Facebook Pixel Γι΄ αυτό θα πάμε Μουντιάλ - Το φοβερό στοιχείο που οδηγεί την Εθνική και κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι!
| 2016-11-14 13:00:00

Γι΄ αυτό θα πάμε Μουντιάλ - Το φοβερό στοιχείο που οδηγεί την Εθνική και κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι!

Γι΄ αυτό θα πάμε Μουντιάλ - Το φοβερό στοιχείο που οδηγεί την Εθνική και κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι!

Kι όμως, η Ελλάδα παρουσιάζει μέχρι στιγμής μία απίστευτη επίδοση στα προκριματικά που μπορεί αν συνεχιστεί να της δώσει την πολυπόθητη πρόκριση! Ποια είναι αυτή; 

Παρότι βρέθηκε σε μία από τις χειρότερες μέρες της η Εθνική κατάφερε χθες να σώσει την κατάσταση με την ισοπαλία απέναντι στη Βοσνία και να παραμείνει στη δεύτερη θέση του ομίλου της, με μια πολύ σημαντική διαφορά (+3) από την τρίτη θέση.

Η ελληνική ομάδα έχει πραγματοποιήσει πολύ δυνατό πρώτο γύρο καθώς σε τέσσερις αγώνες μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία, δείχνοντας πως με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο έχει επανέλθει το dna του παρελθόντος και κυρίως ένας παράγοντας που ήταν ο οδηγός της "γαλανόλευκης" τα προηγούμενα χρόνια.

Ποιος είναι αυτός; Μα, φυσικά, η άμυνα! Η Εθνική έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ σε τέσσερις αγώνες, έχοντας πετύχει εννιά και αν εξαιρέσουμε το γκολ από το Γιβραλτάρ, το πιο ζημιογόνο ήταν αυτό κόντρα στην Βοσνία.

Πάντως, η Ελλάδα έχει ξαναβρεί το δέσιμο που υπήρχε τα παλιότερα χρόνια, είναι πιο "σφιχτή", δε δέχεται εύκολα γκολ και αυτό είναι κάτι που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο εν όψει της συνέχειας των προκριματικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο 5 ομάδες από τις 54 που παίρνουν μέρος στα προκριματικά έχουν δεχθεί λιγότερα από δύο γκολ στους πρώτους τέσσερις αγώνες των ομίλων και αυτές είναι οι Γερμανία (0 γκολ), Αγγλία (0 γκολ), Ισπανία (1 γκολ), Κροατία (1 γκολ) και Βέλγιο (1 γκολ).

Βλέποντας κανείς τα παραπάνω μεγαθήρια καταλαβαίνει ότι το παθητικό των δύο γκολ της Εθνικής μέχρι στιγμής είναι κατόρθωμα και μπορεί να αποδειχθεί λίαν σημαντικό για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags