Facebook Pixel Η ώρα της αλήθειας για τη νέα ΑΕΚ...
| 2011-06-20 00:16:00

Η ώρα της αλήθειας για τη νέα ΑΕΚ...

Η ώρα της αλήθειας για τη νέα ΑΕΚ...

Ο Γιώργος Γαλάτσης γράφει  για τον τίτλο... οικονομικής εξυγίανσης που πρέπει να κατακτήσει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν και για τη στάση της στο θέμα Γεωργιάδη

Η αλήθεια για κάθε τι που συμβαίνει στη ζωή μας πρέπει να λέγεται όσο κι αν «πονάει» ή δεν είναι αρεστή. Άρα καλά κάνει και ζητάει ο Μανόλο Χιμένεθ από τον Σταύρο Αδαμίδη να επικοινωνήσει την αλήθεια στους φιλάθλους για την ΑΕΚ της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς.

Να τους πει, δηλαδή, ότι η ομάδα έχει ως κύριο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος... οικονομικής εξυγίανσης και μετά όλα τα υπόλοιπα. Ότι το «ταβάνι της» θα είναι πολύ συγκεκριμένο και να μην περιμένει...αγγέλους ο ΑΕΚτζής που θα αγοράσει από το υστέρημά του το εισιτήριο διαρκείας. Ότι θα μπει στη σεζόν με διάθεση και μεράκι για το καλύτερο δυνατό, όποιο κι αν είναι αυτό, κι όχι κάποιος τίτλος.

Όλα αυτά, φυσικά, δεν χρειάζεται να τα επικοινωνήσει ο Σταύρος Αδαμίδης για να γίνουν αντιληπτά ακόμη και στον πιο ονειροπόλο φίλαθλο της ΑΕΚ. Οι κινήσεις της διοίκησης δείχνουν προς τα που πηγαίνει το πράγμα. Ο «πήχης» είναι και θα παραμείνει χαμηλά για πρώτη φορά από το 2004 και μετά. Κύριο μέλημα της διοίκησης είναι η οριστική έξοδος της ομάδας από έναν «δρόμο» που την οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στον «γκρεμό» των χρεών και της ανυποληψίας. Όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Αλήθειες, όμως, πρέπει να μας πει και ο Μανόλο Χιμένεθ. Αυτές ενδιαφέρουν (προσωπικά) περισσότερο!

Για παράδειγμα να πει με πάσα ειλικρίνεια αν σκοπεύει να αφήσει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στην ΑΕΚ κάποιο έργο στις (τελματωμένες) ακαδημίες της ομάδας! Αν έχει διάθεση να «καταθέσει» στο προπονητήριο των Σπάτων τις εμπειρίες του από την Σεβίλλη, για να μπει (επιτέλους) το «νερό στο αυλάκι» με τις μικρές ηλικίες της Ένωσης. Να δείξει στον Σαβέβσκι, στον Κόλα και σε όλους όσοι επωμίζονται «το βάρος» των ακαδημιών τον τρόπο που πρέπει να δουλεύουν τα πιτσιρίκια.

Επίσης ο Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να παρουσιάσει στον κόσμο της ΑΕΚ το πλάνο του για την οργάνωση του σκάουτινγκ της ΑΕΚ. Του σωστού σκάουτινγκ, έτσι όπως το έκανε η Σεβίλλη από το 2000 και μετά. Τι πρέπει να κάνει για παράδειγμα μια ομάδα για να εντοπίσει από τα... χωράφια της Αργεντινής τον Φάτσιο και να τον αποκτήσει με 100.000 ευρώ και μετά από δυο χρόνια να τον δει να κοστίζει γύρω στα 4 με 5 εκατ ευρώ.

Είναι δεδομένο ότι ο Σταύρος Αδαμίδης ενδιαφέρεται, καίγεται θα λέγαμε, για τις ακαδημίες και το τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ, γιατί σ' αυτές τις «πηγές» θα στηριχθεί η ομάδα την προσεχή 3ετία για να «χτίσει» κάτι καλό.

Άρα ο Χιμένεθ των 700.000 ευρώ έχει χρέος απέναντι στην ομάδα που τον πληρώνει να ασχοληθεί σοβαρά κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τελευταίου χρόνου του μ' αυτά τα ζητήματα και να βάλει «μια πέτρα» πριν επιστρέψει στην Ισπανία.

Αυτό πρέπει να τον «καίει» κι όχι αν θα πει ο Αδαμίδης ότι η νέα ΑΕΚ δεν μπαίνει για να «χτυπήσει» στα ίσια το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Αυτό το ξέρουμε, δεν περιμένουμε από τον πρόεδρο να μας το πει!

Κατά τα άλλα πραγματικά χάρηκα με τις αλήθειες που είπε ο Νίκος Λυμπερόπουλος στην άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στην «Κιτρινόμαυρη Ωρα». Είναι, πράγματι, ό,τι το καλύτερο σ' αυτή την (ποδοσφαιρική και μη) κοινωνία της υποκρισίας και του ψέματος να υπάρχουν (ακόμα) άνθρωποι σαν τον «Λύμπε» που θα βγουν και θα μιλήσουν ευθαρσώς και χωρίς μισόλογα για την ΑΕΚ της χρονιάς που πέρασε, για τους κάφρους των ελληνικών γηπέδων, ακόμη και για το συμβόλαιο του Κώστα Μανωλά!

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη «παιδιά» σαν τον Λυμπερόπουλο, τον Δέλλα, τον Καφέ, τον Γεωργέα, σ' αυτό που βιώνει τούτη την εποχή. Έχει ανάγκη την ντομπροσύνη η οποία όμως για να βγει και...να κάνει δουλειά χρειάζεται και τους εκφραστές της. Και ο Νικόλας είναι από τους «τελευταίους» σ' αυτό το...σπάνιο είδος!

Υ.Γ. Ξεκίνησε το...γαϊτανάκι των δηλώσεων με τον Γεωργιάδη. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης χαρακτήρισε «υποτιμητική» την πρόταση της ΑΕΚ για τον ποδοσφαιριστή του. Δικαίωμά του, φυσικά. Η ΑΕΚ, λοιπόν, πρέπει να το «κόψει μαχαίρι» και να στραφεί σε άλλη κατεύθυνση γιατί θα καταντήσει για πολλοστή φορά περίγελος στο στόμα του κάθε προέδρου μικρομεσαίας ομάδας. Όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια με τους Λεονάρντο, Μάκο, κλπ. «Πάρτι» και πλάκα έκαναν Τσακίρης και σία στο όνομα της ΑΕΚ και δεν λέει...

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags