Facebook Pixel Το δωμάτιο εγκλεισμού
| 2011-07-10 14:26:00

Το δωμάτιο εγκλεισμού

Το δωμάτιο εγκλεισμού

Σε ποδοσφαιρικό κόσμο ιδεατό θα υπήρχε δωμάτιο εγκλεισμού και απομόνωσης αυτών που θεωρούν εαυτό ριγμένο. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.

Εκεί θα έμπαιναν αυτόματα, χωρίς σκέψη, όσοι εκτιμούν ότι ζουν στην ανέχεια των 80.000 ευρώ (σ.σ.: τυχαίο νούμερο, έναν μέσο όρο απολαβών στην Πρέμιερ Λιγκ βγάλαμε) την εβδομάδα, ενώ στην πραγματικότητα η «συντήρησή» τους κοστίζει εβδομαδιαία στο σύλλογο περισσότερα απ' όσα θα χρειάζονταν κάποιος για μία εβδομάδα διακοπών με την Πάρις Χίλτον.

Εξαιρούμε τον Σεσκ Φάμπρεγας, που ο άνθρωπος δύο χρόνια τώρα έχει ενημερώσει για την επιθυμία του να παίξει στην Μπαρτσελόνα και θα είχαμε τον Λούκα Μόντριτς, τον Σαμίρ Νασρί και τον Κάρλος Τέβες κλεισμένους στο δωμάτιο. Μαζί με τους ατζέντηδές τους, χωρίς δίκτυο 3G ή GPRS ώστε να έχουν σήμα στα κινητά τηλέφωνά τους, για μία εβδομάδα.

Να μείνουν εκεί επτά ημέρες ώστε: 1) Ολοι οι υπόλοιποι να ηρεμήσουμε απ' τις συνεχείς γκρίνιες τους, 2) να καταλάβουν κλεισμένοι εκεί πέρα, χωρίς να μπορούν να καταναλώσουν, ότι τα (στην ξεφτίλα) 80.000 ευρώ την εβδομάδα που παίρνουν είναι πολλά χρήματα και 3) να σκεφτούν λίγο τι συμβαίνει οικονομικά στον κόσμο γύρω τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα παραδείγματα που χρησιμοποιήσαμε είναι απ' την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Οπως δεν σημαίνει η χρήση της ότι μόνο σε αυτήν εμφανίζονται υποψήφιοι για το δωμάτιο. Σε αυτήν, όμως, υπάρχει η μεγαλύτερη ακαδημία παραγωγής ταλέντων για αυτό.

Ποδοσφαιριστών που ανεξάρτητα απ' τα χρήματα που κερδίζουν θεωρούν την καθημερινή ζωή τους φτωχή και κατηγορούν όποιον και ό,τι άλλο εκτός απ' τον εαυτό τους, αντί να συνειδητοποιήσουν τη δική τους αδυναμία να δουν τον πλούτο που (υλικά και συναισθηματικά) θα μπορούσαν να έχουν.

Κι εδώ έρχεται η ευθύνη των συλλόγων. Αυτών που ανέχονται τα τερτίπια, αυτών που «ματώνουν» οικονομικά ώστε να ενισχύσουν τη θέση τους στο «μάρκετινγκ» μέσω κάποιας σημαντικής αγοράς ποδοσφαιριστή, γνωρίζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα τον ακούσουν να γκρινιάζει και να ζητάει περισσότερα, ανεξάρτητα απ' το αν έχει οδηγήσει την ομάδα του σε τίτλους και επιτυχίες.

Διότι, συγγνώμη κύριοι Μόντριτς, Νασρί και Τέβες, αλλά τρίχες κατσαρές έχετε κατακτήσει έως τώρα στην καριέρα σας για να θέλετε κι άλλα χρήματα απ' αυτήν. Και συγγνώμη κυρίες Τότεναμ, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δικά σας δημιουργήματα είναι αυτά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags