Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δεν πάει πουθενά ο Ολυμπιακός χωρίς τον...» - Ατάκες-φωτιά Τσιώλη για Χιμένεθ-Μάνταλο!
| 2017-10-23 22:59:00

«Δεν πάει πουθενά ο Ολυμπιακός χωρίς τον...» - Ατάκες-φωτιά Τσιώλη για Χιμένεθ-Μάνταλο!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
«Δεν πάει πουθενά ο Ολυμπιακός χωρίς τον...» - Ατάκες-φωτιά Τσιώλη για Χιμένεθ-Μάνταλο!

Έξω από τα δόντια τα λέει ο έμπειρος τεχνικός στο sportdog.gr.

Νικητή της αγωνιστικής έχρισε τον Ολυμπιακό, λόγω της νίκης του κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Σάκης Τσιώλης.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο sportdog.gr για την αναμέτρηση του Καραϊσκάκη, για την οποία στάθηκε στην παρουσία του Σισέ, αλλά και του Φορτούνη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη νίκη του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ, σημειώνοντας ότι, πλέον, όλοι οι μικρομεσαίοι έχουν αυτοπεποίθηση απέναντι στους μεγάλους.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, στάθηκε στο... άχαστο που έχασε ο Μάνταλος, ενώ μίλησε για το γεγονός ότι ο Χιμένεθ μπέρδεψε τους παίκτες του με την αλλαγή του συστήματος, εκφράζοντας την άποψη πως έκανε πράγματα που μάλλον δεν έχει δοκιμάσει ούτε στις προπονήσεις! 

Πώς είδατε το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ;

«Στο πρώτο τέταρτο φάνηκε πως θα πάει το πράγμα. Ο Ολυμπιακός ψαχνόταν, ο ΠΑΟΚ είχε ψυχολογία και υπεροχή. Σιγά-σιγά, όμως, ο Ολυμπιακός πήρε πάνω του μέτρα και ισορρόπησε. Νομίζω ότι αν δεν έκανε το γκολ, δεν θα οπισθοχωρούσε. Θα πίεζε περισσότερο. Έβαλε το γκολ και από εκεί και πέρα τον πήγε το ματς. Ο ΠΑΟΚ δημιουργικά δεν έκανε πολλά πράγματα, δεν έβγαλε φάσεις. Οι ευκαιρίες που προσπαθούσε να δημιουργήσει ήταν μόνο με στημένες φάσεις. Βέβαια, έγιναν λάθη αβίαστα από πλευράς Ολυμπιακού. Έγιναν φάουλ που έθεσαν σε κίνδυνο την ομάδα. Κάπως έτσι πήγε το παιχνίδι, το οποίο σήμαινε πάρα πολλά για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο επειδή κέρδισε τον ΠΑΟΚ, αλλά επειδή απέκτησε ξανά ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Έκανε την ομάδα να φαίνεται ξανά φαβορί».

«Δεν πάει πουθενά χωρίς Φορτούνη»

Κρίνετε σωστή τη διαχείριση του παιχνιδιού από τους προπονητές;

«Στις αλλαγές του Λουτσέσκου, έπρεπε να μπει ο Πέλκας αντί του Σάκχοφ. Αφού έχανε που έχανε έπρεπε να βάλει έναν πιο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή. Ο Λεμονής μετά από αυτό που έγινε με τον Ατρόμητο κατάλαβε ότι χωρίς τον Φορτούνη δεν μπορεί να πάει πουθενά ο Ολυμπιακός. Δεν την ξαναπατά. Αν μη τι άλλο σημαντική ήταν και η παρουσία του Πάρντο που κράταγε και διεκδικούσε μπάλα. Πλέον, ο Ολυμπιακός είναι ορθολογικότερα στημένος στο γήπεδο. Σίγουρα μετά το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ φάνηκε ότι η αγωνιστική είναι δική του».

Ποιος σας εντυπωσίασε από το ματς στο Καραϊσκάκη;

«Μπορώ να πω ότι αυτός ήταν ο Σισέ. Βέβαια και ο τρόπος που έπαιζε ο ΠΑΟΚ τον έκανε πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης. Στην ουσία οι σέντρες και τα στημένα του ΠΑΟΚ τον ανέδειξαν. Από εκεί εκεί και πέρα, στέκομαι στην παρουσία του Φορτούνη. Ο Κώστας είναι καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, ένας παίκτης που κάνει τη διαφορά, κρατά μπάλα και ηρεμεί το παιχνίδι. Ο Οφόε έχει κουραστεί, όταν πάρει μερικές ανάσες, νομίζω ότι θα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την ομάδα του».

«Έχασε το... άχαστο»

Το ΑΕΚ-Ατρόμητος πώς σας φάνηκε;

«Μερικές φορές παίζει ρόλο και η ρέντα στο ποδόσφαιρο. Αυτό που χάνει ο Μάνταλος, στο 46', είναι πραγματικά το... άχαστο. Και στο πρώτο μέρος δημιουργήθηκαν κάποιες καλές φάσεις. Ο Ατρόμητος δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Κάπως έτσι όμως έρχονται τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό για τους Περιστεριώτες ότι παίζει με πέντε Έλληνες στην άμυνα. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Είναι καταλυτική και η διαχείριση από τον Κάναντι μετά το 0-1».

Εσείς δηλαδή στέκεστε στις χαμένες ευκαιρίες από πλευράς ΑΕΚ;

«Σίγουρα. Αν ο Μάνταλος έκανε το 1-0 σε εκείνο το σημείο θα ήταν διαφορετικό ματς»

«Τους μπέρδεψε ο Χιμένεθ»

Πώς κρίνετε τη διαχείριση του Χιμένεθ που γύρισε το σύστημα σε 3-5-2;

«Βλέποντας την εικόνα των παικτών να ρωτούν πού παίζουν σε ένα σημείο που έχανε η ΑΕΚ, καταλαβαίνω ότι υπήρχε νευρικότητα. Είδα καποια στιγμή τον Μάνταλο να παίζει μπακ-χαφ. Υπήρχε μία σύγχυση και μπέρδεμα. Δεν ξέρω αν αυτά που έχει κάνει τα έχει δοκιμάσει στην προπόνηση, από τη στιγμή που ρωτούσαν μεταξύ τους οι παίκτες».

Μία εκτίμηση για το πρωτάθλημα βάσει της εικόνας που έχουμε από τις 8 αγωνιστικές;

«Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Παντού χάνουν όλοι. Γίνετε χαμός. Πλέον αρχίζουν και το πιστεύουν όλοι. Οι μικρομεσαίες ομάδες δεν φοβούνται απέναντι στις μεγάλες.Έχουν αυτοπεποίθηση και μπαίνουν για να κερδίσουν».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags