Facebook Pixel Έπαθε... Μπιλμπάο στα Χανιά και γκέλαρε! «Κέρδισε» Τσάβες, έχασε Μολέντο
| 2017-08-20 23:25:00

Έπαθε... Μπιλμπάο στα Χανιά και γκέλαρε! «Κέρδισε» Τσάβες, έχασε Μολέντο

Έπαθε... Μπιλμπάο στα Χανιά και γκέλαρε! «Κέρδισε» Τσάβες, έχασε Μολέντο

Ο Αργεντινός σκόραρε στο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό, αλλά στο τέλος το Τριφύλλι όχι μόνο ισοφαρίστηκε από τον Πλατανιά (1-1), αλλά αγωνιά για την κατάσταση του Βραζιλιάνου που τραυματίστηκε σοβαρά!

Πλατανιάς και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας στα Χανιά κάνοντας πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα. Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Πράσινοι βρίσκονται ουρά της βαθμολογίας, αφού μετρούν -1 βαθμό, μιας και ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με -2  εξαιτίας ποινής που τους επιβλήθηκε από πέρυσι.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Πλατανιά με σύστημα 3-4-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Ομπερχάουσερ, με τους Ντικαμονά, Πλιάτσικα και Καρυπίδη να αποτελούν την τριάδα της άμυνας. Ολόκληρη τη δεξιά πλευρά κάλυψε ο Στάθης και την αριστερή ο Βάντερσον, ενώ οι Κρος και Αγγελόπουλος αποτέλεσαν το δίδυμο στον άξονα. Ντεβέσα και Ενσικουλού κινήθηκαν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τον Μπούντνικ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Βλαχοδήμος, με τους Μολέντο-Κουτρουμπή στο κέντρο, τον Γιόχανσον (έκανε ντεμπούτο) δεξιά και τον Χουλτ αριστερά. Ζέκα και Κουρμπέλης έπαιξαν στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Λουτσιάνο, δεξιά τον Καμπέσας και αριστερά τον Λουντ. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Μολίνς.

«Φλύαρος» ο Παναθηναϊκός

Ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυναμικά στο ματς και προσπάθησε να πιέσει στα πρώτα λεπτά, αφού ο Παναθηναϊκός δεν είχε βρει ρυθμό. Ωστόσο, παρά την υπεροχή τους οι Κρητικοί δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία και από το 10’ κι έπειτα οι Πράσινοι ισορρόπησαν και πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Αν και είχε τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι. Η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια των Ζέκα και Κουρμπέλη, ενώ με τη συνδρομή του Λουτσιάνο οι Πράσινοι γυρνούσαν με υπομονή την μπάλα στο αντίπαλο μισό. Δραστήριοι ήταν και οι Καμπέσας, Λουντ από τα άκρα, αλλά οι ενέργειές τους έμεναν ημιτελείς. Συνολικά, το πρόβλημα της ομάδας του Ουζουνίδη εντοπιζόταν στην τελική πάσα, αφού ο Πλατανιάς ήταν οργανωμένος εξαιρετικά στα μετόπισθεν, έκλεινε τους χώρους με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα και απαγόρευε το κάθετο παιχνίδι στους αντιπάλους του.

Οι δυο καλύτερες φάσεις του πρώτου μέρους ήρθαν στο τελευταίο πεντάλεπτο και ήταν από μια για κάθε ομάδα. Στο 40’ ο Ντεβέσα έπιασε μονοκόμματο βολέ αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο σε δύσκολη επέμβαση. Ο Παναθηναϊκός απείλησε με συρτό σουτ του Λουντ, που έφυγε λίγο άουτ στο 45’.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και την κατοχή, όμως δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει φάσεις, ενώ με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να χάνει την υπομονή του στην κυκλοφορία της μπάλας και άρχισε να καταφεύγει σε αρκετές «βαθιές» μπαλιές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με ένα μακρινό σουτ του Ζέκα στο 68’, ενώ νωρίτερα, στο 55’, ο Βλαχοδήμος είχε κάνει μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Μπούντνικ.

Ονειρικό ντεμπούτο Τσάβες

Καλύτερο ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό δεν μπορούσε να φανταστεί ο Αντρές Τσάβες, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 64’ και σκόραρε στο 72’. Ο Αργεντινός έγινε αποδέκτης εξαιρετικής κάθετης πάσας από τον Λουτσιάνο και πλάσαρε άψογα τον Ομπερχαουσερ σε τετ α τετ κάνοντας το 1-0 για το Τριφύλλι!

«Χρυσή» αλλαγή και ο Κοροβέσης

Παρ’ όλα αυτά, η απάντηση του Πλατανιά ήταν άμεση και ήρθε από έναν παίκτη που επίσης είχε μπει ως αλλαγή. Ο Κοροβέσης πέρασε στο ματς στο 76’ και στο 79’ ισοφάρισε σε 1-1 με κοντινή προβολή από ωραία ενέργεια και παράλληλο γύρισμα του Ενσικουλού από τα αριστερά!

Ατυχία με Μολέντο

Σα να μην έφτανε η ισοφάριση, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, αφού είχε πραγματοποιήσει όλες τις αλλαγές, όταν ο Μολέντο χτύπησε σοβαρά στο 84’. Ο Βραζιλιάνος συγκρούστηκε με τον Βλαχοδήμο σε προσπάθειά του να εμποδίσει τον Ενσικουλού να σκοράρει, τραυματίστηκε στον καρπό ου δεξιού του χεριού και αποχώρησε με φορείο στο 87’!

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος):Ομπερχάουσερ, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Πλιάτσικας (76’ Κοροβέσης), Στάθης, Βάντερσον, Κρος (90+2’ Πατράλης), Αγγελόπουλος, Ενσικουλού, Ντεβέσα, Μπούντνικ (68’ Γκρζέλτσακ)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (64’ Χατζηγιοβάνης), Καμπέσας, Λουτσιάνο (74’ Δώνης), Μολίνς (64’ Τσάβες)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags