Facebook Pixel «Ο Πανιώνιος ψήφισε υπέρ και είναι υπερήφανος»
| 2011-07-11 19:03:00

«Ο Πανιώνιος ψήφισε υπέρ και είναι υπερήφανος»

«Ο Πανιώνιος ψήφισε υπέρ και είναι υπερήφανος»

Τη βεβαιότητα ότι η επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος από την Superleague δεν εμποδίζει σε τίποτα τη διαδικασία της κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Κώστας Τσολακάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πανιώνιο και ψήφισε υπέρ.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των «κυανέρυθρων», μιλώντας στον Sentra103.3 ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σχετικό «θέμα», παρόλο που ο ΚΑΠ αναφέρει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει (σ.σ. επικύρωση) όσο υπάρχει εκκρεμοδικία (σ.σ. με την υπόθεση του Ηρακλή).

«Ο Πανιώνιος ψήφισε υπέρ της επικύρωσης και είναι περήφανος που ψήφισε. Δεν πήραμε αυτή την απόφαση για να αναγκάσουμε τον πειθαρχικό εισαγγελέα να μην ασκήσει δίωξη. Πήραμε την απόφαση γιατί έπρεπε κάποια στιγμή να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους», τόνισε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ο Πανσερραϊκός και η Λάρισα ήταν αντίθετοι, γιατί έχουν ίδιο όφελος και πιστεύουν ότι αν δεν επικυρωθεί η βαθμολογία θα ήταν πιθανόν να ανατρέψουν τις αποφάσεις και αντί να ανέβουν ομάδες από τη Β' Εθνική, να μείνουν οι ίδιες στην κατηγορία. Ομως εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό. Μακάρι να έμεναν στην πρώτη εθνική και οι δύο, άλλωστε καθόμαστε δίπλα δίπλα σε όλες τις συνεδριάσεις. Οποιαδήποτε δίωξη ασκηθεί δε επηρεάζεται από την επικύρωση. Η βαθμολογία δεν επηρεάζει τίποτα στην κάθαρση. Εχετε το λόγο μου και θα δείτε ότι βάσει του χρόνου θα δικαιωθώ μόλις βγει η απόφαση για τον Ηρακλή».

Για το αν μπορούσε να επικυρωθεί η βαθμολογία παρά το ζήτημα της εκκρεμοδικίας, ανέφερε: «Οι δικηγόροι της Σουπερ Λίγκας έλεγαν ότι πρέπει να επικυρωθεί, παρόλο που υπάρχει ακόμα εκκρεμοδικία. Αλλοι δικηγόροι έλεφαν διαφορετικά. Εκείνοι που υποβιβάστηκαν ήταν εναντίον, όπως και ο Παναθηναϊκός που πάει αντίθετα με ό,τι λέει η Σούπερ Λίγκα. Κανείς δεν μπορεί να προσβάλει την απόφασή μας παρά μόνο τα αθλητικά δικαστήρια. Μόλις δικαιωθεί ο Ηρακλής, που ελπίζω να δικαιωθεί, θα πάρει τη θέση που άξιζε αγωνιστικά».

Για το πώς ήρθε η ψηφοφορία: «Αυτή τη φορά ψηφίσαμε ανάποδα, όχι με αλφαβητική σειρά οι ομάδες. Πρώτα ψήφισε η Ξάνθη, ο Πανσερραϊκός, ο Πανιώνιος και μετά ο Παναθηναϊκός. Προτελευταίος ο Ατρόμητος και μετά ο Αρης και τελευταίος ο κ. Μαρινάκης ως πρόεδρος, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό».

Για το αν νιώθει περήφανος για τους ανθρώπους που είχε δίπλα του στο Δ.Σ.: «Είμαι περήφανος για τον κ. Γόντικα, αν και είχα φιλονικία μαζί του και για τον κ. Θεοδωρίδη, παρόλο που και οι δύο είχαν αντίθετες απόψεις. Είχα φιλονικία γιατί επέμεινα να γίνει η ψηφοφορία. Κανείς δεν ήξερε τότε για τις νέες διώξεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, ούτε ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης».

Για το θέμα της «βιασύνης» για την επικύρωση, πρόσθεσε: «Επρεπε να γίνει. Για να αρχίσουν οι πληρωμές από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και να παραδοθούν οι εγγυητικές επιστολές θα πρέπει μέχρι τις 13-14 του μηνός να επικυρωθεί η βαθμολογία. Βέβαια μπορούσαμε να πάρουμε μία παράταση. Πλέον, το λόγο έχουν οι πειθαρχικές επιτροπές».

Για την κατάσταση στον Πανιώνιο σχολίασε: «Εχουμε συνέλευση την Τετάρτη, όλα είναι ρευστά, ούτε που ξέρω τι θα γίνει. Αν και παρατήθηκε ο κ. Βεντούρης και έγω τον ακολουθώ, εγώ παραμένω γιατί χρειαζόμουν στην ομάδα. Σήμερα έφυγε το πούλμαν με την αποστολή για το εξωτερικό. Αν επιμείνει ο κ. Βεντούρης στην παραίτησή του τις επόμενες μέρες, τότε θα παραιτηθώ και εγώ».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags