε μικρό δείγμα, στα δύο παιχνίδια που έδωσε η Ενωση στο Κιέλτσε, έγινε αντιληπτό πως ακόμα και με αυτά τα εργαλεία που έχει αυτή τη στιγμή ο Κετσπάγια, χωρίς δηλαδή κάποια ιδιαίτερη ενίσχυση από τη μέση και μπροστά πλην της επιλογής του Μπακασέτα, ορισμένα στοιχεία που θέλει να βάλει αυτός στο παιχνίδι μεσοεπιθετικά έγιναν φανερά. Όπως σημείωσα και σε προηγούμενα κείμενα η ΑΕΚ δείχνει διάθεση να κυκλοφορήσει με πολλές πάσες την μπάλα, προσπαθώντας να βρει διαδρόμους από τα πλάγια και μπόλικη κατοχή μπάλας.

Ο Κετσπάγια είναι ένας προπονητής που πάντοτε προσπαθεί να πάρει το μέγιστο που μπορεί από τους ποδοσφαιριστές του και τα έχει καταφέρει τις περισσότερες φορές. Διαθέτει αυτό το χάρισμα να φτάνει την ομάδα του στα κόκκινα, να είναι αγωνίστρια και να παλεύει μέχρι το τέλος για το αποτέλεσμα που θέλει. Είναι ένας προπονητής οριακών καταστάσεων. Κι αυτό θα το κάνει ακόμα και στην περίπτωση που οι μεταγραφές της Ενωσης φέτος, ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Την Κυπελλούχο ομάδα όπως τελείωσε την σεζόν, θα μπορούσε να την καταστήσει τακτικά ακόμα πιο συμπαγή, αλλά να έχει κι έναν πιο ορθολογικό τρόπο στην ανάπτυξη της, αλλά και υπομονή στην προσπάθεια της ν’ απειλήσει τον αντίπαλο.

Φαίνεται πως ο Γεωργιανός το δουλεύει πολύ ως προς τον σχηματισμό και βασανίζεται να βρει την καλύτερη δυνατή λύση ειδικά για το επιθετικό κομμάτι με το γκολ να έχει προτεραιότητα. Ασφαλώς αυτό περιθώρια βελτίωσης μεγάλα αν αποκτηθεί ένας φορ που να μπορεί να την σπρώχνει στα δίχτυα. Για την ώρα όμως και με τον χρονικό ορίζοντα μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς να στενεύει κάθε μέρα που περνάει ο Κετσπάγια πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του όσο καλύτερη μπορεί με αυτούς που έχει στα χέρια του.

Που θέλω να καταλήξω; Αν η ΑΕΚ δεν ενισχύσει σημαντικά ούτε φέτος το ρόστερ της στον βαθμό που όλοι περιμένουν, τουλάχιστον θα είναι φρόνιμο εκ μέρους της διοίκησης της, να δώσει πίστωση χρόνου στον προπονητή ώστε να φτιάξει μία συμπαγή ομάδα που θεωρώ πως μπορεί να βγάλει και καλύτερα πράγματα, απ’ όσο πέρσι ακόμα και με το ρόστερ που έχει τούτη τη στιγμή.

Αν η Ένωση έφερνε δύο-τρία σπουδαία ονόματα τότε θα υπήρχε λογική να πιεστεί ο προπονητής για άμεσα αποτελέσματα, αν και θα ήθελα πάλι να δοθεί ένα μεγάλο διάστημα στον Γεωργιανό ώστε να παραμείνει και να δουλέψει στο πλάνο του. Από την άλλη βέβαια θα υπήρχαν απαιτήσεις και προσδοκίες για καλύτερα αποτελέσματα από τη χρονιά που πέρασε κι ασφαλώς ο Κετσπάγια θα κρινόταν με πιο αυστηρά κριτήρια και για το ποδόσφαιρο που θα παρουσίαζε. Δείχνει πάντως ο Γεωργιανός να έχει βλέψεις για να βελτιώσει την επιθετική παρουσία της ΑΕΚ και με το υπάρχον ρόστερ.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεν ενισχυθεί στον βαθμό που όλοι επιθυμούμε, τότε ο χρόνος και η υπομονή για τον προπονητή θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνει εξαλιστήριο θύμα για να μπορέσει να διαχειριστεί η ομάδα κάποια αγωνιστική κρίση. Ο Τιμούρ πάντως είναι δουλευταράς και πιστεύω πως είναι ικανός να εξελιχθεί σε κάτι σαν Σάντος για την τωρινή ΑΕΚ. Ειδικά αν και στον τομέα των ενισχύσεων δεν υπάρξει μια σταθερή πρόοδος στο επίπεδο των παικτών που θα φέρει τον επόμενο καιρό. Όπως και να έρθουν τα πράγματα, είναι υποχρεωμένη να περιβάλλει τον Γεωργιανό με εμπιστοσύνη στις ικανότητες και το κριτήριο του και να τον βοηθήσει ουσιαστικά.

Το σωστό κι αυτό που ελπίζω να γίνει ωστόσο, είναι και μεταγραφές δυνατές να γίνουν και ο Κετσπάγια να καθίσει καιρό στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags