05/03/18 - 16:35

«Απίθανο να αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ – Ίσως να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός»

Εκτίμηση-βόμβα από νομικό για το ντέρμπι της Τούμπας που δεν ξεκίνησε.

Sportdog Team
«Απίθανο να αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ – Ίσως να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός»
3.641views 0shares

Για την δικαστική διαμάχη του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, μίλησε ο έγκριτος νομικός και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Λάκης Σημαιοφορίδης στον Arena FM 89,4 , ο οποίος αναφέρθηκε και στο περιστατικό στην Κύπρο με τον Γιώργο Δώνη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την έκβαση της υπόθεσης: “Θεωρώ απίθανο να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ και με την αφαίρεση βαθμών. Πιθανολογώ ότι με τα στοιχεία που υπάρχουν κι αν κριθεί υπαίτιος ,επειδή φεύγουμε από τον πειθαρχικό κώδικα και πάμε στις διατάξεις του ΚΑΠ, τότε στην περίπτωση αυτή φυσιολογικά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να τιμωρηθεί ως υπαίτιος για την μη διεξαγωγή του αγώνα με την προβλεπόμενη ποινή, η οποία είναι ότι χάνει τον συγκεκριμένο αγώνα χωρίς μείον βαθμούς. Και αν έχει και χρηματική ποινή λόγω της ρίψης του αντικειμένου. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση και πιστεύω ότι θα είναι και το δικαιότερο απ’ όλα. Βέβαια, αφήνω ανοικτά κι άλλα ενδεχόμενα, αν κριθεί για παράδειγμα ότι ο τραυματισμός δεν αποτελούσε λόγω ανωτέρας βίας που ο Ολυμπιακούς δεν μπορούσε να παίξει, και να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Έχουμε συσχετισμούς περιστατικών και κρίσης περιστατικών, που αφήνουν ανοικτά τα ενδεχόμενα άρθρων του ΚΑΠ. Η δική μου άποψη είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει το παιχνίδι, χωρίς αφαίρεση βαθμών”.

Για την συμπληρωματική έκθεση Αρετόπουλου: “ Οι συμπληρωματικές εκθέσεις των διαιτητών πάντοτε ξεκινούν από το φύλλο αγώνος και έχουν χαρακτήρα μόνο συμπληρωματικό ή διευκρινιστικό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμπλήρωσε ο κύριος Αρετόπουλος. Εάν αντικρούονται τα αρχικά γραφόμενα με την συμπληρωματική έκθεση, τότε λαμβάνεται υπόψιν η αρχική. Ο κ. Αρετόπουλος δεν μπορώ να καταλάβω τι διόρθωσε και τι συμπλήρωσε.Έτσι θεωρώ ότι θα υπερισχύσει το φύλλο αγώνα”.

Για το χρονικό διάστημα της απόφασης μετά τις εφέσεις: “Συντομότατη. Ακόμη και μέσα στην εβδομάδα μπορεί να υπάρχει απόφαση μετά από τις εφέσεις, ανεξάρτητα από ποιος θα την καταθέσει. Αν υπάρχει ενδεχόμενο τιμωρίας του ΠΑΟΚ με κεκλεισμένων των θυρών, μπορεί να βγει απόφαση επ’ αυτού μέσα σε δύο μέρες, λόγω του κατεπείγοντος της κατάστασης”.

Για αυτά που συνέβησαν: “Είμαι βαθύτατα λυπημένος γιατί είναι ένας χώρος που τον αγαπώ. Τα φαινόμενα αυτά, αν δεν αλλάξουν οι νοοτροπίες δυστυχώς θα επαναλαμβάνονται”.Οι νοοτροπίες δεν αλλαουν, δυστυχώς. Άνθωποι του ποδοσφαίρου έφτασαν μέχρι τα Υπουργεία. Στο μέλλον θα συναντάμε δυστυχώς τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να αλλάξουν αμέσως αυτοί οι αστείοι κανονισμοί, για να προσφέρουν βαριές τιμωρίες και να μην υπάρχει η ευχέρεια της ερμηνείας από τον κάθε δικαστή. Όταν ο δικαστής έχει έναν σαφή νόμο, τότε γίνεται πιο εύκολο το έργο του και η ορθότητα της απόφασής του”.

Για το γεγονός ότι η δικαστής είναι η ίδια η οποία ήταν αρμόδια για το περιστατικό με τον Βλάνταν Ίβιτς: “Δε νομίζω. Ο δικαστής κρίνει κατά συνείδηση και σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας. Δεν έχω τέτοιες λογικές εγώ. Και από εκεί και πέρα εξαρτάται από το πως υπερασπίζεται κάποιος σωστά την υπόθεση του. Τι επιχειρήματα έχει, έτσι ώστε να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα μίας δίκαιης δίκης. Πολλοί λένε άσχετα πράγματα και παχιά λόγια, χωρίς να ξέρουν”.

Για το αν οι δύο υποθέσεις συνδυάζονται μεταξύ τους: “Όχι, οι δύο αυτές υποθέσεις δεν συνδυάζονται. Στην μία περίπτωση έχουμε διακοπή αγώνα, στην άλλη περίπτωση έχουμε μη έναρξη αγώνα. Είναι εντελώς διαφορετική η επιχειρηματολογία με διαφορετικό νομικό υπόβαθρο. Δεν είναι το ίδιο. Μην μπερδευόμαστε”.

Για την άποψη του Ολυμπιακού ότι άνοιξε το φύλλο αγώνος: “ Όχι εγώ έχω αντίθετη άποψη. Το ότι άνοιξε το φύλλο αγώνα δεν λέει τίποτα. Η έναρξη του αγώνα είναι από το σφύριγμα του διαιτητή και μετά. Ένας αγώνας δεν διακόπτεται έτσι. Είναι εσφαλμένη αυτή η αντίληψη. Τα υπόλοιπα δεν είναι έναρξη αγώνα. Είναι τα προ της ενάρξεως”.

Για το ότι στην Κύπρο δεν διεκόπη το παιχνίδι της Ομόνοιας με τον ΑΠΟΕΛ, παρά την ρίψη αντικειμένου στον Γιώργο Δώνη: “Είναι θέμα αντιμετώπισης και δεοντολογίας. Πρέπει να εκλείψουν αυτά. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που θα αλλάξουν τις νοοτροπίες ορισμένων. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σαθρό. Υπάρχει στρουθοκαμηλισμός από πολλούς ανθρώπους και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες”.

Για το ποιος ευθύνεται για τα κενά που υπάρχουν στις διατάξεις: “Οι κανονισμοί είναι γελοίοι. Κάποια περιβόητα άτομα στην ΕΠΟ άφησαν πολλά πράγματα ανοικτά, για να εκμεταλλεύεται ο κάθε κατηγορούμενος τις διατάξεις όπως αυτός θέλει. Μπορεί αυτοί που έβγαλαν αυτές τις διατάξεις να είναι τώρα και υπόδικοι”.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ