Facebook Pixel Τ-sorry κιόλας, καλή η πρόκριση, αλλά...
Ποδόσφαιρο
| 2016-08-26 00:17:00

Τ-sorry κιόλας, καλή η πρόκριση, αλλά...

Τ-sorry κιόλας, καλή η πρόκριση, αλλά...

Στην παράταση ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 (0-1 κ.α., Τσόρι, Ιντέγιε τα γκολ) την Αρούκα και πέρασε με την ψυχή στο στόμα στους ομίλους του Europa League. Kακοί οι ερυθρόλευκοι, ήρωας ο Αργεντινός που έδωσε τη λύση! "Αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό", φώναξε η "7"...
 

Έπρεπε να μπει στην παράταση ο 35χρονος Τσόρι Ντομίνγκες και με ένα σουτ της... προκοπής στο 94` να ισοφαρίσει το γκολ του Γκεγκέ από το 80` και να δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό, σώζοντας την ομάδα από τα χειρότερα και τον Ιντέγιε να τη σφραγίζει στο 113`. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλους παίκτες σε κακή μέρα (βλ.Φορτούνη) με τον νεαρό Ρέτσο να είναι ίσως ο καλύτερος κι από τους 11 που ξεκίνησαν... Οι παίκτες του Μπέντο έπαιξαν με τη φωτιά, η Αρούκα πήρε θάρρος και πανάξια προηγήθηκε στο 80` με τον Γκέγκε, όμως δεν είχε τα κατάλληλα αποθέματα στην παράταση. Πλην του Τσόρι, βοήθησε και ο Αντρέ Μαρτίνς, δίνοντας την ασίστ στον Νιγηριανό για το 2-1.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ΕΔΩ

Λίγα πράγματα και γκρίνια...

Χωρίς κάτι αξιόλογο κύλησε ο αγώνας στο ξεκίνημα, με τον Ολυμπιακό πάντως να ελέγχει τον ρυθμό, δίχως όμως να έχει απειλήσει. Η Αρούκα πήγαινε το ματς σε χαμηλό τέμπο και με μακρινές μπαλιές προσπαθούσε να βγει μπροστά και στο 24` παραλίγο να ανοίξει το σκορ, όμως ο Γκονζάλες σούταρε άουτ από καλή θέση. Οι Πορτογάλοι αναθάρρησαν, κέρδισαν μέτρα και δειλά-δειλά βγήκαν μπροστά, βλέποντας άλλωστε πως οι ερυθρόλευκοι είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη...

Έτσι, στο 32` ο Βελάσκες άγγιξε το 1-0 με κεφαλιά, με τον κόσμο να αποδοκιμάζει! Η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ ήταν στο 41` με το μακρινό σουτ του Ντε Λα Μπέγια, με το ημίχρονο να λήγει 0-0 και τους πρωταθλητές να είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Φαινόταν το πράγμα...

Η Αρούκα περίμενε τον Ολυμπιακό πίσω και στο 47` σε μια κόντρα είχε άλλη μια ευκαιρία με το ψαλίδι του Κριβελάρο, ενώ στο 57` απείλησε με στημένο και την κεφαλιά του Γκονζάλες... Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να είναι δυσλειτουργικοί από τη μέση και μπροστά με τον Φορτούνη να είναι άφαντος. Ο Καπίνο στο 65` έκανε σωτήρια επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά και πάλι του Γκονζάλες, με τους Πορτογάλους να πιέζουν!

Ο Μπέντο φρέσκαρε το κέντρο βάζοντας τον Μαρτίνς στη θέση του Φορτούνη, 10άρι πίσω από τον Ιντέγιε στο 72`, με τον Ολυμπιακό να κάνει το πρώτο του σουτ στο β` μέρος με τον Σεμπά στο 72`... Μια, δυο, τρεις, το κακό έγινε στο 80`... Φάουλ από δεξιά, κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, δυνατό σουτ από Γκέγκε και 0-1!!! Οι ερυθρόλευκοι πλέον έτρεχαν και δεν έφταναν, με το ματς να έχει γίνει "ροντέο" και τον Καμπιάσο στο 82` να χάνει ευκαιρία για το 1-1. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος κι έτσι... παράταση!

Ναι ρε Τσόρι!

Ο Μπέντο έβγαλε τον Καμπιάσο και έβαλε τον Τσόρι να παίξει στο πλάι του Μποτία, με τον Μαρτίνς να τραβιέται πιο πίσω. Ο Αργεντινός άσος δεν... ήθελε πολύ και στο 94` με ωραίο διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1! Ο Πάρντο στο μεταξύ τραυματίστηκε και μπήκε μέσα ο Μανθάτης, ενώ και ο Ντε Λα Μπέγια έπαιζε με τα δόντια σφιγμένα... Οι Πορτογάλοι κάθε άλλο παρά είχαν παρατησει το ματς και στο β` μέρος της παράτασης λίγο έλειψε να είχαμε... εμφράγματα, αλλά στο 113` ο Μαρτίνς βρήκε την κάθετη για τον Ιντέγιε που με δυνατό σουτ νίκησε τον Μπρακάλι για το 2-1, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του!

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Ρέτσος, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (91' Ντομίνγκες), Φορτούνης (72' Μαρτίνς), Πάρντο (99' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.
Αρούκα (Βιντιγκάλ): Μπρακάλι, Μπάστο, Βελάσκες, Αρτούρ (90+5' Νουνίνιο), Ντε Ζεσούς, Τζετζέ (112' Λόπες), Αντρέ Σάντος, Ζουμπάλ, Ραφαέλ Κριβελάρο, Ζεκίνια (77' Ματέους), Γκονζάλες.

Γκολ: 94' Ντομίνγκες, 113' Ιντέγε/ 80' Τζετζέ
Κάρτες: 43' Μποτία, 58' Σεμπά, 62' Πάρντο, 75' Ντε λα Μπέγια, 87' Μιλιβόγεβιτς, 112' Καπίνο / 14' Βελάσκες, 17' Ζεκίνια, 70' Τζετζέ,90+2' Αρτούρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags