Facebook Pixel Ερυθρόλευκο "πάρτι" με γκολάρες στα Χανιά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-12-01 22:21:00

Ερυθρόλευκο "πάρτι" με γκολάρες στα Χανιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ερυθρόλευκο "πάρτι" με γκολάρες στα Χανιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποδίδοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας τρία όμορφα γκολ, ο Ολυμπιακός διέλυσε τους Κρητικούς (0-4) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ακυρώθηκε γκολ του Καρντόσο...

Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του, ο Ολυμπιακός πήρε εύκολη νίκη στην έδρα των Χανίων, έφτασε τους 6 βαθμούς στον όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Αντίθετα, οι Κρητικοί έμειναν χωρίς πόντο και αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Το ματς

Ο Πάουλο Μπέντο διατήρησε το συνηθισμένο 4-2-3-1, αλλά προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Χουτεσιώτης με τον Ντε Λα Μπέγια να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Φιγκέιρας το δεξί. Το δίδυμο των στόπερ αποτελούσαν οι Ρομαό και Μποτία. Στον άξονα έπαιξαν ο Μπουχαλάκης με τον Καμπιάσο έχοντας μπροστά τους ως «δεκάρι» τον Μάριν. Στο δεξί «φτερό» της επίθεσης ήταν ο Μανθάτης, στο αριστερό ο Πάρντο και στην κορυφή ο Ιντέγε.

Κυριαρχία Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι δεν άφησαν στα Χανιά το περιθώριο να σκεφτούν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. OΟλυμπιακός «έπνιξε» τους Χανιώτες πιέζοντας από την αρχή. Οι Πειραιώτες έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία με ένα σουτ του Πάρντο που απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή στο 6’, ενώ 10 λεπτά αργότερα πήραν το προβάδισμα. Ο Φιγκέιρας γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, ο Ιντέγε δεν τη βρήκε καλά, αλλά την «έστρωσε» άθελα του στον Καμπιάσο που άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ.

Ο Ντιόγκο Φιγκέιρας ήταν δημιουργός και του δεύτερου γκολ που σημειώθηκε στο 25’. Ο Ισπανός πήρε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Μπουχαλάκη, πάτησε περιοχή και γύρισε την μπάλα στον Ιντέγε, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 από τη μικρή περιοχή.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμετρησης κι να μην απειλείται καθόλου. Αντιθέτως, είχε ευκαιρίες να τριπλασιάσει τα τέρματά του, όμως ο Φιγκέιρας νικήθηκε σε δυο περιπτώσεις από τον Αθανασίου (37’, 40’). Γενικότερα, ο Ισπανός ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με διαρκή ανεβάσματα και εξαιρετικές ενέργειες στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

 Τελικά, ο εξαιρετικός γκολκίπερ των Χανίων νικήθηκε από συμπαίκτη του καθώς ο Θεολόγου στο 42’ έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με προβολή έπειτα από κόρνερ του Μάριν.

Ξεκίνημα με γκολάρα

Οι Χανιώτες μπήκαν στο δεύτερο μέρος πιο δυναμικά προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στους αντιπάλους. Παρ’ όλα αυτά, ο Φελίπε Πάρντο ανέλαβε δράση πετυχαίνοντας ένα τρομερό γκολ. Συγκεκριμένα, στο 49’ ο Κολομβιανός πέρασε τον αντίπαλό του κάτω από τα πόδια και έγραψε το 4-0 με σουτ-φωτοβολίδα εκτός περιοχής!

Δραστήριος ο Μάριν. «ξενέρωσε» ο Καρντόσο

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το τέταρτο γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε τον έλεγχο. Μάλιστα, ο Μάρκο Μάριν έδειχνει αρκετά «διψασμένος» στο πρώτο του 90λεπτο μετά από καιρό, καθώς ήταν πολύ δραστήριος και όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού περνούσε από τα πόδια του.

Το παιχνίδι «ζωντάνεψε» στο 69’ όταν ο Καρντόσο πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά η χαρά του κράτησε ελάχιστα αφού το τέρμα ακυρώθηκε! Ο Παραγουανός πήρε την μπάλα από τον Πάρντο, έκανε δυο προσποιήσεις και σκόραρε με δεξί σουτ, αλλά ο βοηθός θεώρησε πως ο Φιγκέιρας εμπόδιζε το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα όντας σε αντικανονική θέση και υπέδειξε οφσάιντ. Ο Καρντόσο ήταν άτυχος και τρία λεπτά αργότερα όταν το ωραίο διαγώνιο πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο με τον Ολυμπιακό να παίρνει εύκολη νίκη και να προκρίνεται στους 16 του Κυπέλλου.

Χανιά (Θοδωρής Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζερής, Ηρακλής, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Φουρλάνος (72' Βαρούχας), Γκεμίσης, Τσουκάνης, Μάνιας, Νικολόπουλος (46' Ντούμος), Λύρας (58' Σταματής).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Χουτεσιώτης, Ντε Λα Μπέγια (77' Τσιμίκας), Ρομαό, Μποτία, Φιγκέιρας, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Πάρντο, Μάριν, Μανθάτης (65' Ανδρούτσος), Ιντέγε (46' Καρντόσο).
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags