Facebook Pixel Sportdog.gr | Ένα και να καίει – Οι μεταγραφές «έφτιαξαν» γκολ και κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-01-09 21:23:00

Ένα και να καίει – Οι μεταγραφές «έφτιαξαν» γκολ και κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ένα και να καίει – Οι μεταγραφές «έφτιαξαν» γκολ και κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στους 8 του Κυπέλλου η ΑΕΚ.

Χωρίς να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής της, η ΑΕΚ επικράτησε του Παναιτωλικού στη ρεβάνς του 0-4 στο Αγρινίο και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν αρκετό ζήλο, παρά το γεγονός, ότι η πρόκριση ήταν δεδομένη. Οι κιτρινόμαυροι είχαν τον πρώτο λόγο και προσπάθησαν να ξετυλίξουν επιθετικές προσπάθειες από τα άκρα. Οι παίκτες του Χιμένεθ απείλησαν με το καλησπέρα, στο 2', χάρη στο μονοκόμματο γυριστό σου του Κλωναρίδη που ανάγκασε τον Κουσιάδη να επέμβει, να τραυματιστεί και να αντικατασταθεί λίγα λεπτά αργότερα.

Η Ένωση που απειλούσε περισσότερο με σουτ και από στημένα, παραλίγο να την πάθει στο τέλος του ημιχρόνου, ύστερα από λάθος του Βράνιες, ο Μπάρκας όμως εξουδετέρωσε τον Ντιας με δίπλη προσπάθεια σε τετ α τετ. Στο δεύτερο μέρος η Ένωση προηγήθηκε με τον Λόπες στο 65', με το 1-0 να διατηρείται μέχρι τέλους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μπάρκας έκανε δυο σημαντικές επεμβάσεις στο τέλος της αναμέτρησης.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αρκετά για να διαρρήξει την άμυνα του Παναιτωλικού, ο οποίος ήρθε περισσότερο διαβασμένος στο ΟΑΚΑ. Εξάλλου πριν το ματς είχε δεχτεί 8 γκολ από την Ένωση οπότε δεν τον έπαιρνε νέα... πανωλεθρία. Ο Μασούντ όμως με μία μαγική πάσα στο 65' έδωσε τη μπάλα εκεί που έπρεπε για τον Πορτογάλο μπακ για να κάνει το 1-0.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Δεδομένου του γεγονότος, ότι η ρεβάνς μετά το 0-4 του Αγρινίου ήταν εύκολη υπόθεση για την ΑΕΚ, ο Χιμένεθ άδραξε την ευκαιρία για να τσεκάρει τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Μασούντ και Μοράν έπαιξαν στην αρχική σύνθεση του Ισπανού, με τον πρώτο να έχει οργανωτικό ρόλο πίσω από τους επιθετικούς (Κλωναρίδη-Γιακουμάκη), ενώ ο Βάσκος τοποθετήθηκε στη μεσαία γραμμή ως παρτενέρ του Αϊντάρεβιτς. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας, έχοντας τριάδα μπροστά του, τους Βράνιες, Λαμπρόπουλο και Γιαννούτσο. Αριστερό μπακ-χαφ ήταν ο Λόπες και δεξί ο Γκάλο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες (70' Τζανετόπουλος), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Γκάλο, Λόπες, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ (76' Αραούχο), Κλωναρίδης, Γιακουμάκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Μιχαηλίδης): Κουσιάδης (8' Κυριακίδης), Περέιρα, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46' Μάρκος Πάουλο), Κλέσιο, Φάρλεϊ Ρόσα (70' Μοράρ), Βασιλούδης, Χόρχε Ντίας

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Λόπες στο 65΄. Μετά από διαγώνια μπαλιά του Μοράν, ο Μασούντ σέντραρε απευθείας από δεξιά και "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Πορτογάλο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Σε ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρ η διαιτησία τυ Τσαμούρη δεν θα μπορούσε να επηρεάσει την έκβασή του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Ο επαναληπτικός είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Οπότε ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Χιμένεθ να δοκιμάσει παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και να τσεκάρει τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου. Απ' ότι φαίνεται εφαρμόστηκε η «μπλόφα» του πρωταθλήματος. Στην σκακιέρα του γηπέδου όπως συνέβη στο Αγρίνιο, η διάταξη μεταλλασσόταν σε 4-2-3-1 με τον Κλωναρίδη δεξί εξτρέμ, μοναδικό προωθημένο τον Γιακουμάκη και πίσω ρόλο αριστερό μπακ είχε ο Γιαννούτσος.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο Μασούντ αν και φυλαγόταν και έφαγε πολύ ξύλο, έδειξε σημεία της ποιότητάς του και σε αυτό το παιχνίδι. Ο Μοράν έδειξε καλά στοιχεία, αν και φάνηκε ότι βρίσκεται ακόμα έξω από τα νερά του. Ο Βάσκος δεν πήρε πολλά ρίσκα, έχει καλές κάθετες, έδειξε διάθεση να παίξει με τη μία και όταν πιεζόταν δεν έκανε ποτέ λάθος μεταβιβάσεις. Είναι ιδιαίτερο το γεγονός, ότι οι δύο μεταγραφές είχαν συμμετοχή στο μοναδικό γκολ της Ένωσης. Η παρουσία τους σίγουρα ικανοποίησε τον λιγοστό κόσμο της Ένωσης που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Τρίτης.

ΠΑΤΑ ΤΟ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags