Facebook Pixel Sportdog.gr | Φοβερές ατάκες Γρηγορίου: «Ρωσία και Σουηδία θυμίζουν Ελλάδα του 2004»
| 2018-07-05 23:36:00

Φοβερές ατάκες Γρηγορίου: «Ρωσία και Σουηδία θυμίζουν Ελλάδα του 2004»

Sportdog Team
Φοβερές ατάκες Γρηγορίου: «Ρωσία και Σουηδία θυμίζουν Ελλάδα του 2004»

Η Ρωσία και η Σουηδία, είναι για τον Μιχάλη Γρηγορίου, οι δύο ομάδες που δίνουν το «στίγμα» του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ενα στίγμα που αποτυπώνεται από το γεγονός, πως η επιτυχία έρχεται μέσα από ομαδική δουλειά και όχι από την ατομική απόδοση των ποδοσφαιρικών «αστέρων». Ο Ελληνας τεχνικός, μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ για όσα έγιναν στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης, τονίζοντας πως τόσο οι διοργανωτές, όσο και οι Σουηδοί, θυμίζουν αρκετά την εθνική Ελλάδας, που το 2004 έφθασε στην κατάκτηση του EURO, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη έπληξη στην Ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Είδαμε τους Ρώσους, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, να παίζουν με υπομονή χωρίς να αλλάξουν τακτική», επεσήμανε ο Γρηγορίου και πρόσθεσε: «Επαιξαν πίσω από την μπάλα, περιμένοντας το λάθος του αντιπάλου, προκειμένου να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης. Οπως κι έγινε τελικά. Και με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια υπομονή και τακτική προσέγγιση, πήγαν το ματς στην παράταση και στα πέναλτι, όπου τελικά προκρίθηκαν».

Οσον αφορά στον αποκλεισμό της Ισπανίας, ο έμπειρος προπονητής, σχολίασε: «Οπως και να το κάνουμε, όταν αποκλείεται η Ισπανία, είναι έκπληξη. Και ειδικά όταν μένει εκτός από μία ομάδα που δεν είναι από τις αποκαλούμενες μεγάλες. Ωστόσο, είχαμε πει ότι δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας με την Ρωσία. Υπήρχαν σημάδια για ενδεχόμενη έκπληξη».

Ως μία ομάδα που «δεν σου γεμίζει το μάτι ότι μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά είναι εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητη», χαρακτηρίζει την Ουρουγουάη ο Γρηγορίου και συνεχίζει: «Εχουν το γνωστό στιλ, με τους δύο κορυφαίους επιθετικούς. Ωστόσο, η απουσία του Καβάνι, ενδεχομένως να βοηθήσει στην ανασταλτική λειτουργία την ομάδα. Και αυτό βέβαια, εξαρτάται από την επιλογή του προπονητή για τον αντικαταστάτη του. Η Ουρουγουάη είναι μία πολύ συμπαγής ομάδα και η συγκεκριμένη φιλοσοφία που διαθέτει, δεν ξέρουμε μέχρι που μπορεί να την οδηγήσει. Χωρίς αμφιβολία, δεν μπορείς να την νικήσεις εύκολα».

Για την Γαλλία, η άποψη του Γρηγορίου, είναι ξεκάθαρη: «Είναι μία ομάδα των άκρων. Ή του ύψους ή του βάθους. Διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες στον μεσοεπιθετικό τομέα, όπως φάνηκε και στον αγώνα με την Αργεντινή, στην οποία όλα εξαρτώνται από τον Μέσι. Είναι μία ομάδα που δικαίως θεωρείται φαβορί. Δέχθηκαν τρία γκολ από τους Αργεντινούς, όμως είναι κάτι φυσιολογικό, όταν η ομάδα βγαίνει στην επίθεση για να σκοράρει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά. παρ΄ όλα αυτά, έβαλε ένα γκολ περισσότερο από την αντίπαλο της. Κι αυτή βέβαια, είναι η χαρά του ποδοσφαίρου και η δική μας χαρά, επειδή αγαπάμε το θεαματικό ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια, ο Γρηγορίου στάθηκε και στην ανατροπή που πέτυχε το Βέλγιο σε βάρος της Ιαπωνίας: «Είχαμε πει πως οι Ιάπωνες έχουν μία πολύ συγκροτημένη ομάδα. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ο προπονητής και η τακτική του προσέγγιση. Επέλεξε να πιέσει ψηλά τους Βέλγους και με όπλο την μεγάλη αυτοπεποίθηση και την κατοχή της μπάλας, τους δυσκόλεψε πάρα πολύ. Θεωρώ πως εάν δεν έμπαινε αυτό το `τυχερό` γκολ με την κεφαλιά του Βερτόνγκεν, η κατάσταση θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη για το Βέλγιο, που υπέφερε για περίπου 60 λεπτά. Βέβαια, υπερτερούσαν εμφατικά στο ψηλό παιχνίδι με τους Λουκάκου και Φελαϊνί, τομέα στον οποίο οι Ιάπωνες δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις».

Οσον αφορά τέλος στην Βραζιλία, ο Ελληνας τεχνικός, επεσήμανε: «Η Βραζιλία έχει γίνει μία ευρωπαϊκή ομάδα στον μεσοαμυντικό τομέα και παραμένει λατινοαμερικάνικη στον μεσοεπιθετικό. Δίνει έμφαση στην αμυντική λειτουργία και δέχεται πολύ δύσκολα γκολ. Εχει αλλάξει η νοοτροπία τους και χωρίς αμφιβολία, δικαίως συγκαταλέγεται στα φαβορί».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags