Facebook Pixel Sportdog.gr | Σίγουρος Έλληνας... Σκωτσέζος για ΑΕΚ: «Θα περάσει τη Σέλτικ»
| 2018-07-25 22:33:00

Σίγουρος Έλληνας... Σκωτσέζος για ΑΕΚ: «Θα περάσει τη Σέλτικ»

Sportdog Team
Σίγουρος Έλληνας... Σκωτσέζος για ΑΕΚ: «Θα περάσει τη Σέλτικ»

Ποιος παίκτης που παίζει στη Σκωτία πιστεύει στην Ένωση;

Τον νικητή του ζευγαριού Σέλτικ- Ρόζενμπόργκ θα βρει η ΑΕΚ στον δρόμο της προς τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και με δεδομένο πως οι «καθολικοί» λογίζονται ως φαβορί για την πρόκριση, αναζητήσαμε ένα δικό μας παιδί που αγωνίζεται στη Σκωτσέζικη Λίγκα και έχει ξεκάθαρη άποψη για τη σημερινή εικόνα του κλαμπ. Το «Φως των Σπορ» εντόπισε τον Μάριο Όγκμποε, που από πέρσι τον Ιανουάριο φοράει τη φανέλα της Χάμιλτον (μετά τον Φωστήρα και τον ΟΦΗ), με την οποία μετράει αισίως δεκαέξι συμμετοχές και τρία τέρματα. Ο 23χρονος Ελληνονιγηριανός επιθετικός έχει ξεκινήσει ήδη προετοιμασία στο νησί, έχει δει τη Σέλτικ και την «ακτινογραφεί».

-Μάριε, πώς βλέπεις το ζευγάρι Σέλτικ – Ρόζενμποργκ;

Είναι πιο δυνατή ομάδα η Σέλτικ. Αυτό πιστεύω. Είναι το φαβορί στην αναμέτρηση και εκτιμώ πως θα προκριθεί εύκολα ή δύσκολα.

-Αν όντως περάσει λοιπόν, θα βρει μπροστά της την ΑΕΚ. Τι προβλέπεις εκεί;

Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι. Βλέπω την ΑΕΚ να προκρίνεται.

-Θα την χαρακτήριζες φαβορί την «Ένωση»;

Ναι. Με πιθανότητες θα το έδινα 60 – 40 υπέρ της ΑΕΚ. Δεν είναι τεράστιες οι διαφορές μεταξύ των δύο αυτών ομάδων, πάνω – κάτω ισοδύναμες είναι, απλά στα σημεία θεωρώ πως η ΑΕΚ έχει ένα πλεονέκτημα και θα τα καταφέρει να προκριθεί.

-Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι της Σέλτικ;

Γενικά είναι μια δυνατή ομάδα. Θα έλεγα πάντως πως έχει μια μεγαλύτερη ποιότητα στην επίθεσή της. Παίζει με έναν κλασικό φορ και έναν δεύτερο επιθετικό που έρχεται από πίσω. Συνήθως ο προπονητής της προτιμά το 4-2-3-1 και ρίχνει το βάρος στα άκρα. Οι πλάγιοί τους είναι όλα τα λεφτά. Μην έχετε στο μυαλό σας πως παίζουν με σέντρες. Όχι. Βάζουν καλά την μπάλα κάτω και φτιάχνουν παιχνίδι οργανωμένα από πίσω και με υπομονή.

-Στη Σκωτία όμως πλέον παίζουν μόνοι τους, δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός…

Σίγουρα δεν είναι η Ρέιντζερς όπως παλιά, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο πρωτάθλημα. Μπορούν να γίνουν εκπλήξεις. Αν δεν προσέξει η Σέλτικ μπορεί να την πατήσει. Είναι απρόβλεπτες οι ομάδες στη Σκωτία. Γίνονται εκπλήξεις από εκεί που δεν το περιμένεις.

-Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ;

Έχουν παίκτες με ταχύτητα και αυτό πρέπει να σκέφτονται στην Αθήνα. Αλλά αν παίξει όπως έπαιξε πέρσι στην Ευρώπη η ΑΕΚ, δεν έχει να φοβάται τίποτε απολύτως.

-Πού πρέπει να τη «χτυπήσει»;

Θεωρώ πως η ΑΕΚ επειδή έχει πολύ καλή επίθεση πρέπει να τους επιτεθεί από την αρχή στα παιχνίδια που θα γίνουν, να μην τους περιμένει καθόλου. Να μη τους δώσει χώρους. Άλλωστε εκεί είναι και η αδυναμία της Σέλτικ. Στην άμυνά της. Κάνουν λάθη. Παρ’ όλα αυτά βέβαια, πρέπει να πω ότι στα στημένα χτυπήματα θεωρώ καλύτερη τη Σέλτικ. Ψηλά κορμιά, με παίκτες που πηδάνε καλά στις φάσεις. Εκεί η ΑΕΚ πρέπει να προσέξει.

-Η έδρα, το περίφημο «Σέλτικ Παρκ», θα παίξει ρόλο στον πρώτο αγώνα ή δεν χρειάζεται να ανησυχεί η ΑΕΚ;

Όλοι ξέρουμε πως έχει πολύ δυνατή έδρα η Σέλτικ και πως στο γήπεδό της παίζει πάντα καλύτερα. Οι οπαδοί της είναι αυτό που λέμε δωδέκατος παίκτης. Αλλά, εντάξει, σε αυτό το επίπεδο δε νομίζω πως λέει τίποτε αυτό. Το λέω ξανά πως αν η ΑΕΚ παίξει όπως πέρσι στο Γιουροπα Λιγκ δεν θα έχει πρόβλημα ούτε από τη Σέλτικ ούτε από την έδρα της.

-Ο βαθμός ετοιμότητας των Σκωτσέζων είναι πρόβλημα;

Όντως είναι λίγο πιο έτοιμη η Σέλτικ από την ΑΕΚ. Ξεκινάει το πρωτάθλημα πιο νωρίς. Αλλά πιστεύω πως έως το πρώτο ματς η ΑΕΚ θα έχει φτάσει εκεί που πρέπει σε φυσική κατάσταση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags