Facebook Pixel Sportdog.gr | Oι σχέσεις Νάπολι και Καμόρα και ο τρομερός δεκάλογος του Ντε Λαουρέντις!
| 2017-11-07 18:08:00

Oι σχέσεις Νάπολι και Καμόρα και ο τρομερός δεκάλογος του Ντε Λαουρέντις!

Sportdog Team
Oι σχέσεις Νάπολι και Καμόρα και ο τρομερός δεκάλογος του Ντε Λαουρέντις!

Το αφεντικό των παρτενοπέι έχει τις δικές του... Δέκα Εντολές για τη Μαφία...

«Ο εισαγγελέας έβαλε στο αρχείο την υπόθεση», είπε ο νομικός του συλλόγου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio Crc.

«Η ακρόαση του προέδρου Ντε Λαουρέντις έγινε πιο πολύ από ευγένεια, η έρευνα είχε ξεκινήσει από πιο παλιά», σχολίασε για το θέμα. 

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Τζιουσέπε Πεκοράρο κάλεσε σήμερα στο γραφείο του τον Ντε Λαουρέντις και τον ρώτησε σχετικά με τα συγκεκριμένη υπόθεση. 

«Η εισαγγελία κάνει την έρευνά της. Δεν υπάρχει καμία κατηγορία εναντίον της Νάπολι ή του προέδρου της. Είναι θετικά τα συναισθήματά μας έπειτα από τη συνάντησή μας με τον κ. Πεκοράρο. Έχουμε αποδείξει τους ισχυρισμούς μας. Είμαστε ικανοποιημένοι και νομίζουμε ότι η υπόθεση θα πάει στο αρχείο», κατέληξε ο δικηγόρος του αφεντικού της Νάπολι, Ματία Γκρασάνι.

Η εφημερίδα La Repubblica αποκάλυψε σήμερα τις δέκα εντολές που φέρνει (όχι ο Μωυσής αλλά) ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις σε κάθε ποδοσφαιριστή που φοράει τη φανέλα του συλλόγου. 

Όποιος υπογράφει συμβόλαιο στη Νάπολι παίρνει μαζί του και ένα χαρτί με τον «δεκάλογο» των κανόνων συμπεριφοράς που πρέπει να τηρεί εκτός γηπέδου για να μην παρασυρθεί στη δίνη της «πόλης-αρπακτικό», όπως τη χαρακτηρίζει το ίδιο το αφεντικό της ομάδας!
 
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, οι «δέκα εντολές του Ντε Λαουρέντις» έχουν ως σκοπό να προφυλάξουν κάθε καινούργιο παίκτη από τους κινδύνους που κρύβει το νέο περιβάλλον στο οποίο καλείται να ζήσει και να παίξει ποδόσφαιρο. 

Στον «δεκάλογο» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι απαγορεύεται να συμμετάσχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή σε εγκαίνια συνδέσμων οπαδών χωρίς ειδική άδεια του συλλόγου. Βλέπετε, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να εμφανιστούν δίπλα σε… μαφιόζους και να μην το ξέρουν. 

Στον «δεκάλογο» τονίζεται ρητά ότι άπαντες μεταβιβάζουν τα δικαιώματα εικόνας τους στο κλαμπ. Κάτι που –σύμφωνα με τον Ντε Λαουρέντις- λειτουργεί ως δίχτυ ασφαλείας και ελαχιστοποιεί το ρίσκο να εμπλακούν οι παίκτες «σε δουλειές με επικίνδυνα πρόσωπα». 
Επίσης, είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν οποιαδήποτε πίεση ή ενόχληση δεχτούν. Και παράλληλα, οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τα στελέχη του κλαμπ για οποιαδήποτε επαφή με «ύποπτα πρόσωπα». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags